Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Zobati jermen počil

Zobati jermen počil

Če znaš kupit ohranjen avto, bo imel 3 leta star komot 60-80.000 km….ne bluzi…

¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸ Ne prekidaj ženu dok šuti... °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

No, to se tako definitivno ne dela. Za vsak avto je predpisano, na koliko km oz. let se menja jermen in takrat ga je treba zamenjat, pika. Če so oni videli nov jermen in če si vse servise delal pri njih, bi te lahko vsaj vprašali, ali si menjal jermen sam. Je pa fajn, če lastnik avta sam ve, kakšni so servisni intervali in kaj se menja (če nimaš rač., ki bi te opozarjal na to). Pri teh km bi moral biti jermen pa itak zamenjan že vsaj dvakrat.

Gotovo lahko kje na netu najdeš, kaj bi morali biti pri tvojem avtu menjano in kdaj. Sicer ne verjamem, da lahko karkoli dosežeš, ker bi moral za jermen imeti veljavno garancijo (in te očitno nimaš, ker bi sicer imel račun za jermen), samo lahko pa vsaj mal zaropotaš in napišeš kako ogorčeno pismo. Pa daš na čim več forumov, seveda.

1. Kaj imajo veze kilometri z jermenom…? lahko jih ima 100, 200, 300, 400.000, pa se jermen ne bo utrgal, če je menjan…

2.vsak brihten , ki kupi nekaj let star avto, bo TAKOJ po nakupu dal menjat jermen in vodno pumpu + šponarje….jebeš servisno knjigo pa pildke pod haubo……

3. Nov avto NI NIKAKRŠNA računica, že ene stotič ponavljam…največja in najdražja oslarija je nakup novega avta, pa čeprav za 6000 eur..

4. dobrega fušarja je težko dobit ampak ko ga enkrat imaš, si na konju…
Fušar od materiala ne zasluži popolnoma nič, temveč lahko zrihta dele še ceneje kot lastnik avta…(nižji rabat, redna stranka,…)

Očitno bo takih tepčkov vedno dovolj, da bodo uradni servisi mastno služili in nategovali narod…[/quote]

Očitno si ti tepček:) V trgovini z avtodeli sem delal 2 leti in vem koliko rabata smo dajali fušarjem ki potem prodajajo naprej po normalni ceni. Kitajske rezervne dele pa res zrihtajo ceneje vendar tudi tam zaslužijo.
Očitno rabiš še malo kilometrine ali pa si enkrat potegni črto in zračunaj nov avtomobil+stroške vzdrežavnja ter rabljen+stroški vzdrževanja(ki niso samo filtri, olje in kakšne zavorne ploščice kot pri novem avtomobilu) in se potem oglasi. Tukaj imaš še asistentco brezplačnega nadomestnega vozila doma in tujini, vleke itd če je avtomobil v garanciji:)[/quote]

Se čisto strinjam z DRRR-jem. Večina zadev drži… sploh po tem, ko si najdeš dobrega mehanika za svojo znamko avtov.
Meni moj mehanik zrihta dele cca. 20-30{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} ceneje, kot jih dobim jaz – in se mi zdi pošteno da ta prihranek deliva na pol. In tudi pove mi, kdaj so kitajski deli čisto OK in za katerega je bolje, da je original.
Vse tiste asistence so pa (zame) čisto brezveze… osnove popravit znam tudi sam, in noben avto me še ni pustil na cedilu na cesti.
Nadomestno vozilo… bi mogoče prišlo prav, če jih ne bi bilo v širši familiji čisto dovolj in kakšnega vzeti za par dni ni noben problem….
SIcer imam rad dobre avtombile, vendar sem vseeno mnenja, da je nakup novega avta hudo in nepotrebno zapravljanje. Vedno kupim vsaj 3 leta star avto, ki ga z mehanikom dobro pregledava… pa je.

Glede jermena pa… je dober nasvet od Metulke. Za zdaj najbrž ne bo pomagalo, v prihodnje pa si to nekam zapiši – in ne pozabi!
Pa od zdaj dalje, skrbi za to, da bo pravočasno menjan in da imaš račun, ker tako verjetno lahko uveljavljaš garancijo.

uradni servis ti je dolžan pri rednem servisu zamenjati jermen,pa če izgleda boljši kot nov.če redno servisiraš na istem servisu,so definitivno oni odgovorni za strgan jermen in vso škodo ki jo je to povzročilo.to je teorija.praksa pa je,da ti želim vso srečo pri izterjavi plačila njihovih napak 🙁

DRRR a lahko ima še kdo drugačno mnenje kot ti?
Meni je tudi računica novega kupit. Ko gledam kako prodajajo rabljene me mine do vsega. Preoblečejo volan, sedež, globinsko čiščenje poliranje, malo se poigrajo z kilometri in avto ki ima 250.000km se proda za 120.000km kateri zgleda kot da je iz salona-a hoče kdo takšen avto?

Ja. Saj s takim avtom lahko ni nič narobe. Je treba stestirat motor, pregledat izpuh, podvozje,itd… in imaš lahko kar poceni OK avto.
Koliko ima km se da približno ocenit brez da gledaš na števec…

Itak je pa najbolje rabljenega kupit od kakšnega znanca ali pa njegove/njene familije.

Lahko obstaja drugačno mnenje…ne morem pa mimo vas, ki pišete neresnice…ker pozitivna računica za nakup novega avta je enostavno ena velika izmišljotina…

¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸ Ne prekidaj ženu dok šuti... °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

Lahko obstaja drugačno mnenje…ne morem pa mimo vas, ki pišete neresnice…ker pozitivna računica za nakup novega avta je enostavno ena velika izmišljotina…[/quote]

V bistvu se vse življenje vozite v max. 3-5 let starih avtih in se vam niti ne sanja kolk stroškov je realno vzdrževat 15 let star avto s 250.000 km…

da bo vsaj kakšen odgovor na začetno vprašanje

glede prevalitve stroškov na servis, je vse odvisno od tega kaj je bilo delano na nervisih.

če je bil avto vsaj od kar ga imate vi, vedno pri istem serviserju in je le ta tudi zamenjal jermen in vse ostalo, kar gre po servisnem katalogu na določene kilometre, potem obstaja dokaj velika verjetnost vsaj za delno povrnitev stroškov.
kaj je bilo delano na servisih, pa je vedno napisano na računu oz. delovnem nalogu, ki ti ga na servisu izročijo. če ti ga ne izročijo, ga pa zahtevaš. Ker vi teh nalogov oz. popisa opravljenih del nimate, pojdite na servis, kjer naj vam natisnejo vse naloge za vse opravljene servise. tam boste videli, kdaj, če je bil, je bil menjan jermen.
Vrednost, ki vam jo bo servis priznal, je odvisna tudi od tega, koliko km ste prevozili s tem jermenom. torej ali je prevoženih 10000 km z novm jermenom ali pa 100000 in je blizu nove menjave.

žal, sem dokaj prepričan, da ste vi kupili rabljen avto kje iz tujine, seveda na števcu cca 117000 km, zraven pa kako potrdilo ali štempel v servisni, da je bil napravljen velik seris. vi ste temu zaupali in mislili, da imate 100000 km mir…žal.

ob nakupu rabljenega avta se vedno naredi velik servis, razen v primeru, da lahko na servisu, kjer je bilo to delano, preveriš, kaj je bilo narejeno. To pa pride v poštev v glavnem pri domačih vozilih.

New Report

Close