Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Žolca

Žolca

Kako jo skuhate?Samo prekajeno meso ali tudi sveže?

Samo sveže pujsove nogice in jušno zelenjavo, samo pri nas nihče tega ne je, tako da ne prakticiramo.

Sveže parklje naj ti mesar po dolgem razseka vsaj na polovico, to daš potem kuhat, naj dolgo vre – vsaj 3-4 ure, pred koncem dodaš jušno zelenjavo, jaz včasih dodam kak kos govejega mesa ali kaj od teletine.

Ko so nogice tako razkuhane da gre vse kar se jih pač drži samo od kosti, juho v kateri so se kuhale odliješ v lonec, precediš, jušno zelenjavo odstraniš (korenček jaz potem dam nakockan nazaj). Meso, kožice, hrustančke narežeš na ne premajhne kose. V primerne posodice na dno položiš rezine trdo kuhanih jajčk, korenček, lahko tudi kisle kumarice, gor porazdeliš meso, zaliješ s precejeno juho, ki ji prej lahko posnameš maščobo. Daš na hladno da se strdi. Serviraš na krožniku, razrezano na kose, zabeljeno z malo čebule, kisa in bučnega olja. Od začimb dam jaz sol, poper in včasih malo provansalskih, peteršilj..

Mož je edini pri hiši, ki to je, tako da jo delam cca enkrat letno, s tem, da je podobno kot vampe, niti ne poizkusim. Pravi da je prva liga.

lp tinca

New Report

Close