Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek zobozdravniki- čistoča

zobozdravniki- čistoča

Ali gdo kaj ve, če mora zobar po vsakem pacientu zamenjat rokavice in kozarček za splakovanje? Po moji logiki že. Kaj pa narest ,če ne??

lp lumpa

Ja, po moje ne! Rokavice zamenja, ko se strgajo, kozarček pa tudi komot zdrži kak teden ;-)))))))

MORA!
Če ne, potem pa prijavit!!!

Kako mislis – ne? A je to mogoce?

Sej ne morem verjet:(

T

Rokavice mora zmeraj zamenjat in kozarček tudi.
Pri moji zobozdravnici je vse kot mora biti in vedno menja omenjeno.

Lp,Kristi*

**************************************** Prijatelji ne živijo samo v harmoniji, kot pravijo nekateri, temveč v melodiji. (Henry David Thoreau)

Ti, Tudi mama, si pa poredna! :)))))))))))))))))))))))))

Normalno! Moj zobar pred menoj nastavi nov lonček in si nadene nove rokavice! Po opravlljeni stvari pa te rokavice vrže v smeti in lonček tudi; sem videla na lastne oči!

Sumim, da sem ravno zaradi umazanije pri zobarju letos 2x prebolela angino. Se zdravnica ni mogla verjeti.

Zgodilo se je, da mi je par sekund vrtal, ko se je spomnil, da bi moral zamenjati sveder.
Sedaj bom verjetno zamenjala zobarja.

To pa skoraj zagotovo ne drži. Rokavice in lonček se zavržeta po vsaki uporabi. Jaz to naredim vedno pred pacientom in tudi vsi moji kolegi. Normalno je, da je treba sveder kdaj zamenjati, saj se za vrtanje v sklenini uporablja drugačen kot za vrtanje v dentinu. Ampak tu ni problema, ker so vsi svedri sterilni, uporabljeni se dajo vstran in se sterilizirajo. Ne verjamem, da bi se danes, v času hepatitisa, aidsa….kateri zobozdravnik to dovolil.

Se pravi da en sveder se uporabi za več pacijentov, brez razkuževanja ali sterilizacije? Meni se je zgodilo, da sem dodila oz. videla kri na posterju, ko sem se usedla na stol in sem opozorila sestro. Je rekla, da se pač zgodi??? Zelo sem razočarana in vedno sem v stresu, ko grem k zobarju.

zobozdravniki imamo standard do pet pacientov na en sveder preden ga vržemo proč. pa v luči varčevalnih ukrepov tudi šparamo pri vodi in lončkih. menjamo in novo nalijemo samo če se kri vidi na lončku, drugače ni treba.

New Report

Close