Najdi forum

Splash Forum Politični čvek Zloraba tega foruma

Zloraba tega foruma

dolenjec:
Trdnih argumentov je na forumu toliko,da računalnik kar poka po šivih ,samo prebrati jih je treba.

Ni res, da večina nasprotuje verujočim.
Velika večina napreč sploh ne piše na forume in razna pisma bralcev npr. v Delu ali Nedeljskem dnevniku, če je pa nekaj ekstremistov proti vernikom naj jim pa Bog odpusti, če jim more.

rajko napisal:

>
>
> who cares, a ne … MON je Radio Ognjišče v malem, počuti se
> kot doma!!

o temle se tudi jaz,na veliko,sprašujem?
Pri vsem skupaj mi marsikaj,ni popolnoma jasno.

Aevo rarissima nostro simplicitas. –

*****Katoliška Cerkev je pravna oseba in ima z ustavo zagotovljeno pravico do svoje lastnine. Zato lahko s svojo lastnino počne kar hoče, tudi zaračuna vstopnino za turistični ogled blejske cerkve na otoku. ****

Seveda, za tebe in blejskega župnika je cerkvica na otoku le turistični objekt, zato kar računajte vstopnino.
Vendar ne pozabi pa, da je cekvica na otoku za katoličane edino BOŽJI HRAM in pobiranje vstopnine za v božji hram je moralno sprevrženo in popolnoma v nasprotju z tistim, kar je učil Jezus Kristus.

***Katoliška Cerkev je nepolitična organizacija, zato ne sodi na ta forum ****

Smeh. Katoliška Cerkev je zadnje čase predvsem politična organizacija, katere vodstvo ni demokratično izvoljeno temveč postavljeno iz tuje države. In tudi ne zastopa volje svojega članstva.
Zakaj tudi duhovnikom ne moremo reči izbranci ljudstva?

SYtrinjam se, da velika večina res ni proti vernikom. Tukaj pa se srečujemo z osebki, ki, namesto vere v boga, verujejo v institucijo. Proti vernikom te vrste in instituciji, ki želi peljati splošno evangelizacijo z instrumenti politične oblasti pa JE velika večina. To se je izkazalo tudi s padcem Drobniča.

Pravzaprav mi je žal, da vas večina ne vidi cerkve kot politične in spolitizirane organizacije.
Vsem, ki cerkve in politike ne morete postaviti vzporedno, priporočam branje knjige “OPUS DEI” (Robert Hutchinson).

megaboy, ampak tudi božje hrame je potrebno vzdrževati. Samo z molitivjo se tega ne da.) .

To, da pa na tem božjem hramu služijo prav vsi po vrsti, razen seveda cerkve, ki bi morala po tvojem poginiti od lakote a hkrati ta objekt zaslužka premnogih vzdrževati, pa je še bolj sprevrženo.

Ne rečem, sicer imaš marsikateri dober argument in se strnjam z njim, ampak tule pri primeru Blejska cerkev ga pa orenk sekate mimo.

*****megaboy, ampak tudi božje hrame je potrebno vzdrževati. Samo z molitivjo se tega ne da.) . *****

Benaflek bi rekel, da se z molitvijo vse da.

Lastnih sredstev za vzdrževanje pa ima Cerkev več kot dovolj. Zato Cerkev tudi sprejema (neobdavčene) darove, s cerkvice se lepo vidijo cerkveni gozdovi, pa naj župnik kakšno smreko poseka za grušt, saj ima Cerkev zdej večinski delež tud v gozdnem gospodarstvu Bled, ki je svoje delnice pravkar umaknilo z borze. Če se v RKC najde denar za gradnjo golf igrišča, bi se lahko tud za popravilo nevarne strehe v blejski cerkvi a se strinjaš?
Naloga lastnika je, da svojo lastnino vzdržuje.

Ljudje darujejo Cerkvi za humanitarno dejavnost in vzdrževanje objektov, Cerkev pa ta denar zapravi za gradnjo golf igrišča, izgradnjo telekomunikacijskih omrežij, prevzemov časopisnih hiš……. Se ti zdi prav, da po vsem tem zahteva denar od države.
In RKC venomer poudarja, da gredo kapitalski dobički za vzdrževanje objektov, kako da Blejski župnik ni dobil nič od tega?

Napuh je, če misliš da turisti na Bled hodijo izključno zaradi cerkvice. Je na Bledu vsaj še 1000 stvari, ki pritegnejo turiste. Pa saj turisti tud kaj vržejo v puščico kajne? Pa župnik služi s cerkvico tud iz darov ob zvonu želja, maš in porok v cerkvi (brez kakšnih koli vlaganj) in sem prepričan da je župnik že zaslužil za nekaj streh.

Zaradi mene lahko uvedejo vstopnino tud v cerkev v Zgornjem dolu al pa v vse druge cerkve, ne bo treba župniku fehtat denar na občini in po časopisih. Ampak to ni niti najmanj v Kristusovem duhu. Cerkev se je s takimi dejanji povsem odmaknila od Kristisovih naukov.

Megaboy, še vedno ne vidim razloga, zakaj bi morala Cerkev ali blejski župnik financirat objekt zaslužka raznih blejskih organizacij, vključno s pletnarji.

Je pa tale o golf igrišču bosa in za lase privlečena. Lahko navedeš primer, kjer so ljudje darovali za obnovo cerkve, odgovorni pa so potem zgradili golf igrišče?

dolenjc, ker očitno nekatere stvari zelo težko razumeš, ti bom odgovoril najbolj preprosto, kolikor je še migiče: ker ji je tako naložil Jezus.

kar pa se tiče same cerkve na otoku, lahko mirno rečemo, da je z vidika turistične znamenitosti, ta le pika na i. Že otok sredi jezera, še posebej tako majhnega, je sam po sebi redkost v svetovnem merilu in kot tak znamenitost že sam po sebi. Močno dvomim, da bi bil obisk otoka kaj bistveno manjši, če tam cerkvice ne bi bilo. oz. bi bilo namesto nje kaj drugega.

Boom, no, potem je pa ves ta halo okrog vstopnine tako ali tako odveč.

Kje natančno pa je rekel Jezus, da morajo pripradniki njegove Cerkve financirati objekte zaslužka drugih ljudi oziroma drugim ljudem?

To pa so določili ljudje že mnogo pred našim štetjem in se je ohranilo vse do naših dni. Veš tudi poimenovali so to dajatev DAVEK.

*****Megaboy, še vedno ne vidim razloga, zakaj bi morala Cerkev ali blejski župnik financirat objekt zaslužka raznih blejskih organizacij, vključno s pletnarji. ******

Saj Cerkev ne financira pletnarjev, pa tudi hotelirjev ne. Prej obratno.

Pletnarji računajo za vožnjo, in ne za vstop v Cerkev. Župnik pa naj računa za zvonenje. Župnik ne bi brez pletnarjev dobil popolnoma nič, dočim pletnarji vozijo na otok tudi, če je cerkev zaprta.

RKC je lastnica objektov, z njimi dobro služi in dolžna jih je vzdrževat na svoje stroške, no lahko pa tud pusti da propadejo.

*****Je pa tale o golf igrišču bosa in za lase privlečena. Lahko navedeš primer, kjer so ljudje darovali za obnovo cerkve, odgovorni pa so potem zgradili golf igrišče? ******

Golf igrišče se bo zgradilo, to je dejstvo. Pa navedi kdo je dal za golf, pa za delnice v neštetp podjetjih……ne boš ga našel. Verniki darujejo izključno za stroške župnije ali humanitarno pomoč, no RKC pa gradi golf igrišče pod pohorjem. Iz katerega vira se je našel denar za golf, pa ti povej (za Blejsko cerkev denarja ni bilo).

A si predstavljate, kolk dela bi imeli šele pletnarji, če bi cerkev na otoku podrli in namesto nje zgradili džamijo.

No tedaj bi se ipokazalo, v koliki meri tista cerkvica res podpira blejski turizem

Cerkev je bila del slovenske družbe pred nastopom komunizma. Borila se je in negovala slovenstvo in jezik, še preden so bili komunisti sploh v jajcih. Okupirani smo bili že pred letom 1941 in Cerkev je bila edina, ki je ohranjala slovenstvo. ŠE POSEBNO GA JE NEGOVALA NA PRIMORSKEM , KO SE JE UDINJALA FAŠISTOM. DAT TE SWVOJE TRAVME ZDRAVI V KAKŠNI SKUPINI ZA SAMOPOMOČ-TO JE SEVEDA SAMO NASVET.sicer pa cerkev in vera nimata skoraj nič skupnega, vera je nekaj povsem normalnega in dobrega.kot komunizem. pokvarjeni so bili komunisti(JJ) .Imaš pa prav komunist JJ leta 1941 še ni bil v jajcih.

KATOLIŠKA CERKEV JE PRAVNA OSEBA ??? Zanimivo,..čoh-čoh ????!!!
Ja, od kdaj to ? Torej je pravi naziv Katoliška cerkev d.o.o ?
Ali Jezus kristus s.p.?

In če je , zakaj potem ne plačuje davkov, kot vsi ostali ?

Se strinjam z vami g. Svetilnik, verjetno ste tudi veren človek, morda hodite tudi k maši, če je vse to res, se končno pričnete nekoliko lepše izražati in POJDITE K SPOVEDI. Pa v “pušco” vrzite poleg pokore kakšen euro.

Ker tako udrihaš po JJ sklepam , da si komunistični prisklednik , ki je izgubil svoj dobro plačan fotelček z vsemi ugodnostmi. Le voli SD in LDS ti ohranjajo tvoje vrednote.

Si zmešan? Še mal pa bodo na vsaki cerkvi strehe puščale…

Saj to že itak, vsaj pravijo tako. Samo se mi zdi, da bolj puščajo njihove denarnice in se ta denar preliva kdo ve kam, morda tudi v privatne žepe duhovnikov, saj ima čisto vsak lep,drag avto, marsikdo hišo, vsi pa živijo na veliki nogi. Aja pa tarnajo zraven kakšni reveži so.

mega ne , ne vem če si razumela moj prejšnji post, moje mnenje je tisto od velikih črk naprej .vključno z velikimi. nisem veren oz. sem v kaj pa kkao pa nobenga nič ne briga, ne hodim v cerkev, ker ločim cerkev od vere, denarja farom ne bom dajal naj si ga zaslužijo sami, k spovedi pa ne rabim hodit ker ne grešim , to je rezervirano za tiste krščanarje, ki lažejo kradejo in se korumpirajo pol pa hopdijo v cerkev kazat nove pelc montle in klobuke .Taki morajo seveda k spovedi ker toliko grehov nardijo, da drugače ne bi zneslo. sicer pa nima smisla da gre npr ta kristtjan v petek k spovedi v soboto enga okrade v nedeljo gre zaradi tega k spovedi v ponedeljek pa spet krade.lopov bo ostal lopov to je samo farška potuha.take bi jaz likvidiral

bos nisem bil komist in ne bom nisem bil član niočesar tako kot JJ govorim zgolj dejstva in napisano so DEJSTVA kapiš?Če pa bi bil JJ bidist bi pa to napisal, pa ni bil bil je komist in štafetonosec pa brigadir.

Benaflek, ma nisi povedal, kako je cerkev skrbela za slovenstvo. Jaz sem trdno prepričan, da zelo slabo. Pustimo posameznuike, kot so bili kaplan ČEDRMAC in podobni. Mogoče tako, da je pobirala obvezne prostovoljne prispevke, v družinah z veliko otroki, službe pa tudi po zaslugi cerkve ni dobil nihče v družini, ker se ni hotel vpisat v fašistično stranko !!!!
Tako je to bilo vidiš !

Pištolo pa v akcijo!

Ne želi si tega , tega ježe tako preveč, še starih travm še sto let ne bomo umirili, ti bi pa že na novo streljala poglej kroniko kamor pogledaš se samo strelja.

New Report

Close