Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Znamke oblačil

Znamke oblačil

Odgovor na objavo uporabnika
8409, 14.05.2025 ob 19:47

No name, 14.05.2025 ob 19:37

8409, ne, nisi omenjal krzna. Nisem nikjer napisala, da si ga. Sem ti dala samo za primer, da bi lažje razumel, ko si se tako razpisal o fajn puhovkah. Ne gre za tako kruto zadevo, vseeno pa ja, tudi out. Ampak ja, tebe moti, če delajo otroci, če živali mučijo pa ni problem.

Spet mi v usta dajete besede, ki jih nisem izrekel, govoril sem, zakaj so lahko puhovke različnih cen, da ljudje pač kupujejo puhovke, se najbrž strinjate, govor je bil o razlogih za različne cene, to ne pomeni, da imam jaz osebno posebej rad puhovke, slučajno jih sploh ne nosim, ampak to je za debato nepomembno, vprašanje je bilo, zakaj različne cene.

Ampak puhovk ne nosim zato, ker se izogibam sinetetičnim materialom in nosim plašče, ne zato, ker bi imel etične pomisleke do puha, najboljši, eider puh, je čist etično nabran iz gnezd eider ptic na Islandiji, celo pride do simbioze človeka in živali, kjer jim človek daje prostor za gnezda, ptice pa puh,

Ja, simbioza ja, Daj se ne smešiti s takimi 8409.

razlike, 14.05.2025 ob 18:40

in kakšna je razlika ali nosiš adidas športne copate za 150 evov ali ene iz lidla za 20 evrov? nobene. razlika je samo v tem, da si ti idiot,ker daš 150 evrov za copate.

Če v enih ali drugih hodiš 5+ ur na dan, verjemi da čutiš razliko. Tud med adidas za 50€ in adidas za 150€ jo čutiš. Ampak če greš recimo v Outlet Adidas lahko kupiš tiste za 150€ pod 50€. Mal se znajdeš pa je, ti ni treba nosit čip šita iz neke nkd trgovine.

Drugač je pa s cunajmi tako, da tiste cene ki so na razprodajah, so nekak realne. Jaz najraje obujem adidas in oblečem Uniclo.

Anonimno 9781, 14.05.2025 ob 19:53

Če v enih ali drugih hodiš 5+ ur na dan, verjemi da čutiš razliko. Tud med adidas za 50€ in adidas za 150€ jo čutiš. Ampak če greš recimo v Outlet Adidas lahko kupiš tiste za 150€ pod 50€. Mal se znajdeš pa je, ti ni treba nosit čip šita iz neke nkd trgovine.

Drugač je pa s cunajmi tako, da tiste cene ki so na razprodajah, so nekak realne. Jaz najraje obujem adidas in oblečem Uniclo.

Yep, Uniqlo je soliden value for money, pletenine so 100% merino in solidne za ta denar, so pa tudi oni malo žrtev konkurenčne dirke proti dnu in boja za najnižjo ceno in je kvaliteta slabša kot nekoč. Ampak to trg žal hoče, čim več robe čim ceneje, trenutno na trgu ni veliko prostora za kakovost in trajnost in so taki izdelki skoraj nišni.

8409, prvič slišim za Yep, Uniqlo. Domnevam, da so to firmi oblačil.

Torej, če kupiš ti dve firmi. Reicmo majico. Koliko let nosiš tako majico in kako pogosto?

No name, 14.05.2025 ob 20:07

8409, prvič slišim za Yep, Uniqlo. Domnevam, da so to firmi oblačil.

Torej, če kupiš ti dve firmi. Reicmo majico. Koliko let nosiš tako majico in kako pogosto?

bom jaz odgovorila …

Yep ni firma, jep = ja.

Uniclo nima trgovine pri nas, najbližja je v Milanu, potem sta samo še v Parizu in Bruslju. Čeprav je to neka povprečna znamka, s povprečnimi cenami, podobno kot recimo Tom Taylor ipd., ampak ravno zato ker jih je tako malo je fino da na cesti ne srečuješ ljudi, ki so oblečeni v iste cunje kot ti. Nimajo vidnega loga firme in vse njihove stvari se med sabo super kombinirajo. Majce stanejo od 10 do mogoče 30€, nosiš jo leta in leta, oblike ne spremeni, šivi vsi na svojem mestu, lahko si na netu pogledaš, majo vse cene, so pa vseen precej bolj kvalitetne kot recimo tom taylor in podobne. Tud materjali so neprimerno boljši. Sicer je to japonska znamka.

Jaz kupim oblačila Gucci, Armani in podobno v BIH. Poznavalci hudih znamk so navdušeni nad mojim stilom oblačenja.

Žal pa čisto premalo ljudi pozna poznane znamke in sploh ne opazijo.

Če se prav spoznam, imajo limke in gajserji same hude znamke, ki jih naštevate kot visoki razred? Gucci pa to?

Yep je ja, ni firma, samo Uniqlo je firma.

Ne vem, kakšno kakovost majic, T-shirtov, ima Uniqlo zdaj, to je zelo od bombaža odvisno, ampak soliden T-shirt za recimo €20-25 zdrži meni 5-6 let, morda  malo dlje, ampak skozi čas za različne namene, najprej 2-3 leta za v štacuno, ko se barva spere in ovratnik raztegne še 3-4 leta za doma in na koncu za po tleh in čevlje pucat.

Težko ocenim kako pogosto, 1x na teden recimo, majice in srajce se načelno nosijo 1 dan in dajo prat.

Ampak ja, na redditu so tipi ful hvalili Uniqlo t-shirte, znajo biti okej v tem cenovnem razredu, mislim da so okoli 10-12 eurov.

kupim v bih, 14.05.2025 ob 20:19

Jaz kupim oblačila Gucci, Armani in podobno v BIH. Poznavalci hudih znamk so navdušeni nad mojim stilom oblačenja.

Žal pa čisto premalo ljudi pozna poznane znamke in sploh ne opazijo.

Nad tabo so navdušeni cigani pa tisti čefurji v benflih ki drogo preprodajajo.

Ostali se ti režimo. Sploh k navlečeš “guči” majico, ki je namenjena ležanju doma in ne za v javnost, pa si domišljaš da izgledaš bogato :). V svoji smrdljivi plastiki, verjetno še s plastičnimi kremplji. Pa une mikimiška trepalnice a ne? Si huda za popizdt 😀

Glih gledam od Uniqlo srajca s kratkimi rokavi lan-bombaž, zelo solidna zgleda za €15, to je zelo dobra cena, https://www.uniqlo.com/eu-si/en/products/E464944-000/00?colorDisplayCode=61&sizeDisplayCode=004

Imel sem nekaj lanenih z dolgimi rokavi njihovih in so bile okej, ni bil predebel lan, s pranji je bil vedno mehkejši, barve so zdržale, šivi in gumbi tudi.

A to imaš prav posebne majice za v trgovino? One za službo niso ok za v trgovino ali kako? Pa tiste za k frizerju so tudi posebne pa one za k sosedu na obisk so spet druge?

Jaz skočim v trgovino mimogrede, po službi. Ne vozim drugih majic s sabo za preobleči se za v trgovino.

Pa kupujem no name majice in ene so stare že preko 20 let pa so še kar ok za službo, za trgovino tudi :). znucam do kraja.

Gate tudi no name, te pa res ne obstanejo toliko let. Kaj vem koliko časa. Ampak gate se pa kar hitro znucajo. Vsako leto kupim nekaj novih komadov.

8409, 14.05.2025 ob 20:30

Glih gledam od Uniqlo srajca s kratkimi rokavi lan-bombaž, zelo solidna zgleda za €15, to je zelo dobra cena, https://www.uniqlo.com/eu-si/en/products/E464944-000/00?colorDisplayCode=61&sizeDisplayCode=004

Imel sem nekaj lanenih z dolgimi rokavi njihovih in so bile okej, ni bil predebel lan, s pranji je bil vedno mehkejši, barve so zdržale, šivi in gumbi tudi.

Recimo v Emporiumu zelo podobna srajca iz istega materiala Calvin Klein je €90, pa dvomim, da je velika razlika v kvaliteti med Uniqlo in CK pri tem izdelku, če sploh, čist možno je ista fabrika nardila iz istga materiala.

https://www.emporium.si/en/si/calvin-klein-linen-cotton-short-sleeved-shirt-590542-en?colorid=7000000000003768664

No name, 14.05.2025 ob 20:32

A to imaš prav posebne majice za v trgovino? One za službo niso ok za v trgovino ali kako? Pa tiste za k frizerju so tudi posebne pa one za k sosedu na obisk so spet druge?

Jaz skočim v trgovino mimogrede, po službi. Ne vozim drugih majic s sabo za preobleči se za v trgovino.

Pa kupujem no name majice in ene so stare že preko 20 let pa so še kar ok za službo, za trgovino tudi :). znucam do kraja.

Gate tudi no name, te pa res ne obstanejo toliko let. Kaj vem koliko časa. Ampak gate se pa kar hitro znucajo. Vsako leto kupim nekaj novih komadov.

Ne morem v službo v t-shirtu, neprofesionalno bi zgledal, z obleko izraziš tudi neko spoštovanje do svojega dela, do sodelavcev, do inštitucije…, če ne bi v pižamah delat hodil.

A to so hude firme, ki jih omenjate v tisti temi? To, da imajo srajce za 15€? Jaz sem pa mislila, da pišete o neki hudih firmah. Imena se spomnim le Armani in Hugo Boss. Pa še kar dosti drugih ste našteli. Nisem vedela, da so vrhunska oblačila to, da so srajce po 15€.

K sreči imam tako službo, da jih  zanima kako delam, ne kake znamke cunj nosim. Ja, to je prednost nas, ki nimamo finih služb, da se nam ni treba oblačit v drage cunje.

Pa, ko gremo iz službe, gremo lahko v tistih oblačih tudi v trgovino, k zdravniku, k frizerju… se ni treba za vsako stvar preobleči :).

No name, 14.05.2025 ob 20:37

A to so hude firme, ki jih omenjate v tisti temi? To, da imajo srajce za 15€? Jaz sem pa mislila, da pišete o neki hudih firmah. Imena se spomnim le Armani in Hugo Boss. Pa še kar dosti drugih ste našteli. Nisem vedela, da so vrhunska oblačila to, da so srajce po 15€.

Jaz nisem o nobenih firmah govoril, hudih ali ne hudih, nekdo drug je omenil Uniqlo in sem se navezal. Armani je nekaj čisto drugega, je fashion brand, Uniqlo to niti ne poskuša biti, pozicionira se kot solidna, prejkone klasična osnovna oblačila z good value for money, nobenih oznak firme ni na teh cotah.

Ej, 8409 pa si ti res moški? Občutek imam, da se z modo ukvarjaš 10x več kot povprečna ženska. Ne poznam moškega, ki bi se ubadal z modo pa bil hetero :). No, niti ženske ne poznam, da bi se toliko z modo ukvarjala kot se ti :).

Moje cote iz mane, nkdja, lidla tudi nimajo nobenih oznak. So potem kvalitetne?

Kako bodo sedaj ljudje vedeli, da so moje kavbojke za 15€ iz Hoferja kaj drugačne od one znanke, ki je dala za kavbojke 150€?

Če imaš veliko rit, nobene kavbojke ne izpadejo ok. Če imaš pa lepo postavo pa bodo dobro stale one za 15 in one za 150€. Ženskam s hudo postavo enostavno paše vse, tudi poceni roba.

No name, 14.05.2025 ob 20:46

Ej, 8409 pa si ti res moški? Občutek imam, da se z modo ukvarjaš 10x več kot povprečna ženska. Ne poznam moškega, ki bi se ubadal z modo pa bil hetero :). No, niti ženske ne poznam, da bi se toliko z modo ukvarjala kot se ti :).

Poleg redne službe delam za zraven v industriji, side hustle.

Tekstilna, ne modna industrija, ne ukvarjam se z modo.

mana cotke, 14.05.2025 ob 20:49

Moje cote iz mane, nkdja, lidla tudi nimajo nobenih oznak. So potem kvalitetne?

Kako bodo sedaj ljudje vedeli, da so moje kavbojke za 15€ iz Hoferja kaj drugačne od one znanke, ki je dala za kavbojke 150€?

Če imaš veliko rit, nobene kavbojke ne izpadejo ok. Če imaš pa lepo postavo pa bodo dobro stale one za 15 in one za 150€. Ženskam s hudo postavo enostavno paše vse, tudi poceni roba.

“Če imaš veliko rit, nobene kavbojke ne izpadejo ok.”

Glih obratno je, srce, vprašaj katergakoli tipa.

Mater zafrustriranosti. Ta zajedljivost, prepotentnost….pomoje ti majice 20 let ne razpadejo od groze ker se te bojijo. Ne poznam tvojih sodelavcev ma se mi smilijo. Fak da moraš delat s takšnim zajedljivim tečnim človekom….

ej, 8409, debele ženske, imajo velike riti. Velika večina moških, sploh tule na monu, žali debele ženske. Ne samo, da so jim všeč vitke ženske, debele ženske žalijo, ponižujejo. Tako, da spadaš med redke izjeme, če padaš na špehaste riti.

Jaz si pač ne delam utvar. Tudi lastne izkušnjem imam. Sem bila vitka, debela in ja, kot debela, ritasta, sem pokasirala ogromno žaljivk od moških.

Na enem nemškem kanalu so imeli pred leti oddajo ko so ljudi na ulici prosili naj razvrstijo cunje glede na ceno. Pri čemer so dol porezali vse loge. 90% ljudi ni zadelo niti nakdražjih 2. Torej če gor ni listka večina pojma nima o ceni cunj oz. cene ne odražajo kvalitete.

Tukaj gor se tako hvalijo kako kvaliteto priznanih znamk kupujejo. Bo treba še mal na listke o sestavi pogledat, ne samo znamk pa boste videli da je iz leto v leto več umetnih materialov. Novejše cunje so čedalje slabše kvalitete. In na žalost v slovenske trgovine pride res slaba roba. Emporium je v bistvu po kvalatiti na nivoju NKD, samo dražji je. Zato se kupuje preko neta ali pa kupiš spotoma ko si v tujini.

Kaj pa slovenske spletne trgovine s cunjami? So ista kvaliteta kot tuje spletne trgovine?

New Report

Close