Znebimo se nutrij
Sovražim Janšo !, 24.07.2023 ob 21:13
Znebiti bi se morali tebe tele Julijansko , kaj ti je kriv gospod Golob , če si ti zabit v glavo , neandertalec nedonošen , če so rekli , da se je treba znebiti nutrij se bo to tudi zgodilo. Pika amen !!!
lej debil zabiti znebili se bomo jebenega zabitega usranega goloba hehe
Mislim, da bi jih bi bilo potrebno omejiti. Človek je s svojimi ravnanju tako porušil eko sistem, da ga je potrebno tudi postaviti v ravnovesje. Lovci v gozdovih to počnejo že stoletja. Seveda premišljeno. Poleg tega je še polno takih tujerodnih živalic, ki se jih ljudje naveličajo, raznih zelvic, kačic…, ki se lažje prilagajajo in tudi izpodrinjajo domače vrste…
Žal je nutrij, veliko preveč, širijo bivališča in izpodkopavajo temelje nabrežja in nekatera popolnoma prepredena z rovi…kar se zna zgoditi…če bo šlo tako naprej…se bo kakšen predel ob Ljubljanci zrušil ob narasli vodi…pol sam Boh pomagi
matias, 24.07.2023 ob 22:27
Ljudje jih hranijo in se ne bojijo ljudi, celo božat se dajo. Mene je pred dnevi ob Ljubljanici nekaj popraskalo po nogi, ko sem hranil labode, da sem odskočil, potem pa vidim nutrijo, ki je hotela svoj delež kruha.
Prosim, ne hrani labodov s kruhom, raje jim nameni kakšen list solate. Enako velja za race, pa tudi nutrije.