Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis Znanstvena fantastika

Znanstvena fantastika

mene pa zanima avtor knjige s tematiko znanstvene fantastike, ki ima globlji pomen in filozofski nauk in mi ga priporočate. Zanima me vsa znanstveno fantastična literatura, ki vsaj malo spada v moj, zgornji okvir.
Drugače pa iščem neko knjigo, o kateri vem smešno malo, za poznavalce in ljubitelje pa vseeno, če mi lahko pomagajo: avtor je mislim da na Mc…, naslov knjige na S ali na SCH, v naslovu pa je besedna zveza, kot npr. Sch…jev prstan ali nek drug predmet. Najlepša hvala vsem, ki se potrudite.
Lep dan, J.

To sicer niso knjige, ampak nadaljevanka Zvezdne steze najbolj odgovarjajo temu, kar iščeš. Dogajanja so blizu resničnosti v vesolju, vsaka epizoda pa ima tudi dober življenjski nauk. Med knjigami nisem našel nič tako dobrega. Poglej pa tudi nižje podobno temo.

jaz kar najraje berem asimova

douglas adams, Štoparski vodnik po galaksiji, potem pa dolgo nič.

Težko izbrati, morda tole:
Franjo Puncer: Opna, Wemarus
Arthur C. Clarke: serija Rama (Rendezvous with Rama…)

Arthur Clarke: Konec otroštva. Zame ena najboljših knjig!

R. Silverberg: Knjiga lobanj

Asimov je zakon!

Še nekaj legendarnih starejših ameriških avtorjev:
Robert A. Heinlein: The Puppet Masters, Time enough for Love, Tujec v tuji deželi, Starship Troopers
Phillip K. Dick: Do Androids Dream of Electric Sheep, Ubik, Martian Time-Slip
Ray Bradbury: Fahrenheit 451, The Martian Chronicles
George Orwell: 1984

pa bog cyberpunka William Gibson: Neuromancer, Cyberspace

pa carska vzhodnoevropska šola, ki je že po defaultu filozofsko-psihološko navdahnjena:
Stanislaw Lem: Zvezdni dnevniki Ijona Tihega, Zgodbe o pilotu Pirxu, Solaris
brata Arkadij in Boris Strugacki: Hrošč v mravljišču, Piknik ob robu ceste, “Das Experiment/Grad Obrezhennij”

slovenska zf:
poleg zgorej omenjenega Puncerja še najmanj Miha Remec pa Marjan Tomšič

zaenkrat …

cau mijau

Nekaj domišljije in fantastike bi se našlo tudi na teh straneh, filozofskih naukov pa gotovo ne manjka.

http://www.rudimark.info/index.htm

New Report

Close