Zmajček vs. Cici zabavnik vs. Ciciban
ZMAJČEK!!!
Na http://www.zmajcek.net je link, kamor pišeš, pa ti pošljejo ogledni izvod! Poskusite in presodite!
Uf, jaz sploh ne bi dost razmišljala. Ciciban je velik boljša revija.
Zmajčka sem že velikrat imela v rokah pa me sploh ni prepričal. Pustil me je kar malo prazno. Tudi moja hčerka je veliko raje “brala” Cicibana kot pa Zmajčka. Poleg tega me v Zmajčku moti, da imajo očitno samo 2 ali 3 avtorje, ki pišejo zgodbice in pesmice in se že kar malo ponavljajo.
Tudi v šoli so nam priporočali Cicibana češ da veliko delajo z njim pri pouku, ker je mnogo bolj kvaliteten in ker najdejo veliko različnih vsebin.
Kar se tiče pa revije Moj planet je pa ta res bolj primerna za šolarje. Jaz imam v vrtcu za mojo ta malo hčero naročeno revijo Mali Moj planet, ki je pa idealna za to starost. Fina revija za otroke ki imajo radi živali, naravo …
To sem tudi sama ugotovila, ko sva z malčkom brala ogledni izvod Zmajčka. Zgodbice res niso bile ne vem kaj … potem pa sem šla gledat avtorje in ugotovila sem, da se ponavljajo skozi vso revijo.
Pri nas definitivno ostajamo na Cicibanu!!! Pa še… letos sem ugotovila, da imajo tudi novo rubriko z nalogami v tujih jezikih. Priporočam
lp, L
Vsak po svoje! Mene cicido in ciciban ne prepričata … Saj ne, da je vse slabo – še zdaleč ne – ampak včasih so prav duhamorni. Tudi mojih otrok ne pritegneta (sploh cicido), Zmajček pa! Zmajček je zelo močen na didaktiki, ustvarjanju… pri nas je to pri reviji pomembnejše od zgodbic. Le-te veliko raje beremo v slikanicah, knjigah, … obisk knjižnice je vsak teden nuja, večerna knjiga ravno tako.
Ah, ja, pa še tole:
Preden sem se naročila na revijo Ciciban, sem jim pisala mail da želim revijo prej spoznati. Prav prijazno so mi odgovorili, da to ni noben problem in res sem revijo čaz 2 dni že prejela na moj naslov.
Poleg tega so me usmerili, da si lahko več o revijah preberem na njihovi spletni strani: http://www.mladinska.com/revije.
Ola, mi smo že zelo dolgo s Cicibanom. Najbolj luštno je, da ko ga beremo, da smo skupaj, da se crkljamo, pogovarjamo, se igramo. Koliko dobrih pravljic in pesmi! In kako lepe ilustracije. Vsak mesec komaj čakamo, da dobimo novega, in potem je nekaj večerov Ciciban spodbuda za čim hitrejši skok v posteljo. Prepričana sem, da z branjem in opazovanjem slik polnimo skrinjo zakladov. Ker to se nekam naloži in to, kar bo notri, bo, po moje, našim malim v oporo vse življenje. Skratka Ciciban je ZAKON, zraven pa še ta dobre slikanice in tudi druge knjige … Nina
Mi imamo za petletnika naročenega Cicidoja. Je super. Ilustracije privlačne, pesmice in pravljice pa zabavne, poučne in dobro izhodišče za pogovor z otrokom. Veliko se ob reviji pogovarjamo. Kakšno kratko besedilo pa naš navihanec prebere že tudi sam. Drugo leto gre v šolo in bomo verjetno presedlali na Cicibana.