Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek zraven polente

zraven polente

Kaj ponudite zraven polente, poleg golaža in kakšne gobove omake? Kaj sploh še paše zraven?

Super paše brodet – “ribji golaž”.

Mi obožujemo polento z kislim mlekom. Lahko kar z navadnim mlekom. No to so bolj večerja variante.

Kaj jaz vem. Meni polenta paše povsod. Lahko tudi namesto kruha ali pa z dodano gorgonzolo kar tako.

Pač primorci jemljemo polento tako kot štajerci krompir. In nikoli mi ne bo jasna kombinacija krompirja in pašte – sem pozabila ime jedi. Res pa je da jo še nisem poizkusila in je morda vse skupaj samo predsodek.

Pa super pase z zelenjavo – na olivnem olju malo cebule, da zadisi in das notri bucke, paradiznik, korenck, malancane, paprika, petrsilj + se zacimb in sol, poper, po potrebi zalijes.

Pri nas danes za vecerjo polenta, ocvirki in mleko.

Ravno jutri bo za kosilo polenta in zraven svinjska ribica z jabolki.

Zraven polente meni najbolj paše tekoči jogurt, ki ga malo posoliš pa kakšna mlada čebula mmmmm

Mmmmmm, kako se mi cedijo sline:)

Meni paše zraven tudi kislo zelje.

Krompir v kosih + pašta +smetana+….pozabila, je ena tipična jed v enem švicarskem kantonu. Servirano v kotličku.

Grenadirmarš. Kot da bi zmešal pražen krompir z makarončki. To je bolj hrana za “knape” 🙂

Drugače pa popečena polenta z zelenjavo, žepki iz polente in sira + solata …
Lahko jo pripraviš k poširani ali pečeni ribi tako, da jo skuhaš s pol vode in pol mleka, dodaš potem še malo smetane, sveža zelišča in parmezan …

http://5.mshcdn.com/wp-content/uploads/2012/10/felix-jump-640-watermark-640.gif

Žal lahko povem le to, da meni k polenti paše le mleko. Drugega nič.

Je pa dobra tudi sama, v vseh oblikah.

Vampi in polenta je zame carsko
Polenta in topel fižol zabeljen z ocvirki
polenta z jajcem

Najboljše je pečen špeh, ki ga po pečenju potrosimo po polenti, zdraven pa kislo zelje. Tudi z jogurtom je super.

Posušena domača svinjska klobasa (cela) skuhana skupaj z blitvo, malo graha in vejico koromača + polenta + kozarec refoška ob jedi.

Suha svinjska klobasa (narezana), popečena na oljčnem olju, servirana s trdo polento in vse skupaj zalito s ‘tekočo’ polento + kozarec refoškan ob jedi.

Jaz bom danes delala koruzno polento in jetrca v omaki+ skleda solate..

Polenta je kot kruh. Povsod paše!

Meni je polenta najboljša s pasuljem (namesto kruha jemo polento).

+ golaž + skleda solate

+ banana + med

New Report

Close