Zobozdravnik s koncesijo – IŠČEM!!!
Lepo pozdravljeni!
Na vas se obračam, ker že obupujem z iskanjem zobozdravnika s koncesijo zase in za moža. Žal si privatnika oz. samoplačniško nikakor ne moreva privoščiti, ravno zato iščem preko koncesije. Če kdorkoli pozna dobrega zobozdravnika, ki opravlja svoje delo tako, kot je potrebno, ne samo nekaj na pol oz. v škodo meni in mojim zobem, se že vnaprej res lepo zahvaljujem za informacije.
Iščem Ljubljana in okolica, Vrhnika, Logatec, Postojna… Eno priporočilo sem že dobila, iščem še naprej Potrebujem čim več priporočil, mnenj, nasvetov…
Lepo se imejte!!!
Odkar ne hodim več k šolski zobozdravnici, imam istega zobozdravnika, ki ima že precej let tudi koncesijo – do sedaj sem plačala samo enkrat čiščenje zobnega kamna. Nič drugega ne plačujem, pa hodim na kontrole vsake pol leta, če je kaj narobe, pokličem in sem pri njem najkasneje naslednji dan, običajno pa še isti.
Odkar ne hodim več k šolski zobozdravnici, imam istega zobozdravnika, ki ima že precej let tudi koncesijo – do sedaj sem plačala samo enkrat čiščenje zobnega kamna. Nič drugega ne plačujem, pa hodim na kontrole vsake pol leta, če je kaj narobe, pokličem in sem pri njem najkasneje naslednji dan, običajno pa še isti.[/quote]
Kaj pa bele plombe? Vse ostalo je res brez plačila, ampak plombe se pa plača kar konkretno od 50 do 90 €. Črnih plomb koncesionarji ne delajo več. Dokler hodiš na kontrole je v redu, ko pa začne kaj delati, pa ni več brezplačno ampak kar konkretno doplačilo. Da o mostičkih in protetiki ne govorim. Poceni-zastonj je samo v zdravstvenem domu. Koncesionarji imajo kar lepo navite cene. Hvala bogu, da imam pri svojih letih še vse zobe in samo 4 plombe.
Odkar ne hodim več k šolski zobozdravnici, imam istega zobozdravnika, ki ima že precej let tudi koncesijo – do sedaj sem plačala samo enkrat čiščenje zobnega kamna. Nič drugega ne plačujem, pa hodim na kontrole vsake pol leta, če je kaj narobe, pokličem in sem pri njem najkasneje naslednji dan, običajno pa še isti.[/quote]
Kaj pa bele plombe? Vse ostalo je res brez plačila, ampak plombe se pa plača kar konkretno od 50 do 90 €. Črnih plomb koncesionarji ne delajo več. Dokler hodiš na kontrole je v redu, ko pa začne kaj delati, pa ni več brezplačno ampak kar konkretno doplačilo. Da o mostičkih in protetiki ne govorim. Poceni-zastonj je samo v zdravstvenem domu. Koncesionarji imajo kar lepo navite cene. Hvala bogu, da imam pri svojih letih še vse zobe in samo 4 plombe.[/quote]
Tudi štifta nisem plačala… in tudi klasične plombe še delajo.
Zelo je odvisno, kakšne imaš zahteve. Enemu je tudi amalgamska zalivka ok, drugemu še bela plomba ni vredu, hoče samo “inlay”, teh pa ne zna prav vsak narediti zares dobro, čeprav trdijo, da jih. Govorim iz lastnih izkušenj. Sem zamenjala kar nekaj privatnikov, jeseni pa grem k eni koncesionarki, ki bo isto draga kot katerikoli privatnik, le da lahko da delo pa kakšno slikanje na stroške zdravstvenega zavarovanja za vse ostalo pa …
Ena zobozdravnica je v Podpeči, druga v poslovni stavbi bivšega Slovenijalesa (tabla še stoji gor, je pa bajta zraven Gospodarskega razstavišča) Glede priimkov v Podpeči ga ne vem, jo pa zelo hvalijo, v Slovenijalesu Kansky Gaberšek Obe privat in na koncesijo
Sicer pa koncesija se ne plačuje razen izjem če npr hočeš imet bele plombe na sedmici (do trojke ali štirke je zastonj), pa plača se npr čiščenje zobnega kamna. Proteza odvisno katero hočeš, eno plača zavarovalnica, če hočeš kaj boljšega, plačaš sam
Krunič v Lj je dober. Ima zasebno ambulanto, dela pa tudi v ZD Moste. Mojemu je rešil zobe, ko so jih hoteli ruvati na stomatološki. Vem, da sprejema, ker sem se pred kratkim naročila pri njemu za pregled, pa nisem bila že od 1. letnika pri zobozdravniku. Lepi zobje, hebe me samo modrostni.
Poleg Kruniča dela ena, ki ga nadomešča na bolniški, dopustih… Moj je rekel, da je bilo huje, kot bi s krampom po zobeh tolkla. Tako, da dobro premisli in pazi koga izbereš.
Najlepša hvala vsem, ki ste dejansko odgovorili na vprašanje! Seveda, zato iščem več mnenj, nasvetov, da izberem zobozdravnika, ki bo kolikor toliko v redu, glede na to, da se ne plačuje. Zdajšnja zobozdravnica baje super naredi, če seveda plačaš.
Za vse ostale pa: Nikoli do sedaj nisem niti ene storitve še plačala, pa imam spredaj vse plombe bele, zadaj mi je pa glih vseeno, kakšne so. In ja, delajo še črne amalgame. Možu je omenila samo brušenje zobnega kamna, da je plačljivo, mami je protezo tudi zastonj naredila. Tako da ne sanjat in debatirat o nečem, kar nisem vprašala. Bogpomagaj, če vi vse plačujete, čeprav ni potrebno!!!