Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis Znanstvena fantastika

Znanstvena fantastika

Pozdravljeni,

rada bi slisala kaksen predlog od ljubiteljev znanstvene fantastike. Moji priljubljeni avtorji so Douglas Adams, Asimov, Edgar Allan Poe.

Ali poznate se kaj podobnega?

Hvala za informacije, Barbara

Kurt Vonnegut! Meni ljubši od vseh naštetih, čeprav sem velik ljubitelj Adamsa.

Strinjam se z Janom!

Vsekakor preberi tudi brata Strugacki: Hrošč v mravljišču in Piknik na robu ceste sta skorajda obvezno branje za vsakega resnejšega ljubitelja ZF. Lani pa je izšla tudi knjiga Časovni pohajkovalci (istih avtorjev).
Jaz sem lani poleti brala Da o psu sploh ne govorimo (avtorica Connie Willis). Zelo zabavno branje, toplo priporočam!
Tudi Sheckleyeva Menjava duha ni od muh.
V srednji šoli (nekje davnega leta 1980 ali tam okoli…) mi je bila všeč knjiga z naslovom Ubik (avtor Phillip K. Dick).

Poskusi kaj od tega, mogoče najdeš kaj zase!

Zame so še vedno razred zase Zvezdne steze, poleg napete zgodbe ima vsaka nadaljevanka dober življenjski nauk.

Vonneguta, Sheckleya podpišem in dodajam:
Ray Bradbury, Marsovske kronike
Stanislav Lem, Zvezdni dnevnik Iona Tihega

Arthur Clark – Konec otroštva. Zakon!

Zeleni komet

Kaj pa Štoparski vodnik po galaksiji? Men je bla full huda.

Iz te knjige je ena močna: “Človek je dvonogo, na ogljiku zasnovano bitje, ki izhaja iz opice”.
Nisi ti slučajno tista Pepsi, ki ima svoje internetne strani?

huxley: Krasni novi svet

Odlično!

Ne, ne, nism ta prava 🙂 .

Men so se zlo dopadli “Stik” C. Segana, “Randevouz With Rama” A.C. Clarka in drugi Hitchhiker D. Adamsa – stoparja sem bral v anglescini in slovenscini, ceprav je slovenski prevod (Kodre) zelo soliden, 7x mocneje priporocam original.

New Report

Close