Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Zlati orel

Zlati orel

Zgodba, ki me je za trenutek potegnila v globoko razmišljanje!! V spraševanje seme sabe, če nisem tudi jaz prepričana, da sem nekaj, kar nisem??? Mar se mi ni samopodoba izdelala po vzorcu okolja, v katerem živim? Pa vam?

———————————————–
Nek človek je našel orlovo jajce in ga dal v gnezdo navadne kokoši. Orlič se je izlegel skupaj s piščanci in tudi odraščal je z njimi. Vse življenje je orel počel isto, kar so počeli piščanci, in mislil je, da je tudi sam piščanec. Grebel je po zemlji za črvi in žuželkami ter kokodakal. Zamahoval je s perutmi ter poletel nekaj metrov po zraku kakor piščanci. Saj se od piščancev pričakuje, da tako letijo, mar ne?

Leta so minevala in orel se je zelo postaral. Nekega dne je visoko nad seboj, na nebu brez oblaka, zapazil veličastnega ptiča. Z elegantnim dostojanstvom je krožil med močnimi zračnimi tokovi in je komaj kdaj zamahnil s svojimi mogočnimi zlatimi krili.
Stari orel je spoštljivo zrl v nebo. “Kdo je to?” je vprašal soseda. “To je orel, kralj ptičev,” je odgovoril sosed. “Toda ne misli več nanj. Midva sva drugačna kot on.”
In stari orel res ni nikoli več pomislil nanj. Umrl je v prepričanju, da je navaden piščanec.

———————————————————————

Mariči --------------------------------------------------------------- Danes sem kradla čas. Ne počutim se krive. Srečna sem, ker to še znam. (po R.Kerševanu)

Izjemna….globoka zgodba.
In ne moreš da se ne bi zamislil kolikokrat je v življenju tako…

********************** Šišam, brijam, zube vadim !

Aha! Zato sem jo dala sem. Veš, Saško, resnično smo ljudje tako čudno “zavezani” črednemu nagonu, ane? In če narediš nekaj izven plank, si preklet za celo življenje ????

Mariči --------------------------------------------------------------- Danes sem kradla čas. Ne počutim se krive. Srečna sem, ker to še znam. (po R.Kerševanu)

Ma po moje pa ne. Tudi tle jmamo, po moje, možnost de se odločmo al smo orel al piščanc!:-))))))))))))))
Jst sm se že zdavnej nehala sekirat kaj si kdu misli od mene – lažje živim, ti povem!

Full smo naučeni, full preveč in full rutinirani…

Moramo se pa včasih strgat s ketne, čeprav te potem žigosajo…res je.

Meni niti ni veliko do tega, kakšno mišljenje si drugi ustvarijo o meni, ko pač naredim nekaj izven-klišejskega! Niso mi pomembno razmišljanje ljudi okrog mene, pomembno mi je samo razmišljanje mojih najdažjih (le mojih otrok)…. je pa dejstvo, ker sem se pač doslej ozirala na to, da sem postala že tako hudičevo podobna drugi živali, kot tisti, ki v resnici sem, da sem se že s to drugo dodobra sprijaznila in vanjo vživela in da tudi s to podobo nekako shajam!!! :-))) Če sem kokoš, jem kot kokoš, plešem kot kokoš, pojem kot kokoš, ko pa mi je dano biti labod, znam pa tudi plavati kot labod !!!:-.)))

Ja jst imam pa mobitel ki mi zvoni kot kokoš haha :)))))))))))) ti bom dal pošlušat v soboto, res, spomni me :)))))

V soboto ???? Nak, ne bo šlo s poslušanjem, razen če ne pride … kaj vmes!!!!

Ma grem, bela cesta, zdej v akcijo, da pride kej vmes!

Ja pa jebemusveca…akcija Mariči….steza čaka !!!!

Se splača prit zarad tega zvonenja, ti rečem :)))))

Mariči, ne ga tle zdej SRAT! De se mi nacrtaš tm na začetku proge, ki če ne…………..če ne ne boš čula unga famoznega zvonenja;-)))))))) Takrat se noben ne sprašava “komu zvoni”, ki se ve komu,ha,ha,ha;-)))))))))))))))

Ma na stuj mi guwort, sej sem bila tam in vem kako je… pismo, ti ne da stvar pri miru stat, pa full sem se dobro odrezala, vse so šle v kanal … pa tiste “žirafe”, tisto je šele ta pravo … pol pa poskakuješ, kukar da bi vodo zadrževal …. inkontinenca !! Ti rečem! :-)))

Večja ku je žirafa, večja je inkontinenca :))))))))

Ma ne veš pa, kaku je slišat zvonenje od Saškota!;-))))))))))))))))

Ma na stuj govort, na stuj, me je glih zdej spe primlu …. po zelenem čaji !!!

Ma za kejšnu zvonenje gre … meni po en žirafci zvoni samu u glavi !!!:-))) Nanka na pi”s”ti !!!:-)))

Mariči, nehej zdej ti s temi žvalmi – zadnjič kamela, zdej žirafa;-)))))))))))))))))
Ku se pa reče samci od žirafe?;-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Požiralnik :))))

No ali smo že ugotovili?:-)

Ti ne povem – pridi in boš čula;-))))))))))) Si si dobru zapomnla – PRIDI!!!!;-)))

Nismo, vidiš, de me sploh ne jemljejo resno – prou ne vem zakaj ne!!:-))))))))))))))))))))

Kaj je tle moškega?;-)))))))))))))))))))))))))

Besedni spol.
TISTI požiralnik
:)))

Meni se zdi, da je žirafič!

Madonca, ti pa obvladaš:-))))))))))) Ma buh vej kdu te je wču slovenščino?!:-))))))))))))))

New Report

Close