Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Žogica Nogica -lp

Žogica Nogica -lp

Ker smo bile približno skupaj noseče in jaz sem rodila 16.9. 2006 ti pa mesec prej – me zanima kako si

Jaz imam sedaj 6 m in pol mesečno hči Ano, na začetku so bile tri in pol mesečne težave s hudimi kolikami, obiskovala sem fizioterapevtko zaradi iztezanja, hipoto.. itd.., sedaj že skoraj sedi, na vseh štirih se že poskuša plaziti a še ne gre, ponoči se mi samo 1 krat- 2 krat zbudi- sedaj je mnogo lažje. Cepljena še ni bila, ker se bojim cepljenja, ker mi je prvi sin pri treh mesecih po 5 dneh zbolel zaradi meningitisa- sedaj je star 6 in pol let in je ok. Mogoče je malo hiperaktiven- a ni nujno to razlog. Obiskuje pa Waldorfsko šolo in smo zelo zadovoljni.

Povej kako si ti? Jaz bi sedaj še kar enega otroka imela. Lp Tisa

Živjo. Naša Fračka ima sedem mesecev in pol in imamo kup enih zadev. Najprej so naju ganjali, da ima prenizko težo, poslani sva bili v bolnico. Zdaj se je v mesecu in pol poredila za tri kile pa spet ni OK. Sicer pa obiskujeva RA in NFTH, ima spremenljiv mišični tonus (do pred kratkim sploh nisem vedela, da to obstaja), je asimetrična in menda kaže rahle znake CP (čeprav roko na srce, jaz tega ne opazim in sem prepričana, da temu ni tako). Zadnjih nekaj dni se ji (šele) uspe obrniti iz hrbta na trebušček, sicer pa kravice zelo težko pase, trebušček ima napihnjen in je takoj zadihana. Nasploh pri fizioterapiji težko diha. Je pa vesela deklica, precej samosvoja, sama se zamoti tudi po uro in več, pa tudi gosto hrano že uvajava. Ponoči spi ogromno – tam od 20 ure, pa včasih tudi do 8:30 zjutraj. Včeraj je dobila prvo dozo cepiva Di-Te-Per, zaenkrat nima stranskih učinkov, le bolj zaspana je in več spi tudi čez dan.

Ker se nikakor ne moreva znebiti soora (mala ga ima zdaj že četrtič), sem naju naročila na bioresonanco, ker vse kaže, da imava (jaz sigurno, za njo bomo videli) kandidiozo. No, drug teden začneva s terapijo in bomo videli. Upam, da je napihnjenost trebuščka povezana s tem, ker se da vse lepo popraviti in pozdraviti.

Še enega otroka? Trenutno nikakor ne, sama sebe sem izgubila nekje vmes in nisem pripravljena. Si včasih mislim, da bi bilo fino zdaj kmalu, da bi bila manjša razlika (med njo in prvim je skoraj štiri leta razlike), ampak v glavi vem, da to ne bi bilo OK. Se moram najprej spraviti v red. Ampak ne bom pa rekla, da nikoli več… :))

LP, če želiš, mi lahko pišeš tudi na mail, pa tam rečeva kakšno več.

----------------------------------------------------------------------------------------------- Naučil sem se, da nihče ni popoln dokler se ne zaljubiš vanj. (Andy Rooney) ------------------------------------------------------- Slovenec ti odpusti vse, samo uspeha ne! :)

Moja je imela prav tako diagnozo asimetrija, sedaj pa bolj z desno roko dela je menjala- pa ramena sem ji morala nežno dol tlačit, obrnila se ni s hrbta na trebuh v obeh smereh- skratka na začetku en kup enih težavic, prav tako premajhno pridobivanje na teži, ali ni si ti prej rodila in imela prav tako kot jaz nosečniški diabetes- s tem pride baje do teh hipotonij in asimetrij itd… ali pa od težkega poroda.

Včasih sem s temi vajami pretiravala in je bila hči že prav nezadovoljna, pediatrinja pa je rekla, da vse prerastejo- tud če ne delaš vaj. Hodila sem še k privat fizioterapevtki Breznik- 1 krat se bom še najavila; RA pa v maju.

Sedaj čakam da bo kak+en teden minil od tega prehlada, da jo bom cepila.

V glavnem ne smeš biti žalostna zaradi teh težav- vsak otrok ima pravico, da se razvija njemu primerno in ga ne smemo v nič silit. Včasih so pričakovanja nas staršev prevelika. Moj 1. sin je bil prav tako kot Ana bolj okoren- večkrat padel ko je sedel, pa kasneje ko je shodil- nisem mogla doumet, saj sem jaz in mož precej fit, bratranček pa je vse živo obvladal- oh kaj čmo – taki so naši otroci in prav take jih moramo imeti najraje.

Lepo se imejta- uživajte na porodniški.

New Report

Close