zobna proteza
Zanima ne če kdo nosi zgornjo zobno protezo?Stara sem 40 let in imam že od zmeraj zelo slabe zobe.Spredaj od 1-3 imamše kar lepe,svoje,zadaj pa imam še nekaj pobrušenih,ker sem imela mostičke,a mi jih je zobar odstranil zaradi bolečin.
Ker nimam denarja,bi bila najceneje oz.zastonj popolna zgornja proteza.Ali ima kakšen kakšne izkušnje s protezo?Kako jo je nositi?Mi bo zobar spulil še vse moje zobe?
Karkoli mi boste povedali mi bo še kako prav prišlo.
jaz pa ne bi dala ven stalnih lepih zob in proteza ni tako zelo pametna rešitev
sem imela enico, zaradi poškodbe nekaj časa umetno protezo, dokler nisem dala implantanta in ti povem, da občutek v ustih ni prijeten.
če res ne gre drugače, si totalno brez prihodkov ok, sicer pa poznam kar nekaj ljudi, ki je vzelo kredit za implantante in jim nikakor ni žal.
posvetuj se z zobozdravnikom kolikšen bi bil strošek in koliko implantantov bi potrebovala, potem se pa racionalno odloči.
Po 30 letu sem začela izgubljat zobe zaradi paradontoze (družinska bolezen) in tako sem do 40 leta imela delno zobno protezo, po 40 pa je šlo še tistih par zob, kar jih je bilo in tako sem dobila totalno. Sem zelo zadovoljna, bolj kot z delno, nič ne mažem in mi zelo lepo tesni, narejene pa imam lepše kot sem imela svoje.
Skratka zelo zadovoljna in velikokrat rečem, hvala bogu za te zobe, ker s svojimi sem imela skoz težave in prestala veliko bolečin, zdaj pa tega ni več in še lepše izgleda. Jem lahko čisto vse, tako da ni problema.
Kar pogumno, vsi pač nimamo take sreče, da bi umrli s svojimi zobmi, ampak zato nismo nič na slabšem, mogoče celo na boljšem, ker nimamo več nikakršnih bolečin :)))))
Pa še to, če greš svojemu izbranemu zobozdravniku ti pripada totalna proteza vsakih 5 let brezplačno in zato nisem plačala niti €.
Če imaš zgoraj še par zdravih zob jih je smiselno ohraniti… in narediti delno protezo… ki ti lahko služi še dolgo. Zobozdravniku sicer povej kaj želiš… a on bo strokovno utemeljil kaj je najbolj prav. Verjetno bo naredil Ortopan sliko, kjer se vidi stanje zobovja in čeljustnih kosti…. in glede na to stanje ti bo predlagal najbolj optimalno rešitev. Res je vse povezano z denarjem… a marsikaj je mogoče, zato si vzemi čas za razmislek, morda tudi drugo mnenje. Če imaš dobrega zobozdravnika se bosta lahko dobro dogovorila.
Če imaš zgoraj še par zdravih zob jih je smiselno ohraniti… in narediti delno protezo… ki ti lahko služi še dolgo. Zobozdravniku sicer povej kaj želiš… a on bo strokovno utemeljil kaj je najbolj prav. Verjetno bo naredil Ortopan sliko, kjer se vidi stanje zobovja in čeljustnih kosti…. in glede na to stanje ti bo predlagal najbolj optimalno rešitev. Res je vse povezano z denarjem… a marsikaj je mogoče, zato si vzemi čas za razmislek, morda tudi drugo mnenje. Če imaš dobrega zobozdravnika se bosta lahko dobro dogovorila.[/quote
Zobar bo predlagal takšno rešitev,samo da bo on čimveč zaslužil, boli njega za tvoje zobe in kako boš ti pol jedla. Sorry, sam tko je.
[/quote]
Točno tako je, boljše ne spraševat zobozdravnika za mnenje, ker oni gledajo vse preko denarja.
V kolikor vem, moraš biti brez treh zob in potem že imaš pravico do delne proteze in to brezplačne. Tako da se nič ne boj, ker boš imela na koncu lepe zobe, brez da ti izpraznijo denarnico. Vsaj to še hvala bogu imamo, da ne hodimo okrog po svetu brezzobi :)))))
Vse dobro ti želim!