Zmagovalka Evrovizije
Drugo mesto na Euroviziji.
Preprosta, kot Zala in Gašper 🙂
https://www.youtube.com/watch?v=4ggBPAm5XLA&list=RD4ggBPAm5XLA&start_radio=1&t=2
O naših dveh.
Nastop na odru je eno, je stvar nastopajočega. Pesem je stvar okusa. Obnašanje pa stvar posameznika. Ko ju je pokazalo v zelenj sobi po prejetju točk, je bilo kot na pogrebu. Ovita v zastavo, izgubljena v vesolju, brez življenja, brez mladosti, brez nasmeha. Zase vem, da sem žarela kot sonce, ko sem bila zaljubljena in da me je pri 19 letih razganjalo od energije. Ne vem no, meni je predvsem ona zelo medla. Starka ujeta v mladem telesu.
Samo v vednost: Berta Ambrož je daljnega leta 1966 na tekmovanju za pesem Evrovizije zasedla 7. mesto s pesmijo Brez besed.
Slovenska pevka, zastopala pa je Jugoslavijo, kamor smo takrat politično spadali.
Ima kdo podatek, če je njeno uvrstitev na tem tekmovanju katera (ali kateri) od slovenskih pevk (pevcev, skupin) izboljšal?
Jaz že dolgo ne gledam več tega cirkusa bradatih “klobas” in podobnih štosov.
Sicer pa: tudi od mene čestitke Zali in Gašperju. Pa naj ju preveč ne obremenjujejo škodoželjne pripombe zafnanih tekmic in plastik-fantastik primerkov.
Zdajle se boš pa ugriznila v jezik. Hrvati in Srbi so nam dali 10 točk. Ignorirale so nas strokovne žirije. Domnevam, da zaradi politike. Nima s petjem nobene zveze.
[/quote]
Slovenska zirija v letu 2017 Hrvaski ni dala nic tock. Pel je Jacques pesem My friend. Hrvati so vrnili milo za zajfo. Kar sejes, to zanjes.
Vse napisano se kako drzi, odebeljeno pa se posebej. Vse skupaj je postalo ena velika gej parada.
Zadnjih 5 let nas pa dobesedno posiljujejo s to Conchito Wurst, letos je bila pa se ta razlika, da je bila ta spaka v prejsnjih letih vsaj oblecena, letos so ji pa navlekli neke mrezaste fu.k stumfe (ali karkoli ze je bilo), da je se bolj sekalo ven. To gre res ze ces vse meje dobrega okusa.
Vse napisano se kako drzi, odebeljeno pa se posebej. Vse skupaj je postalo ena velika gej parada.
Zadnjih 5 let nas pa dobesedno posiljujejo s to Conchito Wurst, letos je bila pa se ta razlika, da je bila ta spaka v prejsnjih letih vsaj oblecena, letos so ji pa navlekli neke mrezaste fu.k stumfe (ali karkoli ze je bilo), da je se bolj sekalo ven. To gre res ze ces vse meje dobrega okusa.
[/quote]
Dano international ste že pozabili? Eurosong je že zelo dolgo gejevska ikona kot celota. Ampak milijonov in milijonov, ki to vsako leto gledajo, očitno ne moti. Moti tiste, ki so začeli gledati to reč včeraj, zdaj bi pa red delali.