Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika zmrznjena zelenjava

zmrznjena zelenjava

Pozdravljeni!

Zanima me, kako zamrzovanje vpliva na zelenjavo (korenje, cvetača, bučke, grah, blitva, fižol…). Tašča ima namreč ogromen vrt, zato je skrinja polna zmrznjene zelenjave. Z možem jo veselo jeva, saj to zelo ugodno vpliva na družinski proračun, sprašujem pa zaradi hčerke. Punčka je stara skoraj 6 mesecev in začenjamo z gosto hrano, pa sem se znašla pred dilemo: sveža zelenjava iz trgovine ali popolnoma “bio” zelenjava z domačega vrta, ampak zamrznjena?!
Hvala za vaša mnenja,
Urša

Zamrznjena zelenjava je takoj za svežo če že ne enakovredna. Razlika je v tem, v kakšnih razmerah je rasla. Ena doma na bio vrtu, druga na farmah…

doma pidelana zelenjava na vrtu gnojenem z naravnimi gnojili in neškropljena je 100 krat boljša kot kupljena v trgovinah……seveda se nekaj vitaminov uniči, vendar pa je prav gotovo v redu…..

Nedvomno vam lahko priporočam domačo zmrznjeno zelenjavo – zagotovo je bolj zdrava kot nizozemski uniformirani paradižniki, divjebarvne paprike in kar je še podobnih pogruntavščin po naših trgovinah. Vaši punčki zagotovo ne bo škodila, le začnite počasi in po žličkah, da se bo imela čas navaditi.

LP Tinca

Jaz se z vsemi popolnoma strinjam, vesela bodi, da imate vrt, mi moramo vsak peteršilj kupit. Nekje sem čitala, da je zmrznjen grah celo boljši kot svež.

Hvala vsem skupaj – prav vesela sem takega enotnega mnenja.
Korenje in cvetačo že veselo jemo – mala je postala pravi zelenjavožerček.
No, sicer je zanjo banana še vedno “zakon”, ampak tudi zelenjave se ne brani.
lp,
Urša

New Report

Close