Zračnik
Vprašanje je objavljeno tudi na forumu gradimo, vendar ima tale večjo frekvenco in imam več upanja na hiter odgovor.
Kupili smo III. gr. fazo. Z zidarjem dogovarjamo,kaj je na hiši še za popraviti, med drugim smo izrazili željo, da v kuhinji naredi zračnik in pusti še eno odprtino za napo. Prvo začudenje je bilo zakaj, da se to danes več ne dela, da napa vsrka vso vlago in maščobo. Kolikor jaz vem, vlago vrača nazaj v prostor, če nima “odtoka” v zračnik. Ker smo vztrajali, sedaj ne vidi smisla, da če naredi luknjo za napo, zakaj bi dodatno ostal v kuhinji zračnik.
No, ko sem razmišljala pri sebi – dobre stare kuhinje so imele zračnike. Napa deluje samo, ko je vklopljena, to je v času kuhe. V prostoru se pa še dodatno nabira vlage tudi v trenutkih, ko je kuha zaključena. Ker imamo plastična okna, me je še toliko bolj strah plesni in ostalih tegob z vlago v prostoru.
Nekaj časa sem živela v stanovanju, kjer kuhinja ni imela niti zračnika niti odtoka pare za napo. Vem, kako je kuhati pozimi pri odprtem oknu.
Zanima me, kakšne so vaše izkušnje. Ali napa zadostuje ali priporočate vendarle zračnik?
Kako pa imate to urejeno v kopalnici in utility?
Hvala za vaše izkušnje in nasvete.
Pozdravljeni!
Jaz imam v kuhinji cev od nape speljano v zračnik in se je do sedaj 2* pozimi zgodilo da je iz te cevi malo tekla voda….(v 2. letih)
Pa me zanima če kdo ve zakaj se to dogaja? Ko grem drugače potipati to cev je vedno suha.
Drugače so v stanovanju še 3 zračniki. Imam 2 kopalnici in je v vsaki 1 zračnik pa še v eni sobi je 1.