Zrće – ste bile kdaj (vi ali vaši otroci)? Kaj si mislite o tem?
Gledam fotke s tega slovitega zabavljaškega kraja Zrće. Bolj ali manj so si podobne, en album si lahko pogledate tu, da vam bo jasno, o čem govorim: http://www.index.hr/xmag/clanak/fatboy-slim-rasturio-na-zrcu-u-zaru-atmosfere-zapalio-baklju/560493.aspx
Skratka: en kup dobrih riti, neubogljive joške, ki lezejo izza modrčkov, okrog pa kup mladcev (tudi starejših), ki jim na čelu piše: Kaj bi ti delal! Pa nima veze s popravilom pipe ali šraufanjem omare.
Kot neka podoba družbe: ženska, ki vabi in mami s svojim telesom, da od moškega dobi pozornost, potrditev. In moški, ki imajo pred sabo “idealne” ženske, tekmujejo med sabo, kdo ga bo “namočil”.
Nič nimam proti temu, da so ženske videti seksi, ampak tu so pa videti kot nekakšne prostitutke (no, tiste vsaj kaj zaslužijo). In če mislite, da tako pravim, ker sem jim folž zaradi njihove polti in postave, imate prav.
Kaj pa vi menite o tem? Je bil kdo tam in bil znal kaj povedati, kako je to vse skupaj videti “na kraju zločina”?
Zrće petindvajset let nazaj, čudovita, najlepša plaža z belimi kamenčki, jaz in moj ljubi, najina mlada ljubezen….popolna samota in mir. Ko sva pred trinajstimi leti želela iti obujat spomine neko popoldne, niso pa Zrće bile še tako razglašene v medijih, kot danes in nisva vedela, kaj naju čaka, sva uletela naravnost v sredino tistega alkoholnega vzdušja, pijanih babnic in kozlanja in jaz sem doživela tak šok, da sem se tam kar zjokala od žalosti za izgubljeno lepoto narave.
Sovražim to, kar so naredili iz Zrć.
Točno to. Velika škoda lepe plaže. Mi smo se včeraja vrnili s Paga in že zjutraj okrog osmih je bilo obsedno stanje od Zrč pa vse do avtobusne postaje. Škoda, se ne gremo več niti tja kopat, kaj veš kaj je vse pod tistimi kamenčki, otrok naj pa koplje. Smeti poberejo po koncertih, nasujejo malo novih kamenčkov, in dalje….
Točno to. Velika škoda lepe plaže. Mi smo se včeraja vrnili s Paga in že zjutraj okrog osmih je bilo obsedno stanje od Zrč pa vse do avtobusne postaje. Škoda, se ne gremo več niti tja kopat, kaj veš kaj je vse pod tistimi kamenčki, otrok naj pa koplje. Smeti poberejo po koncertih, nasujejo malo novih kamenčkov, in dalje….[/quote]
Tudi mi smo bili v petek zmenjeni popoldan v Zrčah s prijatelji, pa ravno zaradi istih pomislekov na koncu nismo šli. Smo videli, kakšni primerki hodijo dopoldan po Novalji :)))))
Mi smo bili na Pagu lani konec junija, ker sem jaz bila prvič, smo šli pogledat tudi tja. V času koenc junija tam ni bilo nič kaj gužve, lahko smo se lepo kopali, v ozadju vseskozi fajna groovy glasba, ki jo imava z možem ful rada, pa ker nimava možnsoti hoditi v klube, sva si privoščila tole, plaža in vse je bilo zelo čisto, skratka…brez pripomb. Je pa valjda jasno, da v času sezone, ko imajo polno prireditev, ko nastopajo tudi svetovno priznani DJ-i, Armin van Bureeen in ostali, pa je jasno, da bo ful gužve, in da z malimi otroci ne boste rinali tja. Itak pa nage rite vidite na vseh plažah, sexajo tud na vseh plažah, pa v morju itd, skratka…Tisti, ki jim je všeč, naj grejo v Zrće, ostali pa “stay away”, mladim pa…veliko zabave.