Zobne paste, katera???
Fino mleto mivko zmešam v pollitrskem kozarcu s sodo bikarbono, limoninim sokom, dodam tri kapljice 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}eteričnega olja evkaliptus in imam za pol leta paste.
Takih bedarie in bedastoče pa sicer ne razpravljam, sem premal osamljenga počutja in imam prenizek iq, da bi kapirala sploh temo.
Brez fluorida, ker se mi pojavi perioralni dermatitis, če uporabljam paste s fluoridi. Težav z dlesnimi in zobmi drugače nimam.
Zadnjih 5 let uporabljam le paste znamke Toms of Maine (kupim v tujini na zalogo ali preko Amazona), in italijanski Biorepair (odlične paste)
Jaz pa že zlooo dolg ne sparam pri zobnih pastah.
Veliko sem narocevala preko neta, sedaj pa so cene tako “nabili” in bi za eno zobno pasto zapravila 42 eur, tisto s plombirnim učinkom. No, toliko pa res ne dam!
Sedaj kupim v sano Laborju, in plačam cca. 13,14 eur. To seveda dam, z velikim velikim veseljem za svoje zobe.
Je pa nekaj, res dobre paste, tiste ki prezenejo tudi zobozdravnika, so brez Fluora.
Ne poslušajte, kaj svetujejo zlzobozdravniki, ker oni nujno rabijo paciente
Meni sta obadva, prejšnji zobozdravnik, ki je zdaj v penziji in zdajšnja zobozdravnica na vprašanje “katero pasto” odgovorila, da znamka ni toliko pomembna, ampak redno in pravilno ščetkanje.
Malo pa vseeno kompliciram in če se le da, kupim pasto v Müllerju, kjer piše gor francosko, nemško, italijansko in angleško, ne pa v tušu (merkatorju, šparu, itd) kjer piše gor hrvaško, slovensko, makedonsko, poljsko in bolgarsko. Srednji cenovni razred.
Ker, če je pri pastah enako kot pri hrani, me nobeden ne bo prepričal, da je to eno in isto.