Najdi forum

Splash Forum Politični čvek Zoran Janković bo kandidiral na državnozborskih volitvah (2008)

Zoran Janković bo kandidiral na državnozborskih volitvah (2008)

hahaha, ni slaba ideja, ampak bi vseeno raje namesto JJ.:)))[/quote]

Traparija, v času juge so srbi ugotovili, da je en Slovenec 8 krat več vreden kot en srbin. se pravi, Janša je zakon, sploh pa Bajuk od EU nagrajeni finančni minister. Naj gre dol reševat srbe in njihovo sranje, če je tako sposoben, Slovenci pa se znamo sami rihtat.[/quote]

a na opozorilo Bajuku iz EU si pa pozabil, namreč aprilska inflacija je spet 0.8 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}, Evropski finančniki so zaskrbljeni, hja Bajuk je pa Bajuk, ni kaj, hehehe.

Bluziš tako kot vedno. Ne vem od kod ti pravica da govoriš v mojem imenu? Socialni Jankovič ukinja plačilo polovičnega dela vzgojiteljice v drugem razredu osnovne šole, med tem ko bo ostala Slovenija to obdržala.[/quote]

boss, v naši občini(pa ne samo v naši v polovici njih ali pa še več), tega polovičnega dela vzgojiteljic v 2 razredu OŠ nikoli ni bilo!

Bluziš tako kot vedno. Ne vem od kod ti pravica da govoriš v mojem imenu? Socialni Jankovič ukinja plačilo polovičnega dela vzgojiteljice v drugem razredu osnovne šole, med tem ko bo ostala Slovenija to obdržala.[/quote]

boss, v naši občini(pa ne samo v naši v polovici njih ali pa še več), tega polovičnega dela vzgojiteljic v 2 razredu OŠ nikoli ni bilo![/quote]

A res? No to je pa zelo čudno. Ali učiteljico, ki pride v razred po končanem pouku in z otroki opravi še dodatni del pouka (naloga ipd.) imenujete kako drugače, ali je sploh nimate? Veš, tiste 4 ure ki jih opravi po 12 uri je delo vzgojiteljice pa čeprav je ta oseba učitelj.

boss, v naši občini(pa ne samo v naši v polovici njih ali pa še več), tega polovičnega dela vzgojiteljic v 2 razredu OŠ nikoli ni bilo![/quote]

A res? No to je pa zelo čudno. Ali učiteljico, ki pride v razred po končanem pouku in z otroki opravi še dodatni del pouka (naloga ipd.) imenujete kako drugače, ali je sploh nimate? Veš, tiste 4 ure ki jih opravi po 12 uri je delo vzgojiteljice pa čeprav je ta oseba učitelj.[/quote]

veš boss vzgojiteljica vzgaja, učiteljica uči in je med njima velika razlika. To kar ti govoriš je podaljšano bivanje in po zakonu ga mora vsaka šola imeti do 5 razreda OŠ, tako da Jankovič tega ne more ukiniti, obvezno pa v podaljšanem bivanju učijo učiteljice, največkrat so starejše ali pa takoj na začetku svoje poti. Še kaj, malo si zamešal.

je pa kar nekaj občin v OŠ imelo še v prvi polovici drugega razreda zraven učiteljice tudi vzgojiteljico (tako kot v prvem razredu), kot pomoč pri umirjanju otrok, je pa to res bila stvar šole in občin (če je predlog šole podprla), seveda za obvezni pouk, podalšano bivanje nastopi po njem.

uh ,dragi moj velika razlika.

A res? No to je pa zelo čudno. Ali učiteljico, ki pride v razred po končanem pouku in z otroki opravi še dodatni del pouka (naloga ipd.) imenujete kako drugače, ali je sploh nimate? Veš, tiste 4 ure ki jih opravi po 12 uri je delo vzgojiteljice pa čeprav je ta oseba učitelj.[/quote]

veš boss vzgojiteljica vzgaja, učiteljica uči in je med njima velika razlika. To kar ti govoriš je podaljšano bivanje in po zakonu ga mora vsaka šola imeti do 5 razreda OŠ, tako da Jankovič tega ne more ukiniti, obvezno pa v podaljšanem bivanju učijo učiteljice, največkrat so starejše ali pa takoj na začetku svoje poti. Še kaj, malo si zamešal.

je pa kar nekaj občin v OŠ imelo še v prvi polovici drugega razreda zraven učiteljice tudi vzgojiteljico (tako kot v prvem razredu), kot pomoč pri umirjanju otrok, je pa to res bila stvar šole in občin (če je predlog šole podprla), seveda za obvezni pouk, podalšano bivanje nastopi po njem.

uh ,dragi moj velika razlika.[/quote]

Eh, moja draga ninej, ali si tako stara da ne veš ali pa tako mlada da ne veš. 1.razred OŠ sta prisotna učiteljica in vzgojiteljica ves čas. 2. razred OŠ dopoldne je prisotna učiteljica nato jo zamenja vzgojiteljica ali v večini primerih učiteljica. Podaljšano bivanje je šele po drugi uri varstvo pa po 15.15. Pa še nekaj. Naloga vzgojiteljice pa je učenje otrok kar so preje delale v vrtcih sedaj pa sodelujejo v OŠ. Toliko v vednost.

uh ,dragi moj velika razlika.[/quote]

Eh, moja draga ninej, ali si tako stara da ne veš ali pa tako mlada da ne veš. 1.razred OŠ sta prisotna učiteljica in vzgojiteljica ves čas. 2. razred OŠ dopoldne je prisotna učiteljica nato jo zamenja vzgojiteljica ali v večini primerih učiteljica. Podaljšano bivanje je šele po drugi uri varstvo pa po 15.15. Pa še nekaj. Naloga vzgojiteljice pa je učenje otrok kar so preje delale v vrtcih sedaj pa sodelujejo v OŠ. Toliko v vednost.[/quote]

dragi moj, preberi si pravilnik, ga dobro poznam, očitno pa si v zmoti. Že v prvrm razredu imajo otroke v podaljšanem bivanju učiteljice neodvisno od obveznega pouka, in to podaljšano bivanje se začne tam nekje ob 12.30.

haha, naše učiteljice v četrtem razredu odhajajo iz službe takoj po 5 uri, več jih tako ali tako nimajo in potem otroke prevzame učiteljica podaljšanega bivanja in to ob 12.25 in traja do 17.00 ob sredah pa 17.30, ja.

Varstvo pa je samo pred poukom, torej jutranje varstvo, ,ki se začne ob 6.00 in trajo do začetka pouka in ga je šola dolžna organizirati le v primeru, če je dovolj prijavljenih otrok iz 1 triade, ker za starejše jutranjega varstva ni.

Ninej, govorim o drugem razredu ne četrtem. Delo obeh se dopolnuje. V prvem je po zakonu prisotna vzgojiteljica, le te pa so v starih časih v vrtcu izvajale malo šolo.

ne vse, za izvajanje male šole je morala opraviti izpopolnjevanje in predšolske vzgoje.

2-5 razreda veljajo eneki pogoji.

ne vse, za izvajanje male šole je morala opraviti izpopolnjevanje in predšolske vzgoje.

2-5 razreda veljajo eneki pogoji.[/quote]

Ja, in še dodatno izobraževanje, da so lahko sedaj na šolah. Ne vem sicer o katerih pogojih govoriš vendar so z uvedbo devetletke uvedli triade, ki naj bi bile neke izobraževalne celote. Zato se naj ne bi zamenjevale učiteljice v tem obdobju s tem pa dobijo tudi drug pomen vzgojiteljice in pa popoldanske učiteljice saj morajo dopolnjevati dopoldansko delo.

Ja super, naj kandidira.Mogoče njegova stranka celo pride v parlament.

New Report

Close