Najdi forum

Splash Forum Politični čvek Zmago Jelenčič – kapitulacija Slovenije

Zmago Jelenčič – kapitulacija Slovenije

Včeraj so na poročilih pokazali Jelenčiča in ostale opozicijske voditelje, ki so komentirali vlado s sledečimi besedami: veleizdaja, kapitulacija, …

Torej če prav razumem je ta vlada oziroma Pahor samo dokončal tisto, kar je začel Edvard Kardelj. Sicer pa je tudi “zagovor” sprejetih odločitev bil zelo podoben: ko bo HR v EU bo itak nepomembno, kje gre meja. Kako zelo podobno Kardeljevem zagovoru – saj je itak vseeno, kje je meja med SLO-HR ker je vse ena država.

PS: za vse nevedneže! Slovenija se s sprejetjem tega odpoveduje dostopu na odprto morje – bomo pa v bodoče imeli namesto luke v Kopru eno malo večjo marino.

zdi se mi, da bi se Sanader najraje pripeljal v sredino Piranskega zaliva s topnjačo. v vsakem primeru nam bodo povzročali škodo v luki Koper in pričeli so z grožnjami.

Kardelja je potrebno pozabiti, same Hrvate pa smatrati kot sovražnike.

smatram, da Evropa ni v stanju rešiti tega problema, saj je to komunistično-nacifašistični odsev NDH (SFRJ), Nemčije in Italije. Evropa lahko posreduje le s pomočjo Amerike.

Zakaj je Kardelja potrebno pozabiti???
A mu ne bi rajši postavili še kakšen spomenik, po njem poimenovali ene par glavnih ulic ali trgov ter ga tako počastili za njegovo veleizdajo!!!!
Če smo že tako spoštljivi do Tita pa naj še njegov drugi človek ter izdajalec slovenskega naroda Kardelj dobi svoje!!

25.06.1991 smo se Slovenska in hrvaška stran odločili, da ne bomo odpirali mejnih vprašanj, ampak smo pristali na stanje, kot je veljalo na ta dan. To pa so obstoječe administrativne meje med SLO in HR ter v našem primeru to, kar smo imeli že takrat – PROST dostop do mednarodnih voda.
V kolikor pa nam Hrvati to oporekajo, pa so naši predstavniki DOLŽNI sprožiti ustrezne zahteve po zgodovinskih ozemljih, ki nikoli v zgodovini niso bila hrvaška. Zgolj v premislek si poglejte kje poteka meja avstrijske primorske takoj po koncu 1. svet. vojne ter poznejša meja z Italijo. Res čudno, kam je izginil ozek pas ozemlja, ki je takoj po 1. svet. vojni Sloveniji nudil morsko mejo.

Torej vsakršen dogovor, ki prinese Sloveniji manj, kot pa smo imeli 25.06.1991 je VELEIZDAJA!!! Seveda pa na zadnji stavek pričakujem en kup nasprotovanj s strani mnogih tu pisočih, ki zagovarjajo brezpogojno smrtno kazen za narodno izdajstvo.

enako smatram, popusti oz. odstopiti od dostopa do odprtega morja je VELEIZDAJA in sedaj ima Pahor MOŽNOST odstopiti, saj potrebujemo boljšega pogajalca.

Unija zaradi moči bivših nacifašistov in jugokomunistov ne more biti odločujoč partner in na OLi Rehna je potrebno pozabiti in ga odpisati.

načelno smatram, da je bolje 1000 dni pogajanj, kot en dan vojne, občutek pa imam, da si oni tega ne želijo in non stop kažejo svoje predsodke, svojo vzvišenost.

predvsem mi ni jasno, da se ne zavedajo, da so narodno uravnoteženost “Jugoslovanov” in Italijanov v Italiji predstavljali Slovenci, delitev “plena” vključno z Istro pa je bila v našo škodo.

Kacin nam-jim je pripravil meni zelo zanimiv predlog, po zadnji zopet nepravični delitvi cone B.

stanje 25. 6. 91 pa ne pomeni, da lahko Hrvaško omejujemo pri vstopu v Evropo.
obojestranska škoda se je pričela generirati in meni je žal, vendar jo sprejemam in vem, da jo bomo mi vsi plačevali. Celo smatram, da jo bodo oni bolj občutili.

Treba bo vzet, kar ponuja Rehn, da nam ne bo Sanader prepovedal praznovat božič!

Ajde malo, ne klecajte takoj na prazna besedičenja!

Še en dokaz kako aktualna vlada, ki ima škarje in platno v rokah slabo ščiti (oz. jih sploh ne) slovenske nacionalne interese.

Vlada???????????????????????

Vse stranke razen SNS in SLS so istega mnenja. Vaš tako ljubljeni Janša je tukaj na isti valovni dolžini kot Pahor. Po tej logiki je tudi SDS izdajalec ali si boste premislili in ugotovili, da ni?

Bistveno je: KAJ JE PRAV IN KAJ JE NAROBE in ne kdo ima prav. Zato so za veleizdajo krivi vsi, ki podpirajo takšno rešitev obmejnega spora, ki bo Sloveniji preprečil prost dostop do mednarodnih voda.

Očitno pa gre nekaterim na tem forumu v nos dejstvo, da bo ravno ta vlada tista, ki bo dokončno zapečatila usodo slovenskega dostopa do morja. Bo prav zanimivo, čigav podpis bo to VELEIZDAJO potrdil.

Če se bodo podpisovali po abecedi, je J se mi zdi da pred P …

Če se bodo podpisovali po abecedi, je J se mi zdi da pred P …[/quote]

Če ti je abeceda tako zelo všeč, te pa moram spomniti, da je pa črka G pred obema.
Sicer pa sam vrstni red ni pomemben, ampak sam podpis.
Kdorkoli od prvega do zadnjega, ki se bo podpisal pod to je VELEIZDAJALEC!!!

Ok.

Strašno veliko vemo o Rehnovem predlogu, pa tudi večina od nas tukaj je bila zraven, ko so se ‘naši in vaši’ z njim ukvarjali in pisali popravke, tako da … ja, najbolje, da enostavno verjamemo Jelinčiču na besedo. Ta je res avtoriteta brez pardona.

samo jelenčič je najbolj tumast politik. pardon, pameten zase.

prav je jelinčič, če je to zmago.

OK naj bo po tvoje, da naj bolj verjamemo drugim ENAKO VERODOSTOJNIM, kot je Jelenčič, da ta predlog ne bo v škodo Slovenije in prostega dostopa na morje.
Še vedno pa to ne izpodbija dejstva, da v kolikor bo sprejetje tega predloga v škodo Slovenije gre za VELEIZDAJO ne glede na to, kateri politik se bo pod to podpisal.

Ni tu nobene veleizdaje, dajte no. Kaj smo jih pa blokirali? Kdo pa mislimo da smo? Zdaj bo treba pa pušiti…

Sicer pa se bojim da mi nimamo nobenih argumentov in samo skušamo nekaj doseči z zvijačami. Če se res odprto morje začne tam na točki T5, potem niti 25.6.91 nismo imeli dostopa do odprtega morja. In sploh ne vem kaj je s to točko T5?! In zakaj ne mejimo normalno na Italijo?

http://www.youtube.com/view_play_list?p=4E482C71EE26076E Zanimivi film o Hrvatih in slovencih pa najdete tukaj.

Točka T5 je hinavski produkt nekaterih akterjev (Kacin, Juri, Vajgl…)
Ne vem od kje vam ideje, da 25.06.1991 nismo imeli prostega dostopa do mednarodnih voda? Pozabljate tudi, da si je hrvaška dosedaj prisvojila kar lep del ozemlja, ki je drugače vpisan v slovensko katastrsko knjigo.

[/code]
center]j[/center]de malo, ne klecajte takoj na prazna besedičenja![/quote]
Mislim,da bi morali eno vredi demostracijo, ker drugače ne razumejo .
Zmago zresni se že enkrat in reči bobo bob.

New Report

Close