Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Življenje v Angliji – selitev

Življenje v Angliji – selitev

Reed.co.uk, vpiši live in carer, če želiš živeti pri svojem klientu, poleg hrane ali care assistant, če želiš delati pri klientih na klic, tam so nizke urne postavke in še vprašanje delovnih ur.
Pri livein pa tudi išči, da boš imela prispevke vse plačane, če bo že plača borna. Da se pa zaslužiti od 90 do čes 100£/teden. Mogoče na začetku in če nimaš nič znanja iz nege še ne, kasneje pa, čez pol leta, pa že.
Potem imaš britslo skupino na fb, tam dobiš delo takoj, glej tudi fb iščem/nudim zaposlitev, tudi oglašajo itn.
Mislim, da je tudi na zavodu še razpis, klikni eures razpredelnico, bil je za irsko in uk.

Ali vpiši v brskalniku carer job uk, dobiš morje ponudb. Pa ne pristajaj na slabo plačo, poišči boljše, čeprav nekatere agencije za boljši keš iščejo tamkajšnje ljudi, za outsiderje je pa vse dobro.

Active Assistance – pa na FBju poisci skupino “Slovenci v Londonu”, in si preberi kaj vse so ze o tem napisali.

jaz zivim v angliji ti lahko kaj vec povem.

kje v angliji bi pa zivela? ker je razlika, ce si v londonu ali kje drugje.

Jaz zivim blizu Menchestra, soba s svojo kopalnico 339 GBP (izredno poceni sem imela srečo), hišo delim s tremi drugimi. Avto 115 GBP na mesec, zavarovanje za avto 1x letno oko 600 do 700 GBP. Bencin mam en tank na mesec 45 GBP, ker živim blizu službe, cca7 min z avtom pa še to so semaforji. Cena hrane v trgovini je podobno kot v Sloveniji, zapravim max 150 GBP. Cena hrane in pijače zunaj je dražje. Telefon 23 GBP mesečno, Fitnes 19 GBP mesečno, licence za televiozijo 13 GBP mesečno.

Torej povzetek mesečnih stoškov, ki jih imam 704 GBP.

Kolikšna pa je tvoja mesečna plača v Angliji?

Kolikšna pa je tvoja mesečna plača v Angliji?
[/quote]

1300 GBP, služba v pisarni od PON do PET. Na vsake 3 do 4 mesece dobim dodatek k plači, odvisno kako smo uspešni, cca 600 do 400 GBP.

Ni pretirane razlike, če povzamem. Je pa definitivno večja možnost napredovanja, izkušnje, drug polged na svet, itd. Mi je všeč in bom ostala.

1300 GBP, služba v pisarni od PON do PET. Na vsake 3 do 4 mesece dobim dodatek k plači, odvisno kako smo uspešni, cca 600 do 400 GBP.

Ni pretirane razlike, če povzamem. Je pa definitivno večja možnost napredovanja, izkušnje, drug polged na svet, itd. Mi je všeč in bom ostala.
[/quote]

Kako pa je s tem, da bodo “izgnali” delovno silo iz evrope po uveljavitvi brexita, ki je sedaj gori po načelu proste izmenjave? Nekaj v tem stilu se poroča pri nas. Že veš, koliko bi to vplivalo na tebe ali tiste, ko so gori na part time job?

Kako pa je s tem, da bodo “izgnali” delovno silo iz evrope po uveljavitvi brexita, ki je sedaj gori po načelu proste izmenjave? Nekaj v tem stilu se poroča pri nas. Že veš, koliko bi to vplivalo na tebe ali tiste, ko so gori na part time job?
[/quote]

Mislim, da nas, ki smo tukaj že nekaj let ne bodo izgnali  Sem zaposlena, plačujem davke, lahko volim, tako kot vsi ostali zaposleni . Mislim, da bomo morali izpolniti par obrazcev, to je to. Za tiste, ki živijo tukaj 5 + let ne bo potrebno ničesar. Vsaj tako se govori. Ni tak bum, kot se piše in kot ljudje mislijo v Sloveniji.
Problem bo bolj za nove, bojo imeli mogoče več komplikacij, če se bodo želeli zaposliti tukaj, pridobitev national insurance number, problem pri odprtju bančnega računa, ker moraš dokazovat da si zaposlen, plačuješ položnice, itd, tu zna bit več ovir. Če kdo hiče pridit naj pride še zdaj, ko še ni take panike.

Ko grem naslednjic v Chester (oz. Broughton, a spim navadno v Chester-ju), povabim na Latte-macchiato. :-)))

P.S.: Ce smem…

________________________________________________________________________________________________________ » Respect My Existence or Expect My Resistance! «

New Report

Close