Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek znižano plačilo vrtca in leasing

znižano plačilo vrtca in leasing

mene pa nekaj zanima, tisti ki ste že dobili odločbe csd- ja, za znižano plačilo vrtca in sicer – aali so vam upoštevali avto, čeprav ga imate na leasing, kolegici so g., ocenili na okoli 9.000 eur, pa je na leasing, kako je to možno oz. ali je v praksi tako.

Imam nov avto na leasing in nam ga niso upoštevali, vsaj v odločbi nič ne piše.

Odvisno, kdo je vpisan kot lastnik

Leasing za avto se upošteva pri plačilu vrtca???

Halo, lepo prosim! Sej ni čudno da je vse v riti.

Tisti, ki ni niti kreditno sposoben za leasing, tistemu je treba pomagat! Ne pa ostalim ki se preseravajo z novimi avtomobili.

Je pa res čisto vaša stvar če imate leasing.

ja, če imaš avto na leasing, potem nisi lastnik tega avtomobila (še) , posledično ne more biti del tvojega premoženja, Obrok za leasing pa je res ne zanima ali lahko plačuješ ali ne.

Nisi lastnik vozila si pa tako imenovan uporabnik oz. “najemnik” vozila in za vozilo vsak mesec plačuješ najemnino, kakršno očitno zmoreš plačevati. In tudi za leasing moraš biti kreditno sposoben.

Smešno je, da ljudje plačujejo 300€/mesec za avto, potem pa hodijo fehtarit za znižano plačilo vrtca.

Naj vsak živi po zmožnostih in naj se pomaga pomoči potrebnim!

Razumem KREDIT za stanovanje, stanovanje, hiša je osnova za življenje in razumem, da upoštevajo to, leasing za avto pa je preseravanje, če tega ne zmoreš. In če ne zmoreš kupiš cenejše vozilo.

No, pri nas imamo dve stari kripi.

Razumem pa take, imajo dve slabše plačani službi, tri otroke, gnil avto. Treba menjat. Vzamejo jasno nekaj takega, da gredo 3 sedeži zadaj, pa da ima prtljažnik, pa so 10 km oddaljeni od prvega (sicer redkega) javnega prevoza in mesta (torej šole in dejavnosti, službe, zobarja ipd) pa da bo vsaj 10 let mir z avtom. In imajo lizing, tudi za več kot 300 €, zakaj pa ne.Doma jedo pašto in riž.
Zakaj ne bi imeli znižanega vrtca?

Tipično slovensko, važno da je avto, vrtec bo že sociala zrihtala, jedli bomo samo takrat ko bo plača, čez mesec bomo že pregurali, položnica lahko kakšna počaka, važno da imamo NOV avto. Bog ne daj živet normalno, jest normalno, dat kaj na stran… roko na srce, za 2000€ dobiš precej dober avto, s katerim nimaš nobenih težav, je pa res da ni nov. Zato ja, bolje plačevati leasing imet nova jajca, za hrano pa… še dobro da imamo Hofer, Lidl in Eurospin, da se da spacat skupaj nekaj za v hladilnik po zmerni ceni.

Blesavo slovensko razmišljanje.

Še enkrat preberi kar si napisala in se zamisli.

Tudi jaz imam v avtu 3 otroške sedeze. Ce bi imela avto na kredit, bi mi ga fiktivno obracunali kot lastnino (ob tem pa so vsi striski avta moji), na leasing pa ne? Zakaj pa ne???

sem napisala, da imamo dve stari kripi. Eurospin je pa čist vredu.

Tudi jaz imam v avtu 3 otroške sedeze. Ce bi imela avto na kredit, bi mi ga fiktivno obracunali kot lastnino (ob tem pa so vsi striski avta moji), na leasing pa ne? Zakaj pa ne???[/quote]
se ne poglabljam v to, ker imamo dve stari kripi in nikoli ne bomo imeli novega avta

Ni treba, da imas nov avto. Vse, kar je vredno vec kot 8000€, se uposteva v celotni vrednosti.

Kar je na leasing, avto, ali hiša, stanovanje ti ga csd ne upošteva ker nisi lastnik! Potem tudi najemnikom upoštevajo stanovanje, ki so zmožni plačevati najemnino, pa ni nič njihovega?

Ne vem ali se lizing upošteva pri vrtcu…. ampak a ti v avtu spiš, serješ in si zobe umivaš? To je primarna potreba, vožnja z avtom pa pač ni.

Avto je luxuz, ki ni nujno potreben za prezivetje in prav je tako, ce nakup vozila upostevajo pri placilu vrtca. Sama poznam take, ki so imeli svoje podjetje dobro stojece, 2 BMW, hiso, vikend … In niso rabili placati vrtca, ker uradno te osebe niso bile zaposlene v svojem podjetju. Prav je, da so pricelimdelati red na tem podrocju, ker jih je veliko zlorabljalo ugodnosti. Ce imas za placilo obrokov za avto, imas tudi za placilo vrtca.

avto JE nujen za preživetje za tiste, ki živimo v oddaljenih vaseh brez javnega prevoza. in to za eno družino žal ne samo en avto. In dva avta so velik, zelo velik, a tudi zelo nujen strošek in nikakor luksusz. Za nas.

avto JE nujen za preživetje za tiste, ki živimo v oddaljenih vaseh brez javnega prevoza. in to za eno družino žal ne samo en avto. In dva avta so velik, zelo velik, a tudi zelo nujen strošek in nikakor luksusz. Za nas.[/quote]

JA NUJEN JE, sploh nov, tak zaradi katerega je vsak mesec položnica, 200-300-400€. Nujno je imet tudi bazen, ker v oddaljenih vaseh ni kopališča za otroke, nujno je imet tudi vsaj prikolico in vsako leto plačan pavšal – le kako bi človek preživel brez počitnic, nujno je imet.

Dej dej, čudno da je moja stara mama preživela.

Avto je nujen če živiš v predmestju in imaš otroke za peljat v vrtec vsaj 5 km daleč in sebe v službo npr. v Ljubljano.

Primerjeva s staro mamo je neumestna, ker je bil takrat drugačen način življenja, drug tempo.

Lizing ne gre v izračun vrtca, če nisi lastnik. In še en stavek, da me boste lahko požrli: če imaš možnost isti avto kupit na kredit in lizing, in je razlika v ceni minimalna (manj kot en razred plačila v vrtec), avto kupljen na kredit pa ti dvigne vrtec za en razred. Katerega bi kupil? Vsak pameten tistega na lizing.

avto JE nujen za preživetje za tiste, ki živimo v oddaljenih vaseh brez javnega prevoza. in to za eno družino žal ne samo en avto. In dva avta so velik, zelo velik, a tudi zelo nujen strošek in nikakor luksusz. Za nas.[/quote]

JA NUJEN JE, sploh nov, tak zaradi katerega je vsak mesec položnica, 200-300-400€. Nujno je imet tudi bazen, ker v oddaljenih vaseh ni kopališča za otroke, nujno je imet tudi vsaj prikolico in vsako leto plačan pavšal – le kako bi človek preživel brez počitnic, nujno je imet.

Dej dej, čudno da je moja stara mama preživela.[/quote]

sem ž
e najmanj 3x napisala, da imamo dve stari kripi

Seveda so to ljudje, ki so kupovali avto pred novih zakonom vedeli, a ne????

Seveda so, saj so morali ŽE prej vpisat avto, če je bil vreden več kot 18 minimalnih plač, a ne?

Vrednost nad 8.000 pa ti naobrestijo pa to upoštevajo kot fiktivni prihodek, tako da učinek ni tako velik!

Ne govori, ce ne ves tocno, kaj je res. ce je vrednost avta visja od 8000€, se v celoti fiktivno obdavci.

Znižano plačilo vrtca ni “fehtanje”, ampak socialni korektiv, ki uporabniku vrtca pripada in je ekonomsko utemeljen. Tekom svojega življenja je človek v povprečju ne glede na posluževanje “socialnih” ukrepov v mladosti pač tisti, ki neto prispeva v državni proračun. Njegova socializacija in šolanje sta torej v interesu države in družbe. Tudi vi ste bil verjetno šolan brezplačno, pa to ne zato, ker bi bili vaši starši socialni problem. Vrtec in šola sta torej državna investicija, ki suma sumarum v povprečju državi prinaša višji standard, večjo razvitost in nenazadnje tudi dobiček.

New Report

Close