Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek zlom tilnika

zlom tilnika

Je res, da če si človek pri padcu zlomi tilnik umre?

Seveda je res.

Ga lahko samo poškoduje?

hm mislim da so zeloooo majhne možnosti da preživiš in celo tudi hodiš….ma to je zelooo malo možnosti…sicer pa smrt ali pa vsaj hrom od vratu navzdol

Ne! Pri zlomu tilnika 100 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} nastopi smrt, saj pride do vkleščenja živca nervus vagusa, ki povzroči popolno prekinitev dihanja.

Baje si ga lahko samo malce poškoduješ, ni nujno da umreš. V vrtcu, kamor hodi moj otrok se je neki pomočnik vzgojitelja poškodoval, samo ne vem kako. Otrok je rekel, da si je zlomil tilnik in da ga ne bo več. Čisto sem šokirana, ker ne vem če je to res. Baje umrl ni.

da si ni samo vrata ali kakšnega vratnega vretenca poškodoval (imajo – nosijo tisti t.i.šancovo kravato. imajo vrat oblečen v gibs)
morda ga zato ni, ker če maš to na vratu, pač malo težko loviš mulce

Močno upam, da ni nič hujšega.

Kaj povroči zlom tilnika smo lahko videli pri igralcu, ki je igral legendarnega Supermana – Christoper Reeve, ki je ob takojšnji zdravniški pomoči preživel, vendar je bil velik revež in težak invalid vse do smrti. Vendar je verjetno eden redkih, ki je preživel zlom tilnika.

Lahko si ga zlomi tudi brez padca. Moj sošolec je na dobri poti k temu …

New Report

Close