Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Zobni implantanti, izkušnje

Zobni implantanti, izkušnje

Rabim nasvet iz prve roke, torej izkušnje z zobnimi vsadki. Manjkata mi zgoraj leva in desna petica. Sliši se veliko dobrih in tudi slabih stvari zato se zelo težko odlocam kaj narediti. Da bi mi pa obrusili zdrav zob poleg za mosticek, je pa spet slabo. Ne vem kaj naj.

Imam dva in sem zelo zelo zadovoljen.

In kje? Je postopek bolec? Koliko casa da si opomores? Hvala.

In kje? Je postopek bolec? Koliko casa da si opomores? Hvala.
[/quote]
Zobozdravnik Rotar v Radovljici. Postopek ni ravno boleč, je pa neprijeten. Takoj po operaciji si malo zatekel, malo boli, a ni hudega. Za oteklino sem dobil obkladke, za bolečine pa protibolečinske tablete, po katerih nisem posegel. Oteklina in bolečine minejo v dveh dneh. Bolniške nisem potreboval. Cena za dva komada je bila pred 7 leti 2400 EUR. Je pa res, da so cene v zadnjih letih nekoliko padle.

Bolečine niso hude, tako da le pogumno.

Imam 3, enico, petico in šestico. Narejeno pri dveh različnih zdravnikih. Bolečine so zanemarljive, mogoče prvi Dan malo. Hladiš in lajšaš s sladoledom.
Pojdi k preverjenemu dr, ker je res pomembno, da imaš profesionalno narejeno. Upoštevaj, da to ni enkratni obisk dr., gre za precej obiskov, pa še tehnik mora bit dober, zaradi kvaliteta zoba, ki Pride na implantat.
Kar pogumno. Se splača. Jaz pri dveh sploh ne vem da imam implantat, pri enemy imam pa mal težav, ampak mi zobar tudi to težavo počasi odpravlja.

Za vsadka priporočam dr. Gačnika v Trebnjem, cena 740 € za enega. Meni je izpulil zob in takoj po tem uredil še vsadek. “Zob” mi bo pa naredil tehnik pri moji zobozdravnici, bo še cca 300 €. Moja mami ima vsadek že 20 let, nikoli težav.

Imam 4. Vse mi je delal naenkrat, tako da ravno brez bolečin ni šlo. Pripada ti od 7-10 dni bolniške.

Umetni zob z mostičkom je danes zastarela metoda, tudi sama se trenutno s tem spopadam, kaj naredit. Definitivno ne bom izbrala mostička, cena me ne zanim, raje kredit. Razlike evo :

https://www.ezobozdravnik.si/zobni-mosticek/

Sama razmišljam o čisto novi metodi, ki se imenuje mimi implantat, brez rezanja, brez šivov, brez otekline :

https://www.vvdental.si/implantati/

Novost v Sloveniji: Champions implantati brez operacije

MIMI postopek implantacije s Champions implantanti je hitra, neboleča in bistveno cenejša pot do novih zob brez operacije. Minimalen poseg omogoča takojšnje običajno življenje ter širok nasmeh!

Jaz sem zelo skeptična glede implatantov.

Najboljša je dobra stara proteza.Nič ne boli, dela pa ko urca…

Ma kaka poteza. Manjkata mi samo en zob, pa zdaj ne vem kaj bi.

Z implantanti ni nič narobe in je preizkušena im moderna zamenjava za naravne zobe. Seveda če ima implantant za seboj tapravo ekipo zdravnika in osebja. Ti pa ti morajo biti prijazni in ustrežljivi tudi po plačilu storitve. Storitev ne plačujte predno boste zaključili z vsemi postopki in kontrolami kajti po plačilu se lahko zgodi da te implantolog ne bo poznal in ne bo več prijazen in ustrežljiv kot je bil pred plačilom. Torej naj vam najprej implantolog zaključi z vsemi postopki nato plačajte. Pa pravilno bi bilo, da je predračun in račun katerega izstavijo specificiran, zato da veste kaj plačujete. Nekateri implantologi se temu mojstersko izognejo in nato vas po plačilu ne kličejo več niti na kontrolo. Pa čeprav bi vas po preteku dveh mesecev po vsaditvi implantanta morali. Nekateri dr.ji te etike ne premorejo. Žalostno. Jaz sem koristil usluge implantološkega centra na Mlaki v Kranju. Srečno.

Bravo,to je čista resnica,brez bolečine pa ne gre.

New Report

Close