Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek znaki nosečnosti

znaki nosečnosti

Kdaj ste prvič zaslutile da ste mogoče noseče? Še preden ste naredile test ki bi pokazal plusek. Ali s šele na testu ugotovile da pričakujete naraščaj? Vam je mogoče kdo kaj pripomnil ali ste imele kakšne želje po hrani (vsako uro nekaj drugega), mogoče slabost in močneši beli tok, ščipanje v predelu jajčnikov in rahle bolečine ali le izostanek menstruacije itd.? Sprašujem iz firbca, ker rada poslušam in berem te zgodbe mamic, saj vsaka doživlja po svoje

Samo dva simptoma
1. izostanek M
2. v 20.tednu je malo začel rasti trebušček (in pripadajoči kilogrami seveda:) )

____________________________________________________ Only the stupid need organization, the genius controls the chaos! A.E. [url=http://www.ogrevanje-hlajenje.net]Toplotne črpalke[/url] | [url=http://www.alterish.com]Alterish.com - Let's cook[/url]

Ok, prva nosečnost je bila nepričakovana, pa še moj ciklus v tistih časih je bil tam nekje 40 dni. Ni se mi sanjalo, da sem noseča, a ker je “pms” trajal v nedogled in bil ene 50x bolj izrazit (boleče in zelo napete dojke, špikanje v jajčnikih, v križu, vnetje sečil, da sem že gosto lulala, pa napihnjnost, da so mi enkrat celo hlače počile po šivu), sem kar za hec naredila test. In bila sem noseča, ene 8 tednov. In ko pomislim, če bi le en mikro sumila nosečnost, bi bili znaki kar očitni. Prvih 14 dni sem močno shujšala, nato se je začel nenormalen pms, ki to seveda ni bil … Slabosti so se začele v 2 mesecu nosečnosti.
Drugič sem pa vedela še isto noč, da sem zanosila in sem čez 14 dni samo test naredila. Ne vem, kar vedela sem. So pa bili simptomi kot zgoraj veliko manj izraziti, le slabosti so se pojavile že en mesec prej in hujše so bile, to pa zato, ker sem nosila dvojček in je hormon naraščal še hitreje.
Nisem imela nobenih posebnih želja po kakršnikoli hrani ali pijači. Dokler mi je bilo slabo sem jedla kar precej, ker le med hranjenjem mi je bilo boljše. Dišala pa mi je goveja juha, katere sicer nisem pretirana ljubiteljic. Aja, pa obakrat sem nekje v prvem mesecu na enkrat pojedla en velik kozarec oliv. In to je bilo to, ne prej nobene, ne kasneje nobene, ker jih ne maram sploh.

Uspelo mi je zanosit po 4ih mesecih namernega “delanja otroka”. Vsak mesec sem imela znake nosečnosti 🙂 Ker mi je pač psiha nagajala..Ko sem pa zares zanosila, so bili znaki isti kot pri pms-ju, s tem da me je trebuh spodaj veliko bolj bolel kot običajno. Zdaj sem v 34em tednu in čakam prihod najinega fanta 🙂

Zase se niti dobro ne spomnem, je predaleč 🙂 Sodelavka pa je pravkar zanosila in pravi, da jo rahlo krči, kot pred menstruacijo. Naredila je test dva dni po izostanku in plusek je tu. Krvna preiskava potrdila.

New Report

Close