Najdi forum

Splash Forum Arhiv Finance in kriptovalute življenjsko zavarovanje-pregled pri zdravniku?

življenjsko zavarovanje-pregled pri zdravniku?

zanima me, za kakšno zavarovalno vsoto približno je potreben pregled pri zdravniku pred sklenitvijo zavarovanja?

kolikšna bi bila smiselna mesecna vsota vplačevanja za 40letnico?
hvala!

Pozdravljeni!

Ta pogoj imajo zavarovalnice zelo različno. Nekatere nad 75.000 EUR, nekatere nad 250.000 EUR, nekatere za nižje zavarovalne vsote.

So pa tudi primeri, ko zdravniško spričevalo ni potrebno, vendar če ga vseeno naredite, vam priznajo popust (npr. 6%). V takšem primeru svetujem pregled pri zdravniku.

KAPITAL= DENAR X ČAS

To pomeni, da starejša ko je oseba, večjo vsoto mora varčevati, ker je doba krajša. Krajša ko je doba več moramo varčevati za enak kapital.

Svetujem dvajset letno varčevanje. Kolikšen naj bo znesek, je pa odvisno, koliko želite imeti dodatne pokojnine in seveda od zmožnosti.

Lep dan!

____________________________________________________________________ Navada ravnanja z denarjem je pomembnejša od njegove količine. Stojim vam ob strani. Janez Tomc, mag. [email protected]

spoštovani!

hvala vam za odgovor, še dopolnjujem svoje vprašanje.

v kratkem nameravam vzeti kredit okrog 20 miljonov sit za 15 ali 20 let. bonitete za tak kredit imam dovolj, skrbi me le, da se mi pred odplačilom kredita kaj ne zgodi, in bi bila ob tem (tudi finančno) prizadeta družina.

mi lahko-samo približno- poveste, koliko bi me letno prišel obrok za zavarovalnico, če je izplačilo ob smrti 100.000 eurov.

mimogrede sem zasledila življensko zavarovanje pri triglavu z vključenim zavarovanjem rizika za nekatere bolezni (rak, bolezzni srca in ožilja). kaj menite o tej vrsti zavarovanja.

upam, da vas ne nadlegujem preveč, hvala vam in lep dan vam želim.
r.

Pozdravljena!

Vi me kar vprašajte, mi je v veselje in tudi še kdo drug bo lahko izvedel kako koristno informacijo.

Premija je odvisna od starosti in spola.

Za starost 30 let, ženska, znese premija brez dodatnih rizikov in brez varčevanja in krije izplačilo 100.000 EUR ob smrti 32,20 EUR na mesec.

Glede rizikov krtičnih bolezni je za nekatere to zelo pomembno zavarovanje, drugim je pa kak drug riziko pomembnejši. Pomembna je pa tudi cena rizika.

Lep dan!

____________________________________________________________________ Navada ravnanja z denarjem je pomembnejša od njegove količine. Stojim vam ob strani. Janez Tomc, mag. [email protected]

New Report

Close