Znanstvena fantastika
Malce za poživitev dogajanja na tem forumu vam zastavljam vprašanje, ki se mi je odprlo ob branju kritik glede matrice reloaded:
Koliko od vas je ljubiteljev ZF filmov, kakšnega podžanra (akcijski, psihološki,…), in kateri so vaši najljubši/najboljši?
“Mojih” nekaj najboljših:
-Blade runner
-Mad max
-Matrica 1
-Osmi potnik
Ta petek si grem pogledat še drugo šolo ZF: Tarkovskega-Solaris, rad bi pa videl še tiste klasike, kot je Vojna svetov, flash gordon (spet) itd, itd.
Ma kar se mene tiče, je veliko filmov, za katere bi lahko rekla da so “moji”…
Vse dele Osmega potnika sem si že večkrat ogledala in spada sploh med moje naj,naj..Pa seveda Matrica!!!! Sem si ogledala že Matrix Reloaded in ne vem, če bom zdržala do novembra , da si ogledam še nadaljevanje…Specialni efekti in muzka…da dol padeš…
Drugače pa si vedno ogledam filme Denzela Washingtona…Igralec pravega kalibra in sploh njegovi filmi : Training Day
The Bone Collector
John Q.
Crimson Tide itd…..
Spadajo med moje “naj” filme….
Ali pa Anthony Hopkins in Hanibal…Vsi trije deli..Čeprav nad tretjim delom malo razočarana…
Kar se pa kakšnih drugih žanrov tiče – akcijske komedije – kot je Taxi in Taxi 2.. Najboljši vozniki rallyja Alliot, Ragnotti, Touroule in Jean Louis Schlesser (zmagovalec kar nekaj dirk Pariz – Dakar) nastopajo kot kaskaderji, kar doprinese k spektakularnosti akcijskih prizorov. ( v Taxi 2 )
Skratka ob filmu uživam, ne iščem kakšne globine v njih in ne filozofiram rada..
Morda me bo zdajle kdo skritiziral, ampak ob ogledu Solaris-a sem zaspala po desetih minutah filma…Sem brala vse mogoče kritike in vsi sploh navdušeni tako da se bom potrudila in si ga še enkrat ogledala, da vidim v čem je fora:))…
Filmov je ogromno, zdejle pa sem se spomnila, da me je navdušila tudi Stigmata..
Stigmata (1999) je eden tistih slabih filmov, ki jih ljubimo. Je absurdno nelogičen in bi vsakega poznavalca teologije spravil v jok, a njegova očitna komercialna narava mu dovoljuje, da versko tematiko izkorišča nepretenciozno, zgolj za namen zabave – rezultat je triler, ki gledalcu niti za trenutek ne pusti zapreti oči. A vizualni del ni pomembnejši od vsebine – če vzamete kričečo fotografijo, mtv-jevsko montažo in simbolni kič, vam ostane preprosto sporočilo proti organizirani religiji. Kljub temu Stigmata nima namena dvigati prahu in vznemirjati Vatikana. Pravi le: sprostite se in uživajte. Saj je samo film.
Pa seveda Šesti čut……..
Pa bi lahko še in še in še……………v nedogled:))…………………byyy
Moji naj:
-Blade Runner
-Matrix 1 in Reloaded
-Alien (sploh prvi in četrti del)
-Mad Max itak (Interceptor Roxxx)
-Split Second (Rutger Hauer rula)
-5th element
-Solaris
-Odiseja 2001
-pogojno še RoboCop 1. del
Niko – meni je tisti Flash Gordon naj, ko je zraven peklenska muzika od Queenov. (letnik 80)
Sploh refren ubija, ko se Freddie dere- Flaaaash, aaaaa aaaaaaa, he saved every1 of us 😉
Pa Max Von Sydow kot Ming je fantastičen. Pa Ornela Muti kot Aura, njegova hči. Jauj, 1000000000 grehov vredna!!!!!!! Not igra tud Timothy Dalton kot princ Barin 😉
Znanstvena fantastika je moj priljubljeni žanr. Rad imam tako malo bolj akcijsko usmerjene filme (Alien 2) kot tudi “hard core” ZF (Blade Runner). Zanimivo je da se Matrica brez problema klasificira pod obe kategoriji (ter še pod kakšno drugo) in je zame res dober film.
Drugače sem se pa “zaljubil” v ZF ob gledanju serije Galactica. Ogled prvega (tretjega) dela Vojne zvezd, pa je zaljubljenost spremenil v ljubezen.
Kaj pa menite o ZF sreijah po TV? Zaradi naše zelo “ustrežljive” smo prisiljeni posegati po alternativah….
Meni je trenutno zelo všeč Stargate SG-1.
Joooooojjjj, Berlin, kak bi se vrnil tja :))))) Taprva stvar bi šel spet pogledat k Indijcu zadaj za Oranienburegerstrasse in naročil en Mangojoghurtgetränk mmmm, pol pa gor pa dol po tej ulici. Mal pogledat če se je tarifa in kvaliteta kej spremenila :))) Pa kino Central na tistem dvorišču. Pol ponoči bi se pa vrnil tja k AObackpackers hostlu, k ima nasproti vhodu erotik museum, pod štengami pa en tak Imbis, ki me s svojo sceno in ozadjem spominja na ZF stila blade runner, dela vso noč, medtem ko pa ješ döner alpa klobasice pa lahko surfaš po internetu, tipkovnca je kr na steno pršraufana, nad njo en LCD zraven pa še mali plazma TV na kterem rolajo VIVA+ alpa DSF če je kaka fuzbal tekma :)))))) Pa to vse tko hudo pritrjeno na steno, da res deluje k iz kakega SF filma :))). U madoniš se mi lušta :)))
Film museum pa cel Potsdamer Platz pa tut nujno videt. Sploh zvečer je hud za videt. Tut čist vesoljski.
Jaooo, no mal sem zašel z glavne teme, samo vseen 🙂
:))))))))) Ni panike, men se tud kr zmeša! Tisti Erotik Museum je pa Beate Uhse Erotik Museum :))) Ej, točno vem, ker imbis misliš. Čisto blizu Zoo-ja. No men se pa zalušta vsake toliko cajta Adagio pa Tresor pa Matrix *šmrc* da ne govorim o Alexu pa mojem “domačem” Schönebergu. “Hallo wie heisst du?” “Isch bin Özgyul, turkische Junge!” :)))))))))))
Erich Hönecker:”Der Mauer bleibt noch Hundert Jahre!” :))
Jao, pa če si bil v Europa Zentru – spodaj v kletni etaži je ena huda trgovina s hladnim orožjem. Sem skoraj vsak dan visel tam in jezik do tal od najbolj exotičnih nožev :ppp *slin*
Jaaaaaa, Europa Zenter, pa tisti noži, sem jih prvi dan ko sem prišel v Berlin ob 2h ponoči skozi izložbo gledal, po tem ko so naju s prijateljem nagnali iz Irish puba al Guinnessa tam spodaj. Pol pa ena štacuna s samim pravljičnim orožjem, ena s tapravimi švicarji, pol pa še ena z bolj uporabno ostro kuhinjsko kramo :)))
Sicer je pa na tistem vogalu cel kup erotičnih vsebin 🙂 Od peep showov do sex shopov pa tega muzeja, čez cesto pa še erotik Kino :)))) Berlin je poln tega 🙂
Ma v trezorja bi pa tut jaz šel pogledat, sam mi v tako kratkem obisku ni zneslo, videl sem kje je, hehe, zgleda kot ena baraka, taka zanikrna luknja čist ob cesti, pa me že zato zanima kaj je notri :)) Pa Oranienburger res hočem videt še enkrat preden porušijo berlinsko Metelkovo :)))