Žlezni rak
Gospa Irena (ali kdorkoli ki kaj o tem ve)
Pred kratkim so mojemu očetu (68 let) postavili diagnozo: rak na pljučih. Doktor nam je razložil, da gre za zelo redko obliko raka, to je rak na žlezah.
Ne razumem kako ima lahko moj oče raka na pljučih, če tam (laično) ni nobene žleze, kot so ščitnica, nadledvična žleza, hipofiza…?
Moj oče je vse življenje preživel aktivno, v hribih in na vrtu, nikoli ni kadil (vem, da imajo kadilci v večini bronhialni tip raka na pljučih), prehranjeval se je zdravo. Še vedno mi vse to predstavlja hud šok, ker sta me starša imela relativno pozno sem vedno verjela, da bosta še najmanj 20 let oba zdrava in aktivna kot doselj, vendar pa počasi razmišljam v smeri: kako naprej oz. kot rečete vi “Kako živeti z rakom”.
Kaj se da storiti, kakšne so možnosti zdravljenja?
Povedali so nam tudi, da mu že dajejo dozo morfija (ker je še pred tem, ko so ga hospitalizirali imel hude bolečine), ne vem pa za količino.
Danes ga nameravamo odpeljati domov (to je tudi njegova največja želja). Sem njegova najmlajša hčerka (imam starješega brat in sestro), imamo krasno mamico (oz. njegovo ženo), vsi se bomo po najboljših močeh potrudili, da bi mu maksimalno stali ob strani.
Ravno s tem razlogom pa bi se rada “oborožila” še s kakšnimi konkretnimi informacijami. Kljub temu, da nam je zdravnik povedal, da je stopnja raka na 3 (od 4) ne bom izgubila upanja in vse bomo naredili, da ga tudi oče ne bo.
Lepo prosim, za kakršnokoli informacijo in že vnaprej najlepša hvala.