zlato, srebro, kar doma?
Ni šanse, da bodo kovine še kaj padle. Kvečjemu kaj rastle. Če vlagaš na dolgi rok, je najbolj emalo razpršeno. Kak listek za v žep, trenutno po moj ese tudi srebro splača kupiti. mpak vedi, da bo zlato neobdavčeno, če ga greš prodajat. Hkrati pa še kaj varčuj, plačaj kako pametno zavarovanje in imaš zagotovljeno neko rast, tudi če kaj spodleti … je pa imeti bolje v štumfu zlato kot pa denar po moje
zlatilistek, 17.03.2022 ob 13:13
S tole vojno je zlato, pa cena srebra, vse je spet zraslo in me zanima, kam bo vse to skupaj še šlo? Se splača vsak mesec kupiti en zlat listič, ali bodo te cene spet padle?
Zlato ni nekaj uporabna kovina, ga imaš po odpadih še in še. Jaz ti dam 50€ za kilo tvojega zlata. Dvomim, da ti bo kdo dal več.
res je stari… zlato ne bo šlo dol. mogoče malo… krepko dvomim… dokle god je dolar i evro… dokle god je takav monetarni sistem… zlato če uvjek dobivat na vrjedosti…
veseli smo lahko da sploh lahko kupiš zlato z tem papirjem.
prav trobil sem vam… da so vse surovine šle gor zlato pa kr na mestu… (takrat) zdej pa
glej… z zlatom nimaš kaj za zajebat.
i love it
like…
A LOT ;)!!!
Vlagaj vase, v svoje znanje, v svoje zdravje, v bivališče z nizkimi stroški, v svoje otroke, predvsem v njihovo znanje, v svoje bližnje.
Denar izgublja vrednost, pomisli koliko so ga natisnili.
Višek gotovine lahko v zlato in srebro. Lahko najameš sef pri banki ali vzidan in dobro skrit sef doma. Ne pozabi, da se ga lahko odkrije z detektorjem kovin.
Zlato kupiš pri uradnih prodajalcih, Moro, Zlatarna Celje,… recimo dunajske filharmonike. Mogoče po 1 unčo, ker lahko po potrebi prodajaš po 1 kovanec.
Srebro, naložbeni so dunajski filharmonik, kanadski javor, amerški orel, mehiški libertad, avstralski kenguru, pa še vrsta manj znanih v Sloveniji.
Od numizmatičnih je uveljavljena serija Lunar avstralske kovnice, porem kokaburra, manj je možnosti ponaredkov, ker je izdelava bolj zahtevna. O ponaredkih si oglej na you tubu. Za druge numizmatike se je dobro spoznati. splača se jih kupiti, če je cena ca 10 % nad naložbenimi, več pa jaz ne bi.
Srebro se pogosto prodaja prek Bolhe, zaradi DDV.
Crypto je ok, samo se je treba na to spoznati ali poiskati dobrega svetovalca.
Zemljo je treba obdelovati. Je ok, če se ti to da.
Nekako se strinjam, da je dobro porazdeliti v skladu s tistim rekom ne vseh jajc v isti košari, bi pa pri tem prisluhnila, kaj ti je blizu. Sama npr nikoli ne bi dajala v kriptovalute, pa če bi bile še ne vem kako donosne (in za nekatere tudi so), ker se mi zdijo mimo: nekako nenaravne, pridobljene z mahinacijami, rudarjenjem…kar nekaj…in ne bi hotela biti del te zgodbe. Mi je pa blizu zlato. To že več let kupujem različne velikosti, izdaje, tudi zbirateljske kovance. Nekdo od bližnjih investira v umetniške izdelke in v tem uživa. Skratka izberi tisto v kar verjameš in ti je blizu. Najbolj rizično je zdaj imeti denar na banki, ti so največji lopovi, kar smo se lahko prepričali že večkrat in njim pa prav nič ne zaupam.
Če imaš na računu par desettisoč eur pa kaka njiva, gozd, travnik, manjša podrta hiša…
Srebro kot berem je potencial že več let. Ga pa podobno, kot zlato vidim predvsem kot varno pretopitev gotovine. Kot oblika investicije, da bi kaj pridobila pa se ne splača.
Sem pa za hranjenje v fizični obliki na varni lokaciji. V papirje in fiktivne račune na zaupam.
Lih pred dnevi smo imeli debato o prihrankih. Med nami je tudi investicijski svetovalec. Pogovarjali smo se o vojni in ta svetovalec je rekel, da je najboljše, če do česa pride imeti pri sebi zlato. Smo ga vsi debelo gledali. On pa nam, da ne misli zlate palice pač pa zlatnino ker je to valuta, ki ima v vsaki krizi ali vojno največjo vrednost. Sicer tega ne razumem najbolje, mu pa verjamem. V krizi je najslabša varianta kripto valuta.
jst se z zlatom nikoli nisem ukvarjala – a to ljudje res kupujejo? Vsakič, ko grem mimo tistih izložb na katerih piše “odkup zlata” se vprašam, kdo to prodaja in kdo to kupuje. Sem sklepala, da bolj stari ljudje. Jaz svojih zlatih verižic že ne prodam, ker so mi preveč pomembne, kupovala jih pa tudi ne bom, samo zato, da bom imela zlato.
ummm kva, 21.03.2022 ob 10:18
jst se z zlatom nikoli nisem ukvarjala – a to ljudje res kupujejo? Vsakič, ko grem mimo tistih izložb na katerih piše “odkup zlata” se vprašam, kdo to prodaja in kdo to kupuje. Sem sklepala, da bolj stari ljudje. Jaz svojih zlatih verižic že ne prodam, ker so mi preveč pomembne, kupovala jih pa tudi ne bom, samo zato, da bom imela zlato.
Gre za drugačno zlato, ne nakit, čeprav tudi nakit ima določeno ceno. Kupuje in prodaja se kovance (dunajski filharmoniji npr.) in palice oziroma ploščice.
Če bi šlo za resno krizo, kot jih je po svetu in tudi pri nas že nekaj bilo, daš tudi družinski nakit, ki ti je drag spomin, za pot v svobodo šli pa le za štruco kruha.
Zlato po malem kupujem že dvajset let. Kar lepo raste, čeprav počasi.