Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Zracnica za kolo

Zracnica za kolo

Lepo prosim za pomoč. Pa prosim brez vulgarnih in posmehljivih komentarjev. Za koristen nasvet sem pa vnaprej zelo hvaležna. Sem obupala.

Imam mestno zensko kolo, kupljeno v Rogo Šport. Žal sem šele po nakupu ugotovila, da je italijanski ventilcek na zracnici. Mi je nato ob naslednjem obisku trgovec sicer dal nek vmesni nastavek, a vseeno mi s pumpo ne spusti zraka not. Guma je čedalje bolj prazna, razen ce grem k njim, peljem pes kolo in mi nato napolnijo oni proti placilu. Sem kupila zdaj novo pumpo, se vedno ne morem napumpati. Počutim se osramoceno in izrabljeno in nimam pojma, kaj narediti. Očitno je nek trik, a ga ne poznam.

Včasih sem bila celo poletje na kolesu, se sama sem znala zaflikati zračnice, a od kar imam to kolo, nisem letos naredila niti kilometra in bi ga najraje nekam zagnala. Pa je bil dražji, kot vsi drugi moji skupaj in sem si rekla, da bom dolgo zadovoljna. Edino lep pa je, to je pa tudi vse.

Kupi zracnico z motorskim ventilckom. Pa bos lahko pumpala kolo na vsaki bencinski crpalki. Nova taksna zracnica stane okoli 4 €. Hvala. Ni za kaj..

Ko odviješ kapico ventilčka – in preden natakneš priključek tlačilke… odviješ še privit zgornji del ventila?

To je če imaš Presta ventil.

Jaz sem imela isti problem. Zato sem nabavila slauflos gume za kolo. Problem resen.

Hvala za odgovore. Kateri ventil je, še mi ne sanja. Menda iz Italije uvažajo. Žal sem zdaj vmes naredila še dodatno neumnost. Sem kapico res odvila in zdaj je res čisto brez zraka. Nikakor ne uspem napumpati. Se do servisa  ga bom morala nesti. Mi je žal za ta nakup, kolikor imam las na glavi. Trdo, težko kolo, ki se prevroča, vrh vsega ga še niti napumpati ne znam.

Daj, reci na servisu da ti pokažejo kako. Noben ventil ni kaj posebej kompliciran, mogoče moraš samo na tlačilki kaj nastaviti. Ne pozabi vzeti svoje tlačilke s sabo, da ti konkretno na njej pokažejo kako.

Moram priznat. Imas pa domisljijo.

Žal je vse res. Nič domišljije. Je pa nevozno kolo.

Kupi novo zračnico, v vsaki športni trgovini jih imajo. Večina jih ima normalen ventil. Ker pa je sama sigurno ne boš znala zamenjat, kolo raje pelji na servis, naj ti tam zamenjajo z “normalno” zračnico in ti povejo ali pokažejo kako. Kolo ni nobena znanost in nobena zakomplicirana stvar.

Gumi sta napumpani. Najblizji serviser, kamor sem previdno na pol prinesla kolo, mi je pokazal in je polnjenje slo tudi z mojo pumpo. A kaj, ko sem že včeraj za moje pojme tudi tako delala, a očitno nimam grifa in sem le do dna spustila obe kolesi, napolniti pa nikakor ni in ni šlo.

Mi je pa tudi serviser svetoval, da naj raje zamenjam zracnici. Nisem edina stranka, ki sovraži takšne ventilcke, pozna kup takih nesrecnikov, ki preklinjajo sr..je od kolesa, ker ne znajo napumpati. In sploh moških menda, ki jih je sram priznati, da ne znajo in kolo raje skrijejo v klet, po desetih letih pa na kosovni odpad, menda tudi ni malo.

Tako da svetujem, da ob nakupu kolesa tudi ventilcke poglejte, ce ste tako togi, kot jaz in očitno mnogo drugih, vzemite le normalne ventile.  Zdaj imam ob prakticno novem kolesu se nepotrebne dodatne stroške. Sem pa hvaležna, da  se bo rešilo. Hvala vsem za nasvete in lepo kolesarsko poletje želim. Zame se bo začelo sedaj ;).

Nas veseli, da se bos lahko zacela gonit po nasi lepi Sloveniji. Se ti lahko kdo pridruzi?

Odgovor na objavo uporabnika
Mirek, 27.07.2021 ob 19:06

Nas veseli, da se bos lahko zacela gonit po nasi lepi Sloveniji. Se ti lahko kdo pridruzi?

Tepec.si

New Report

Close