Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti znižanje plače zaradi odpovedi

znižanje plače zaradi odpovedi

Spoštovani.

S 30.9.2013 sem dal delodajalcu odpoved, ker sem si dobil drugo službo (delo menjam samo zaradi boljšega plačila pri drugem delodalcu). Pri dosedanjem delodajalcu imam pogodbo za nedoločen čas. Odpovedni rok imam 90 dni. Plačo, ki sem jo dobil za september mi jo je znižal in sicer za 30 % od osnove, ki jo imam v pogodbi. Razloga zakaj mi jo je znižal, mi ni navedel niti nisem podpisal nobenega aneksa k pogodbi v zvezi s tem. Delodajalec je očitno užaljen, ker grem stran. Zanima me, če ima kakšno pravno podlago, da mi lahko zniža plačo brez, da bi kaj podpisal? Predvidem, da bom tako ali pa še nižjo prejemal še za ostale tri mesece, ko imam odpovedni rok.

Imam kakšno pravno podlago, da bi jo dobil, vsaj toliko kolikor je v pogodbi?

Hvala za odgovor in lep pozdrav.

Spoštovani,

Delodajalec ne more enostransko znižati plače, ampak mora s tem v zvezi doseči soglasje delavca in spremembo pogodbe o zaposlitvi. V nasprotnem primeru znižanje plače ni zakonito in je delavec upravičen do plačila razlike do plače v višini, kot je bila dogovorjena s pogodbo o zaposlitvi.

S spoštovanjem!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana [email protected] http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close