Najdi forum

Splash Forum Arhiv Finance in kriptovalute Znižanje pribitka

Znižanje pribitka

Pred enim letom sva z možem vzela kredit za stanovanje vezan na CHF, takrat ugoden pribitek 1.9, sedaj ni več. Pa me zanima je možno v banki pridobiti nižji pribitek na obstoječi kredit?

Razmišljava pa tudi, da bi vzela še nekaj kredita za hišo, s tem, da bi še vedno imela takšen obrok kot sedaj (ker ga brez problemov lahko plačujeva in se ne upava do konca zakreditirati). Je možno popraviti pogodbo, da se poveča znesek in podaljša odplačevanje? Ali je bolje za takšen primer vzeti nov kredit (z nižjim pribitkom) s katerim poplačamo tega in še za dodaten znesek, ki ga potrebujeva?

Lep pozdrav!

Pozdravljeni!

Glede spremembe pribitka je različno. Pri nekaterih bankah to ni nobena težava, pri drugih pa to skoraj ni mogoče, dokler ne pridete z ugodnejšo ponudbo iz druge banke za refinanciranje. Lahko pa še takrat ne.

Popraviti pogodbo v znesku in dobi odplačevanja, pomeni refinanciranje. Morda bolj splača vzeti dodatni kredit? To vam morajo na banki izračunati.

Variant je več, vendar je vsaka zahteva individualen pristop, kjer se ugotovi, kaj je bolj ugodno.

Lep dan!

____________________________________________________________________ Navada ravnanja z denarjem je pomembnejša od njegove količine. Stojim vam ob strani. Janez Tomc, mag. [email protected]

Prvič ste nama vi urejali ta kredit.
Lahko prosim dobim vaš mail, da vas kontaktiram glede tega kar sem vas spraševala v prvem mailu?

Hvala!

Kliknite zgoraj na moje ime in pridete do mojega e-mail naslova. Če mi pišete na e-mail se bom spomnil in se lahko menimo zelo konkretno. Trenutno so trgu pribitki nad 1,5% dragi. Pred enm letom so se gibali med 2 in 2,3%. Kljub temu da je obrestna mera definirana v pogodbi, ne vidim razloga, da se jo ne uskladi s trenutnim stanjem na trgu. Glede rafinanciranja lahko rečem, da so to za banko najugodnejše stranke, ker ste že dokazali plčailno zmožnost. Če obrok ostane enak in se poveča doba ste zelo ugodni za banko. Potrebno je samo matematično izračunati kaj to pomeni, na kakšen način in po kakšni ceni.

Lp,

____________________________________________________________________ Navada ravnanja z denarjem je pomembnejša od njegove količine. Stojim vam ob strani. Janez Tomc, mag. [email protected]

New Report

Close