Zloraba tega foruma
Svetilnik, tebe je pa res težko pogruntat koga repliciraš.
“Ne želi si tega , tega ježe tako preveč, še starih travm še sto let ne bomo umirili, ti bi pa že na novo streljala poglej kroniko kamor pogledaš se samo strelja”
S tem misliš verjetno na moj odgovor tebi: “Pištolo pa v akcijo!”, ko si napisal:”lopov bo ostal lopov to je samo farška potuha.take bi jaz likvidiral”
Je prav sestavljeno, da si ti napisal, da bi takšne likvidiral. Meni ni do tega in res je preveč raznih likvidacij in samolikvidacij.
p.s. in zguba časa brati in replicirati te.
Z moje strani bojkot.
Ti kar piši naprej in klati o svojih travmah.
Jaz te imam poln kufer.
AMEN!
jasno je nekaj: morilca in kriminalca je potrebno likvidirati in tudi titega ki je povzročil, da je on postal to kar je. ampak to mora narediti država, ne mi državljani! mi se ne smemo streljati in tudi ne smemo imeti pištol! ker pa je država nepravna pa ima vsako tele svoj arzenal doma da ne govorim o pijanih pa prtegjenih lovcih, jaz bi lovstvo prepovedal z zakonom in vse orožje vsem pobral.
Ne čiček, bossa poznam bolj kot ni in rad si kaj izmisli. Ne vem, kaj ima delovno taborišče z današnjim časom. Takih zgodb je polno na drugi komunistični strani. Ogromno več. Dovolj tem je že bilo, da smo to krili. Kot je najbrž enkrat že boss rekel (ali je bil boom), so bili duhovniki tudi v partizanih. Tisto je bilo pa v redu??
In da, Cerkev je na tem forumu, ki se imenuje “politični čvek”, kot nepolitična organizacija, ker je že več njih reklo, da se kristjan ne sme ukvarjati s politiko, ker je s tem v politiko vpletena Cerkev. Noben pripadnik Cerkve kot hierarhije ni danes član nobene posvetne oblasti. Spoštujte ustavo, ker v njej piše, da svetovni nazor ali versko prepričanje ni razlog za nobeno diskriminacijo, pa tudi za udeležbo kristjanov v politiki.
Tako ni prav nobenega opravičila za primitivno zlivanje sovraštva na Cerkev in kristjane. Vi malo poslušajte kar napišejo drugače misleči.
Vidiš ravno tu fališ ko praviš, da pustimo ob strani take kot so Čedermac in drugi. Takih čedrmacev je v Cerkvi veliko in to iz cerkvene hirerarhije. Vse dobro o Cerkvi je treba zamolčati in napihniti tistih nekaj slabih zadev, ki jih je storila, samo da se zliva sovraštvo na Cerkev in katoličane. To je stara komunistična taktika. Oziroma od satanizma. Ampak satanizem je bogi, ker ni znal nikoli nič drugega kot kritizirati. Pa še kaj je moral in mora izmisliti, da lahko bluzi.
Cerkev je postavila prvo šolstvo, zdravstvo, farmacijo, socialo, vsaj pol velikih pesnikov in pisateljev je duhovnikov ostali so pa večina katoličani. Velike ljudi je šolala še pred nastankom šolskega sistema. Kje misliš, da je skrb za slovenstvo in kdo je skrbi zanj?
Danes katoličanom ne manjka slovenska nacionalna zavest, problem je pri “svobodomiselnih”.
Prispevek katoličanov je obvezen, ker desetina ni bila nikoli preklicana. Ampak drugače mislečim tega ni potrebno dajati in ne vem v čem se na to usajate. Vendar pa jo malo kdo daje, tako da smo pri Bogu v dolgu. Iz svojih izkušenj vem, da kar sem dal za Cerkev ali Karitas, mi ni manjkalo nikjer. Nisem obubožal.
Tisto o fašistični stranki je pa izmišljotina. Tistega pa ni počela Cerkev, ker podjetja niso bila njena last. Podjetja na primorskem so bila takrat v italijanski lasti. Fašisti so pa zahtevali, da postaneš njen član, če hočeš dobiti službo. In da Čedermace so tudi fašisti zapirali. Ne nakladaj neumnosti. Kako se Cerkvi obeša razne stvari, samo da lahko gonite svoje sovraštvo.
Ti odgovorim kar na oba posta. Smeh velja tebi.
Cervica na blejskem otoku ni cerkvica ampak je kar cerkev. Ta je dovolj zanimiva za turistične oglede. Zato ni nič moralno sprevrženo, če turisti plačujejo vstopnino, ampak pravično. Lahko se pa turistične organizacije in čolnarji, ki imajo od tega ogleda koristi, da plačajo delež od ogledu tudi župniji. V tem primeru ne bo vstopnine. Smešno, svoj gnev vedno skušate opravičevati s “plačilom vstopnine župniku”, v bistvu pa gre denar od vstopnine župniji. Jaz zagotovo bolje vem kaj je Jezus učil.
In smešno, ker je vodstvo Cerkve potrjeno od papeža, je to naenkrat politična organizacija. Ne trapaj, ravno to je dokaz, da Cerkev ni politična organizacija. In njene zadeve ne sodijo na ta forum.
Darovi so vsepovsod neobdavčeni, ker so že obdavčeni prihodki darovalcev. Spet nakladaš in serješ klanfe. In Cerkev za svoje delovanje potrebuje svoja zemljišča, ker je teh darov premalo. Desetina ni bila nikdar preklicana. Zato se ni bati, da bi verniki dali preveč. Prihodki od zemljišč pa ne gredo duhovnikom, pač pa za financiranje šolstva in sociale, kar je delo v korist slovenske družbe. Šole so med najboljšimi in Karitas je pa tudi najboljša tovrstna ustanova. Pomaga ogromno ljudem, na ketere je socialna država pozabila.
Da bi Cerkev postavila golf igrišče pa ti kar ne verjamem. Kje si to slišal?
Ni pa napuh, da turisti ne pridejo na Bled tudi zaradi cerkve. Na vsakem oglaševanju Bleda je. Sinonim Bleda je. Zelo lepo je vkomponirana v okolje. Čestitke arhitektu.
In ne boš me prepričal, da župnik služi od drugih darov. Župnija in s tem cela občina. Saj to so še vedno prostovoljni darovi.
Če ti je kaj znana jugo zgodovina in če si v njej sodeloval tako kot jaz potem ti je jasno da so bile določene stvari zapovedane. Brigadirstvi je bilo obvezno kot sedaj šola v naravi oz. ekskurzije (določene občine so bile še zelo goreče). Člani ZSMS smo bili avtomatsko vsi tudi JJ, in v 80-tih je bila to kar čislana organizacija pa ne od ZK.Kar se tiče komunistične preteklosti pa mislim da je samo vložil prošnjo za vstop ni pa bila realizirana. lahko da se tudi motim in me boš podučil kaj je na tem.
Moti me samo to, da pri JJ kar naprej to omenjaš,pri vseh ostalih , ki pa so imeli močne funkcije v ZK pa te to sploh ne moti.
******Kot je najbrž enkrat že boss rekel (ali je bil boom), so bili duhovniki tudi v partizanih. Tisto je bilo pa v redu?? ******
Zakaj že je Rožman duhovnike, ki so bili v partizanih izobčil?
*****Noben pripadnik Cerkve kot hierarhije ni danes član nobene posvetne oblasti. ******
hehe, tole pa drži ravnotoliko, kot če bi rekel da pred 40-timi leti noben pripadnik partije ni bil član nobene posvetne oblasti.
******Darovi so vsepovsod neobdavčeni, ker so že obdavčeni prihodki darovalcev. Spet nakladaš in serješ klanfe.******
Takoj potegnem besedo nazaj, če mi ti plačaš davek, ki sem ga moral predlani plačat od darila.
namreč darila so obdavčena, le cerkev je pa tu priviligirana in oproščena davščin.
****Da bi Cerkev postavila golf igrišče pa ti kar ne verjamem. Kje si to slišal? ******
Ti veliko stvari ne verjameš, začenši i tistim podpisom Kramberja glede tistie šole…..in naprej da ne naštevam…uporabi iskalnik.
****Lahko se pa turistične organizacije in čolnarji, ki imajo od tega ogleda koristi, da plačajo delež od ogledu tudi župniji. *****
Je ravno obratno. Župnik ima zaradi prevoza koristi, naj on plača pletnarjem, da mu vozijo stranke.
Koliko je že prispevala RKC za obnovo blejske cerkve? Je Štuhec govoril, da gre denar iz kapitalskih dobičkovin odškodnin ravno za te obnove?????
Seveda te poznam in marsikaj si izmisliš ali enostransko gledaš, zato serješ klanfe.
Pa še glede ateizma sem ti pozabil reči. Povsod kjer je ateistična vera tako struktuirana, kot je še v slovenski državi, je hudo tlačenje človekovih pravic ne pa kakšne sanje o enakopravnosti in enak razvoj. To so dokazale SZ, Juga, Kuba, … Pri nas je bil boljši standard po WWII, ker smo v bili prej del Evrope in tudi drugače smo blizu Zahoda, ki je bil krščanski. Se spomniš, kako smo hodili kupovat v Avstrijo ali Italijo. Poljaki, Čehi, Rusi te sreče niso imeli. Govorim o navadnih ljudeh. Tudi na področju znanosti, književnosti je bilo pri nas bolj ubogo. Po WWII ni kakšnega doprinosa k svetovni znanosti ali književnosti.
Izgon ateistične religije iz naših državnih organov (javne ustanove, sodstvo, šolstvo) nas še čaka. Če ne bi bili geografsko blizu Zahoda, bi pri nas še vedno bilo hudo. Zvezo z Zahodom je vedno vzdrževala katoliška Cerkev. In Cerkvi se tudi imamo zahvaliti za standard. Pa tudi zaradi vernosti naših ljudi se komunizem ni tako razpasel kot drugod.
Če tako govorim o ateistični religiji, so dejstva in nimaš kaj biti užaljen. Vaše govorjenje o Cerkvi pa je žalitev, ker nikjer ne dela nezakonito ali protiustavno.
No, čisto tako ni bilo.
Če si imel svoj jaz in jajca si se lahko izognil tudi temu.
Sam sem bil v JLA l. 1985 in tam so me ” določili”, da moram vstopiti v ZK.
Prej bi moral hoditi na nekakšne tečaje,….na katere seveda nisem hodil.
Kljub temu so me hoteli na vsak način “sprejeti” v ZK, ko pa sem pred celo četo, ko smo imeli sprejem tečajnikov rekel, da tega ne želim, so vsi onemeli.
JLA je bila pralnica možganov – danes je to Katoliška cerkev.
Treba je imeti svoj jaz in se upreti obojemu.
Ja zakaj pa se moram cerkvi zahvaliti za standard? Zato da smo lahko hodili ven nakupovati se nimam kaj zahvaliti cerkvi ampak nekoliko liberalnejšemu komunizmu , ki je vladal pri nas. Ven smo hodili kupovati ker je bilo ceneje kot pri nas.
V primeru , da bi vera prevzela oblast v državi , bi zavladala diktatura z vsemi posledicami. Cerkev bi , tako kot je komunizem , nadzirala vsak korak našega življenja. V to bodi siguren.Svobode bi bilo še manj. Me pa nekaj zanima , če mi lahko oz. hočeš odgovoriti. V Franciji so prepovedali v javnih ustanovah javno razkazovati verske simbole. Sedaj pa vprašanje. V SLO šolo prideta učiteljici . Ena je oblečena po muslimanskih predpisih , zakrita , druga pa oblečena kot katoliška nuna. Bi to sprejel , prepovedal…
To so problemi , ki se jim EU ne more izogniti izogniti , še več zaradi tega so bili že veliki nemiri po državah.
Jaz vem kaj je Jezus učil, ker se vedno pogovarjam z njim, naglas, saj hodi ob meni. Jaz sem ki sem!
Cerkev je bog osebno postavil, papež je nezmotljiv, a vam to nič ne pove!! Ravno to je dokaz, da Cerkev ni politična organizacija, pač pa poosebljena božja roka, vsemogočna modrost in korenček.
Karitas je najboljša ustanova. Pomaga ogromno ljudem, sponzorira letovanja, kjer se mladi kristjani učijo spolnega občevanja. In ne boš me prepričal, da župniki ne sodijo na takšna letovanja.
Pomivajte posodo, samo to!
Vse pa ne moreš šteti v isti koš. Križarske vojne je res, vendar je zločine delala posvetna oblast. Papež zagotovo ni zaprosil za ropanje, ampak samo za zaščito Svete dežele. Neuspeh teh vojn se pozna še danes. Nobeden se ne hvali križarskimi vojnami.
Pogromi proti hugenotom in protestantom. Tu je bilo vse sorti na obeh straneh. Tudi tragedija. Ti bi lahko mirno ustanovili svojo vero, ne pa da so butali ob Cerkev. Krivda je na njihovi strani. Vendar sem vesel, da so se katoličani tem uprli.
Inkvizicija. Sežiganje se kar vse v prek pripisuje Cerkvi. Resnica je drugačna. Lani sem na Discovery Chanel gledal prispevek o inkviziciji. Discovery zagotovo ni katoliška TV. Rečeno je bilo, da je bila cerkvena inkvizicija najboljše sodišče takrat. Imela je sodnika, zagovornika in tožnika. Kot jih imajo današnja moderna. Torej je predhodnica modernih sodišč. Če pa te je dobilo v roke posvetno sodišče, se je sodba praviloma končala s zažigom ali kakšno drugo smrtno kaznijo ali mučenjem. Sežiganje in mučenje je seveda huda stvar, zagotovo pa mučenje ne moreš pripisati Cerkvi, ker pač nikoli ni imela mučilnic. Te so domena posvetne oblasti.
Če pa misliš, da čarovništva, črne magije, urokov, vuduja ni, si pa malo naiven. In koliko škode narede ljudem…
Kolaboracijo z nacifašizmom si je izmislila edina kolaboracija pri nas, rusko-srbska.
Kopičenje bogastva, bla bla.
Zanimivo, da si s svojo razpravo šel po vsem svetu v vsej zgodovini. Tragično je, da so komunisti samo pri nas zagrešili neprimerno več žrtev, kot jih je v tvojem prispevku in to samo v 70 letih na tleh majhne Slovenije. Vključno s komunistično inkvizicijo, ta je najhujša. Da ne gremo še po Rusiji, Romuniji ali drugih državah. In nekateri se s tem hvalijo.
Sploh pa sta si bila Hitler in Stalin v paktu. Tako so bili tudi komunisti kolaboratorji z nacisti.
benaflek:****Karitas je najboljša ustanova. Pomaga ogromno ljudem, sponzorira letovanja, kjer se mladi kristjani učijo spolnega občevanja. In ne boš me prepričal, da župniki ne sodijo na takšna letovanja.****
Tole ti pa prav rad verjamem,da so župniki poleg saj se učijo spolnega občevanja in ne o spolnosti.
Me pa zanima,če imajo praktični pouk in kdo ga vodi,če ga imajo kje lahko oddam prijavo.
lp.