Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Znamke oblačil

Znamke oblačil

Berem temo o znamkah oblačil. Nič poznano, edino za Armani sem slišala, videla pa ne.

Potem eni pišete kako v Parizu kupujete, ker pri nas ni ok izbire oblačil,  naštevate znamke.

Pa me dejansko zanima a ljudje res cekirate katere znamke ljudje nosijo?

Jaz pojma nimam o znamkah. Niti ne vidim razlike med enimi Armaniji in oblačili iz NKD.

Na monu večina podn službe, spoznate se pa na draga oblačila?

Kam pa taka oblačila oblečete?

Nosite to 30 in več let?

Ja, lej, eni imajo pamet, eni postavo, drugi lep obraz… če nimaš nič od tega pa probaš z dragimi cotami. Vseeno ceneje kot se postavljat z avtom.

Hudič je v tem, da veliko ljudi ne opazi znamk

O ja, opazi se kvaliteta  kroj, barva in oblika nespremenjena po nekaj letih nošenja in pranja. Primerjati s NKD je enako, kot s cotami iz karitasa.

Kam nosimo ta oblačila? Povsod. Nihče ne ve kaj za ena znamka so. Nisem oglasna deska. Če bi me srečala bi verjetno mislila da se oblačim tam kot ti. Ker pač ne prepoznaš materialov, krojev. Ne gre se za znamke. Osebno nikoli ne bom navlekla akrilnega puloverja. Verjamem pa da vas veliko ne bi prepoznalo razliko med njim in puloverjem iz kašmirja ali volne. Je pa videt. Če veš kaj gledaš. Še bolj se pa čuti. Jaz po pravici ne razumem kako lahko tisto plastiko ljudje nosijo. Pa cenen smrdljivo barvan bombaž. Isto vidiš kroje. Tam kjer kupujem ti prilagodijo dolžino rokavov, hlačnic ipd.. In ja nosim jih desetletja. Plašč črn imam že 21 let. Volna/kašmir. Jih praktično ne dobiš več. Škornji delani v italiji po naročilu…darilo za diplomo, nosim vsako zimo že 18 let. Parkrat sem jih dala popravit (podplat). Moja najljubša torbica je od mami poročna torbica. Stara 53 let. Večinoma zadnje desetletje kupujem second hand. Za oblačila, čevlje in torbice verjetno porabim manj na leto kot večina žensk. Oblačim se dokaj klasično. Znamke mi ne pomenijo nič. Vem pa pri katerih lahko dobim dobro kakovost za kose ki jih iščem. Niso vse za vse. Če je možno pa kupim rabljeno ali pa od novih znamk. Recimo cc torbice ne bi nikoli nosila. Mi je grda, logo preveč izrazit in nevredna niti približno tega koliko stane. Dobim bolj kakovostne torbice za manj kot desetino cene le te. Še manj LV. Ni denarja da ta kič nosim.

Škornje nosim le gumijaste, za v blato, vrt. Drugih ne rabim.

Torbic ne nosim.

Ne, res ne poznam dragih cunj. Kupujem no name stvari, marsikaj imam že 20 let, celo 30 let. Vse znosim do kraja.

Ne moti me, če so kavbojke stare 10 let, majica 20 let. Jakna 30.

Odgovor na objavo uporabnika
No name, 14.05.2025 ob 16:31

Škornje nosim le gumijaste, za v blato, vrt. Drugih ne rabim.

Torbic ne nosim.

Ne, res ne poznam dragih cunj. Kupujem no name stvari, marsikaj imam že 20 let, celo 30 let. Vse znosim do kraja.

Ne moti me, če so kavbojke stare 10 let, majica 20 let. Jakna 30.

Ja verjetno ta tvoja oblačila boljše izgledajo kot nova sedaj. Včasih so delali iz boljših matrialov, bolje krojeno, boljše šivano….sedaj je večina katastrofa. Masovno delano. Potrošni material.

Jaz sem tudi brala o tistih znamkah oblačil. Jih tudi ne poznam. Meni so cunje tako nepomembna stvar. Ne gledam v kaj je kdo napravljen, ne poznam znamk. Spomnim se kolegice, ki je dobila otroške cunje od Benettona, našitke stran pocufala in si jih na svoje cunje prišila.

Saj to, pojma nimam o tistih znamkah.

Če bom videla napis Armani, zanj sem že slišala, ne bom vedela ali je pravi ali je iz Bosne.

No name, 14.05.2025 ob 17:34

Saj to, pojma nimam o tistih znamkah.

Če bom videla napis Armani, zanj sem že slišala, ne bom vedela ali je pravi ali je iz Bosne.

Ne rabite poznat firm, trend je itak stran od tega in statusnih simbolov, ampak imamo pa vsi nek estetski čut in vidimo, ali je nekdo lepo in okusno napravljen, neki srednjega ali povsem zgrešeno in tudi materialov skozi lajf toliko vidiš, da imaš ponavadi že na oko občutek, kakšna je neka tkanina in registriraš kakovostno.

No name; najbolje, da začneva ljudi na ulici božati in tipati materiale…no, jaz še vedno ne bi vedela haha

Jaz res nimam estetskega čuta in res mi je vseeno kakšne cunje kdo nosi. Vedno sem napravljena bolj športno (ker sem lahko) in res ne poznam. V trgovini z lepimi cunjami nisem bila več kot 20 let.

Imam dovolj premoženja, da bi lahko šla na avion in v Francijo po nakupih, ampak mi je to ena izmed bolj butastih stvari, kar obstaja. Toliko kulturnih znamenitosti in bosonogih obiskov parkov kot jih imajo? Mene šoping center od daleč ne vidi, ali pa butiki. Isti šmorn, cunje.

8409, 14.05.2025 ob 17:41

Ne rabite poznat firm, trend je itak stran od tega in statusnih simbolov, ampak imamo pa vsi nek estetski čut in vidimo, ali je nekdo lepo in okusno napravljen, neki srednjega ali povsem zgrešeno in tudi materialov skozi lajf toliko vidiš, da imaš ponavadi že na oko občutek, kakšna je neka tkanina in registriraš kakovostno.

Ves, eni ne srecajo drugega kot NKD in verjemi, da ne locijo, vse jim je isto, kar na nek nacin tudi je, ker tudi ce arecajo kak Armani, ga le od dalec.

Potem imas se en kup res grde visoke mode, za katero je vse en glih, ce je Armani ali NKD, oblacilo je grdo. Sem 1x videla eno v eni cakalnici, je delovala blazno naloudano, oblecena pa bohseusmili in ker so bili napisi gor, sem guglala – majca 350€, superge cez 500, ampak sori, jaz to ne bi oblekla, cetudi bi mi zastonj dali.

Ko se clovek sreca s kvalitetnimi oblacili, potem zna tudi ocenit zr na pogled, ce je oblacilo nekoga drugega dobro in drago.

Imela sem sreco, da se je moja mama oblacila kvalitetno, ceprav niso bile svetovne znamke oblacil, so bile pa dobre Jugo znamke in ta oblacila, ki so stara ze 40-50 let, nosim zdaj jaz, ki se oblacim bolj klasicno. Ce jih primerjam z visoko cenovnimi znamkami, niso morda cisto na tem nivoju, so pa visoko kvalitetna, ce se materialom leta ne poznajo.

Sama imam sicer nekaj dragih kosov, a sem navajena kupovati tisto, kar je meni vsec in da je kvalitetno, pa ce je NKD ali Armani in velikokrat najdem dobra vsakodnevna oblacila tudi za malo denarja.

odvisno, 14.05.2025 ob 17:58

Ves, eni ne srecajo drugega kot NKD in verjemi, da ne locijo, vse jim je isto, kar na nek nacin tudi je, ker tudi ce arecajo kak Armani, ga le od dalec.

Potem imas se en kup res grde visoke mode, za katero je vse en glih, ce je Armani ali NKD, oblacilo je grdo. Sem 1x videla eno v eni cakalnici, je delovala blazno naloudano, oblecena pa bohseusmili in ker so bili napisi gor, sem guglala – majca 350€, superge cez 500, ampak sori, jaz to ne bi oblekla, cetudi bi mi zastonj dali.

Ko se clovek sreca s kvalitetnimi oblacili, potem zna tudi ocenit zr na pogled, ce je oblacilo nekoga drugega dobro in drago.

Imela sem sreco, da se je moja mama oblacila kvalitetno, ceprav niso bile svetovne znamke oblacil, so bile pa dobre Jugo znamke in ta oblacila, ki so stara ze 40-50 let, nosim zdaj jaz, ki se oblacim bolj klasicno. Ce jih primerjam z visoko cenovnimi znamkami, niso morda cisto na tem nivoju, so pa visoko kvalitetna, ce se materialom leta ne poznajo.

Sama imam sicer nekaj dragih kosov, a sem navajena kupovati tisto, kar je meni vsec in da je kvalitetno, pa ce je NKD ali Armani in velikokrat najdem dobra vsakodnevna oblacila tudi za malo denarja.

To imate morda prav. Nasploh dobiš občutek, da se je vkoreninilo prepričanje, da pomeni biti dobro oblečen, da nosiš fashion brande, po možnosti z vidnim oznakami firme, ne pa, da si oblečen letom, priložnosti, letnemu času itd. primerno in iz najboljših materialov, ki si jih lahko privoščiš, če se le da, naravnih.

Kar je pa sploh za ženske kar izziv, kar gledam, je za normalno ceno skoraj vse sintetika, še perilo je žensko plastično, tako da se strinjam z vami, da je smiselno kupovati vintage.

Spomnim se ja, Pariz, pa kupovanje točenih smrdljivih parfumov. 🤣☺️☺️☺️🙄☺️☺️☺️☺️ Ne rabiš bit v Parizu. Jih ponujajo tud tle. Ostalo, kar kupim, če že he pa tudi kvalitetno. Ali preuredim in je by me. 😁

Brala, tako nekak ja :).

Jaz tega pač ne ločim. Isto velja za recimo uro Rolex. Nimam pojma zakaj so tako drage pa vem, da so še dražje znamke. Sem jih videla v trgovini. Ne bi prepoznala, če bi jih videla na kakem zapestju.

8409, daleč od tega. Jaz nič ne prepoznam. Takih dragih  znamk itak ne. Ena omenja majice za 350€. Jaz je ne bi ločila od tiste za 35€. Pa, če gre za neko moderno zaddevo, bi pa ocenila, da je iz NKD za 5€. Če mi je videt moderno, torej neklasično, takrat pomislim, da je cenena roba iz NKD oz podobne trgovine. Pa vidiš, da so lahko taki kosi tudi dragi. Hm.

Itak me take drage znamke ne zanimajo, jih nisem nikoli kupovala in jih tudi v prihodnje ne bom.

Jaz bi bila vesela, če bi znala oceniti ali je majica za 20€ res veliko bolj kvalitetna od one za 5€ ali pa so samo ceno nabili eni kitajski robi.

Se strinjam, da so ene cune totalni klump, slaba kvaliteta, slab material. Ampak ok, majica za 5€ je verejtno res slaba kvaliteta, ona za 20€ je pa meni super (če niso kaki kitajski robi samo višjo ceno nabili). Da bi bila pa majica 300, 400€? V čem je boljša od one za 20€?

Ali pa jakna. Če kupim GTX je recimo 200, 300€ (ne vem zdaj cen, ker že več let nisem kupovala, te reči kupim res redko). Super jakna, drži dež, se ne savnaš v njej, drži veter, sneg… kaj češ več? A potem prodajajo neke fine jakne za 500€, 1000€, še kaj več. Pa ne držijo ne dežja, ne vetra, ne snega. V čem je torej fora, da so parkrat dražje, niso pa učinkovite?

Ko pa začne en lapat, da v Sloveniji ne dobi ok oblačil, da mora v Parizu kupovat, pa itak vem, da je padel na glavo.

in kakšna je razlika ali nosiš adidas športne copate za 150 evov ali ene iz lidla za 20 evrov? nobene. razlika je samo v tem, da si ti idiot,ker daš 150 evrov za copate.

A veš, kaj je kvaliteta? Da jo stroj ne pokvari. Vsa umetnost.

NKD šivajo v Zagrebu, vsaj za Nemčijo. Imajo tudi lepe stvari.

No name, 14.05.2025 ob 18:33

Brala, tako nekak ja :).

Jaz tega pač ne ločim. Isto velja za recimo uro Rolex. Nimam pojma zakaj so tako drage pa vem, da so še dražje znamke. Sem jih videla v trgovini. Ne bi prepoznala, če bi jih videla na kakem zapestju.

8409, daleč od tega. Jaz nič ne prepoznam. Takih dragih  znamk itak ne. Ena omenja majice za 350€. Jaz je ne bi ločila od tiste za 35€. Pa, če gre za neko moderno zaddevo, bi pa ocenila, da je iz NKD za 5€. Če mi je videt moderno, torej neklasično, takrat pomislim, da je cenena roba iz NKD oz podobne trgovine. Pa vidiš, da so lahko taki kosi tudi dragi. Hm.

Itak me take drage znamke ne zanimajo, jih nisem nikoli kupovala in jih tudi v prihodnje ne bom.

Jaz bi bila vesela, če bi znala oceniti ali je majica za 20€ res veliko bolj kvalitetna od one za 5€ ali pa so samo ceno nabili eni kitajski robi.

Se strinjam, da so ene cune totalni klump, slaba kvaliteta, slab material. Ampak ok, majica za 5€ je verejtno res slaba kvaliteta, ona za 20€ je pa meni super (če niso kaki kitajski robi samo višjo ceno nabili). Da bi bila pa majica 300, 400€? V čem je boljša od one za 20€?

Ali pa jakna. Če kupim GTX je recimo 200, 300€ (ne vem zdaj cen, ker že več let nisem kupovala, te reči kupim res redko). Super jakna, drži dež, se ne savnaš v njej, drži veter, sneg… kaj češ več? A potem prodajajo neke fine jakne za 500€, 1000€, še kaj več. Pa ne držijo ne dežja, ne vetra, ne snega. V čem je torej fora, da so parkrat dražje, niso pa učinkovite?

Ko pa začne en lapat, da v Sloveniji ne dobi ok oblačil, da mora v Parizu kupovat, pa itak vem, da je padel na glavo.

Tipično je vseeno več denarja, več muzike, boljši materiali, boljša izdelava, v kitajskih “puhovkah” je pasja dlaka, rabljeni vložki ipd., v poceni puhovkah je slab puh in se sčasoma posede, v boljših je kakovosten in je veliko bolj trajen, nit je v boljših izdelkih boljša, šivi močnejši in bolj trajni. Enim tudi ni vseeno, a so izdelek naredil zasužnjeni otroci na Kitajskem, ali pošteno plačana delovna sila v Evropi, veliko različnih faktorjev lahko odraža cena.

8409, ti si pa precej za časom. Krzno že leta in leta ni več moderno. To verjetno že veš. mučenje živali pa to.

Ampak puhovke, ki jih ti tako hvališ, so tudi out. Tudi mučenje živali. Če te prav razumem, ti hvališ drage puhovke (če se ne motim gre za gosji puh?). Torej ti ni ok poceni delovna sila v Aziji. Ne moti te pa mučenje in pobijanje živali za nekaj, kar ni nujno? Hm.

V Evropi pošteno plačani? Recno, v tekstilni industriji? Mogoče bo treba kak dokumentarc pogledat. Še na RTV je bil kaj počnejo v tekstilni industriji v VB, Španiji. Z ljudmi delajo kot s sužnji.

No name, 14.05.2025 ob 19:07

8409, ti si pa precej za časom. Krzno že leta in leta ni več moderno. To verjetno že veš. mučenje živali pa to.

Ampak puhovke, ki jih ti tako hvališ, so tudi out. Tudi mučenje živali. Če te prav razumem, ti hvališ drage puhovke (če se ne motim gre za gosji puh?). Torej ti ni ok poceni delovna sila v Aziji. Ne moti te pa mučenje in pobijanje živali za nekaj, kar ni nujno? Hm.

V Evropi pošteno plačani? Recno, v tekstilni industriji? Mogoče bo treba kak dokumentarc pogledat. Še na RTV je bil kaj počnejo v tekstilni industriji v VB, Španiji. Z ljudmi delajo kot s sužnji.

Kje pa hvalim puhovke, imate težave z razumevanjem prebranega? Krzna pa sploh omenjal nisem.

8409, ne, nisi omenjal krzna. Nisem nikjer napisala, da si ga. Sem ti dala samo za primer, da bi lažje razumel, ko si se tako razpisal o fajn puhovkah. Ne gre za tako kruto zadevo, vseeno pa ja, tudi out. Ampak ja, tebe moti, če delajo otroci, če živali mučijo pa ni problem.

No name, 14.05.2025 ob 19:37

8409, ne, nisi omenjal krzna. Nisem nikjer napisala, da si ga. Sem ti dala samo za primer, da bi lažje razumel, ko si se tako razpisal o fajn puhovkah. Ne gre za tako kruto zadevo, vseeno pa ja, tudi out. Ampak ja, tebe moti, če delajo otroci, če živali mučijo pa ni problem.

Spet mi v usta dajete besede, ki jih nisem izrekel, govoril sem, zakaj so lahko puhovke različnih cen, da ljudje pač kupujejo puhovke, se najbrž strinjate, govor je bil o razlogih za različne cene, to ne pomeni, da imam jaz osebno posebej rad puhovke, slučajno jih sploh ne nosim, ampak to je za debato nepomembno, vprašanje je bilo, zakaj različne cene.

Ne vem zakaj vsi ponavljate da ne veste če imamo nekateri dražja oblačila. In? Saj jih ne nosimo zato da bi drugi vedeli da so dražja. In znamk vidnih noben z okusom ne nosi. Nekateri pač nočemo umetnih materialov. In ne v sloveniji ne dobiš naravnih materialov skoraj nikjer. Ok bombaž že, pa še to je potem šivano običajno čudno, material prozoren ali pa se zelo mečka (znak slabega bombaža), kroji nikakvi, recimo v izrez v eno stran zateguje ipd.. NKD plašči so max 10% volna, čista sintetika, dobesedno se svetijo na soncu. O toploti ne bom. Tudi rjuhe imam ali bambus ali pa svila. Niso poceni. In ne noben jih ne vidi :). Isto ne vidi spodnjega perila, pa nosim udobno in kakovostno perilo. Tudi kaj jem ljudje ne vidijo, pa se trudim čim bolj kakovostno kupovat. Ne zato da boste ve videle in vedele. Zato ker jaz to hočem in lahko. Če se boljše počutite medtem ko se zgražate nad ljudmi ki drugače živijo kot vi, ki imajo drugačne prioritte kot vi….no to pove marsikaj o vašem karakterju in čisto nič o tistih iz katerih se norčujete. Svet se pač ne vrti okoli vas. Ne živijo vsi tako kot vi, še manj si želijo vsi živeti tako kot vi. Niste našle popolne formule za življenje. Mogoče ste jo za svoje, super za vas potem. Ampak od kje ta potreba se s popolnimi tujci in tem kaj oni kupujejo se ukvarjat? Vsi kupujemo tisto kar želimo in nam je všeč predvidevam. Od kje ideja da je tvoj način pravi, moj pa ne? Malo prepotentno se ti ne zdi? Za nekoga tako skromnega.

8409, ok štekam. Hotel si poudariti, da so poceni puhovke tiste, ki jih delajo otroci. Tiste, ki so pa iz mučenih živali so pa drage. Štekam.

ajoj, težko berljivo, ampak ja, smešno mi je, ko en začne, da zanj ni dovolj kvalitetnih oblačil v Sloveniji.

New Report

Close