Življenje v Radovljici
Vsak kraj ima svoje prednosti in slabosti. Meni se Radovljica zdi eno lepših mest v Sloveniji. Vse pomembne institucije imaš pri roki (upravna enota, občina, sodišče, notar, zdravstveni dom, lekarna, osnovne in srednje šole, tudi trgovine se najdejo, kar pa ne zadošča, je nekaj več trgovin v Kranju in na Jesenicah, plavalni bazen, pozimi drsališče in druge športne aktivnosti….).
To be clear here:
Radovljicva je meni definitivno všeč. Proti Hrvatom nimam nič, nobenih pomislekov, nobenih slabih izkušenj, jih ustrezno spoštujem, razen nekaj bedakov, kakršnih pa je tako povsod dovolj.
[/quote]
Thank you for that explanation. Saj sem napisala, da je Radovljica lepo mesto, dejansko najlepše na Gorenjskem, meni osebno je veliko lepša od Bleda. Ampak to je stvar okusa.
plusi, vse glavno pri roki, ni treba daleč da prideš do narave, lahko imaš malo morje aktivnosti itn. minus pa da je včasih malo preveč mirno, pač spalno naselje in folk popizdi če je kdaj kje v kakšnem kafiču mal bolj navita muzika.
Sem prisla z bleda in je tu , milo receni, stokrat boljse. Itak da imas do bleda par minut. Ampak. Mir, sem blizu letalisca , a hrupa sploh ne zaznam, tko da ne vem , kje ga slisi ena zgoraj. ena omenja ljudi na ić, nesramno do amena. Tu ni noben slabsi ali boljsi ,naj bo slovenec ali priseljec. Skratka, menim , da je radovljica eno boljsih mest za bivanje sploh. Zal so pa zjanšani tudi tu v nedeljo zmagali baje. To pa je grozno, ja.
Monća – hrup letališča??? V Radovljici?
Z letališča se kaj dosti ne more slišati, letala pa (vsaj 20 let, kar ni več samogradenj na motorje iz kosilnic , ki pa tako ali tako niso vzletali z letališča) so dosti manj glasna, kot košenje zelenic, traktor na bližnji njivi. Pa nimam nič proti košenju in traktorjem. Čudno, da ne omenja, da je železnica tudi blizu…
Tudi jaz mislim, da je Radovljica kar top izbira. Manjša od Kranja, Jesenic, pa res dobro izhodišče za kamor koli. Šole so, trgovin tudi nekaj, pa ne preveč, veliko, res veliko kulturnega dogajanja, pa prekrasno staro mesto. Aja, pa letni bazen, oz. tudi zimski, ker ga potem pokrijejo, super športni park in eno boljših otroških igrišč. Vse na dosegu roke. Tam bom živela, ko bom v penziji.