Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek zorjeno mlado govedo-stegno za v juho??

zorjeno mlado govedo-stegno za v juho??

Oi

sori ker sem tako nevedna kar se tiče izbire mesa za juho… vzela sem zorjeno mlado goveje stegno, pa danes bi skuhala juho ali je primern ta kos mesa za juho?

nevedna, pa lepo nedeljo 😉

Ne, ne in ne. 🙂 Če hočeš juho, pojdi še enkrat v trgovino in vzemi kos reber, prsi, bočnika ali repa. Ali pa skuhaj zelenjavno juho ali milijon juho ali prežganko – za eno od teh imaš ziher sestavine doma. Stegno pa si prihrani za dušenje ali pečenje.

hvala 😉 se mi je zdelo, zato sem vprašala. Grem še enkrat v nabavo

če pa ima kdo kakšen recept za dušenje ali pečenje tega mesa, se priporočam 😉

Saj bi dobila tudi iz tega juho, ni problema. Če imaš v kotu skrinje še kako kost, toliko bolje. Pa če ga potem ohladiš, narežeš na rezine (hladno se lepše reže kot vroče), te rezine malo dodatno začiniš s soljo in poprom in mogoče še malo gorčice in popečeš v ponvi, da dobijo nekaj okusa nazaj.

Samo škoda je taki kos mesa za kuhat. Poglej si na netu recepte za “pašticada” ali “govedina stroganoff” itd.

Kaj pa pomeni, da je govedo “zorjeno”?

------------------------------------------------------------------------ "I shut my eyes and all the world drops dead; I lift my eyes and all is born again." (S. P.)

Ne krava kot taka; meso je zorjeno. Tako kot recimo zimske hruske, ki morajo nekaj casa odlezati v shrambi, da so zares okusne.

New Report

Close