zlata kartica nlb
Včeraj sem šla v banko urejat limit in mi uslužbenka ponudi zlato kartico. Pove mi ugodnosti in se nisem mogla odločit. Potem pa se vseeno odločim za. Sedaj sem pa prespala in ne vem, če sem se prav odločila. Včasih sem mislila, da imajo zlato kartico samo tisti, ki imajo visoke dohodke. Zdaj pa jo dobim kar jaz v ponudbo. Ali mi lahko kdo pove, ki ima to kartico, če je res tako ugodno? Ali se lahko čez nekaj časa premisliš in greš nazaj na navadno? Sem v dilemi.
LP
Meni jo je komitentka na banki vsilila, ko sem jemala kredit za avto, češ da dobim “ful bolj ugodne obresti”. Ko sem prišča domov, sem vse še enkrat preračunala in sem ugotovila, da v primerjavi z navadnim računom na obrestih prišparam manj kot 1€, plačam pa 5€ več mesečnih stroškov vodenja računa. Banda lopovska! Seveda sem takoj naslednji dan šibala nazaj na banko in odpovedala zlati račun. Mislim, da dobijo komitenti nekaj provizije na zlate kartice, zato jo takole vsiljujejo vsem po vrsti.
Res je, da dobiš 2000€ rednega limita, ampak se tudi to ne izplača. Stroški odobritve izrednega limita v višini 2000€ za 6 mesecev namreč stanejo 20€, medtem ko bi za vodenje zlatega računa v 6 mesecih plačala 30€ več za vodenje računa. Skozi moje oči me vse njihove “ugodnosti” res ne prepričajo.
Moje izkušnje. Edina prednost, ki jo vidim je avtomatski limit 2.000 EUR, vse ostalo nisem imel nič ugodneje, kot z navadno kartico. Obrestna mera pri kreditu ni nič nižja, osebno svetovanje je za vse enako, ravno tako čakaš v vrsti, depoziti so enaki…
Moje mnenje je, da s to kartico plačujemo visoke stroške vodenja računa po nepotrebnem. Oglaševanje glede veliko prednosti in ugodnosti je natega.
Lp,