Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Zreli, odgovorni ljudje so neproduktivni, neuspešni, ker so skromne narave

Zreli, odgovorni ljudje so neproduktivni, neuspešni, ker so skromne narave

Tok enga pesimizma, pa fovšije v teh komentarjih. Boljš da grem kr stran, da se še sam ne nalezem tega sranja…

Ker si želijo teh mest potem lahko povzročajo pritisk zavedno al nezavedno, da se ustvari še več teh mest, da se regulira. Računovodstvo je kot pesek med zobnike v poslovanju. Dostikrat raj plačaš s svojim denarjem kot da si jebal s temi računovodji. Al pa popušiš raje pri normiranih stroških, sam da maš mir. Preveč časa gre za to adminsitracijo pa te računovodje. Mala firmica, tm 5folka npr ne nevem kok računov, pa je takoj zraven še en parazit, npr. računovodja/servis ti odnese 1k EUR. A neb blo bol da bi šlo za enga delavca k bi dejansko kaj pametnega delal ne sam lončke prelival? Dejansko so dražji kot SOCIALCI. Socialc te pride 250EUR na mesec pa je mir pa ponavad vse lokalno potroš, se prav obrača domače kolesje 🙂 Računovodja pa odnese tudi 10x tok za gluposti, najhuje pa je, da misli kok je doprinesel k firmi in so še arogantni a nimajo blage veze, enga EVRA ne znajo ustvarit pa se obnašajo ko da znajo ustvarjat dež. Vse avtomatizira, poenostavit pa naj delajo kaj uporabnega al pa naj gredo na soco, bo manj škode.

Če bi blo več naravoslovja, pa tudi ajde družboslovja, ta pravega, da bi preučevali človeško naravo… Bi blo bolje kot ti adminsitratorji. Pri tej tehniki/informatiki pa znanju, bi lahko davke tako fino znormirali/zmidelirali, da praktično neb rabli več knjigovodstva/računovodstva kot ga poznamo. Rabli bi druge stvari sicer še vedno, optimizacija poslovanja, informacijski sistem pa to sam o slednjem računovodje itak nimajo pojma. Oni so sam za nadrkavat papirje, kontat, davčne stopnje pa buzerirat s tem.

Haha. Sej pravi slovenc zna sam s tem operirat. Al je sam fovš al pa misli, da so mu drugi. Kdo naj bi ti bil fovš? A Ona k ma dejansko službo že? Al jaz k sm napisal o več platih faksa? Napiši ker faks delaš pa da vidmo.
Pisal sem ti le zato, ker imaš še čas da morda pogruntaš, mnogi so to prepozno spoznali, sedaj se pa praskajo po jajcih. Še enkrat, faks je ODLIČNA stvar, če je pravi in prinaša dodano vrednost. Ne le da en lopato obrača pol pa gre na faks in postane diplomiran lopatar in pravi, jst nam več delal, ker mam faks. K da bi tejle smetarji naredili kaj majo zdej… inženir/inženirka varstva okolja in komunale pol ti pa smeti neb več nosil, ker bi bil gospod oz. bi zahteval 1k neto. Še zadnjič. Faks super, kdo ti bo fovš, še veseli te bomo, če boš kaj pametnega naredil in nas dvignil:) Samo so pa diplomanti nikogaršnje zemlje, premalo “ubogljivi”, za višje delo nesposobni in potem čakajo na Marijo. Bolj sumim, da si šel en pastirski faks, a te ni škoda? Bol delat. Ajde če si šel na fakulteto za šport ker si tud sam fitness pol zna bit ok, čeprav je vsaj napol pastirski faks:) Če si pa šel to kar gre horda (upravljanje, organizator, ekonomija…) pa še posebi kakšno drugorazredno univerzo/faks/smer… pol se pa ne čudi če ne bo noben dol padel k boš mahal s skret papirjem.

A to ti meni? Ker, a veš, jaz jih tud še ne štejem 30.

Faks: dobro napisano, zadetek v črno.
(ne bom vsega citirala, ker bi bilo preveč)

Se pridruzujem.Dobro in realno.

Upam, da razsirjeno verzijo tega kar pise Faks ze v sklopu solanja slisi vsak dijak, pa tudi starsi. Ker v glavi povprecnega Slovenca je se vedno zakoreninjeno socijalisticno razmisljanje. V mlajsih sicer manj; kar slisim od znancev potrjuje tudi forum. Dodal bi pa to. Kdor si zeli vec od povprecja, vec od samooklicanih “skromnezev”, naj ne sledi mnozici. Velja za vsa podrocja, vse starosti.

Ne vem, s kom se ti družiš. V službi sem v krogu ljudi, kjer imajo vsi dokončan faks. V času študija sem se družila z ljudmi, ki so vsi prišli do konca. Kamorkoli se obrnem ima praktično vsak lolek faks. Če ne drugega so delali nekega levega, tako mimogrede, po službi. Glede zdravega načina lajfa…to je pa zdaj top shit že nekaj let. Obsedenost z zdravo prehrano, telesno aktivnostjo in posledično dobrim fizičnim izgledom.
Preveč si v krogu zamaščenih ljudi, z nižjo stopnjo izobrazbe. Saj vem, da si družine nisi mogel izbirati.

Ne vem, s kom se ti družiš. V službi sem v krogu ljudi, kjer imajo vsi dokončan faks. V času študija sem se družila z ljudmi, ki so vsi prišli do konca. Kamorkoli se obrnem ima praktično vsak lolek faks. Če ne drugega so delali nekega levega, tako mimogrede, po službi. Glede zdravega načina lajfa…to je pa zdaj top shit že nekaj let. Obsedenost z zdravo prehrano, telesno aktivnostjo in posledično dobrim fizičnim izgledom.
Preveč si v krogu zamaščenih ljudi, z nižjo stopnjo izobrazbe. Saj vem, da si družine nisi mogel izbirati.[/quote]
Vau…Sami popolneži. 🙂

Preveč si v krogu zamaščenih ljudi, z nižjo stopnjo izobrazbe. Saj vem, da si družine nisi mogel izbirati.[/quote]
Vau…Sami popolneži. :)[/quote]

Vau, vau, vau
In vse dneve tukaj z vozeki :)))

Ne veš zakaj ga ne naredim? Zato ker se mi ne ljubi zapravit 3-4 leta časa za to 🙂 Da ne omenjam plačila ki je za VS/UNI kar konkretno. Mogoče bi nekoč blo bolje v Sloveniji z faksom, ampak bodmo odkriti, zraven mene na stroju dela DIPLOMIRANI INŽENIR (VS) strojništva, za identično plačo meni…….. zapravo pa je 4 leta lajfa na VS strojništva, pa je tip štručko, pameten sposoben glede strojništva, bolj kot jaz, ker jaz sem nenazadnje certificiran CNC operater in priučen strojnik, on pa je diplomiran…… in kaj mu to pomaga, plače ima 650€ kot jaz 🙂

Zgoraj je prvi razlog, naslednji pa je ta, da si jaz cel lajf ne predstavljam delat s CNC stroji, to mi je bolj filer opcija, se pravi če sem brezposeln in rabim keš, bom vedno lahko šel to delat za neko mičkeno višjo od minimalca plačo, ta certifikat in izkušnje mi bodo to dovoljevale, mene osebno bolj veseli delo v smeri servisa rač in strojne opreme, kjer imam več izkušenj in več znanja ter veselja do dela…….

Zato pa dvomim da bi kdaj opravil VS ali UNI elektro ali strojne smeri, kakšen certifikat še in izobraževanja, ampak prav diplome pač ne….. Višja šola še gre, ker je 2 leti pa ker mam že tolko izpitov naretih z faksa ko sem bil 1 leto pa iz trenutne višje, mi marsikje priznajo po 5-6 izpitov in potem nardim še 10 izpitov pa ”diplomo” pa mam še en poklic v 2 letih, z dokaj malo truda……

VS in UNI nista smiselna ker diplomiranci delajo dela ki bi jih lahko opravljali poklicni maturantje strojne šole, zato faks nima vrednosti razen zabušavanje v lajfu….. (z redkimi izjemami kot je FERI, medicinska) strojništvo je že zlo zlo trivialno……

Kar se pa tiče faksov nasploh, pa naj povem samo tole, problem faksov je, ker sproducirajo nesposobne ljudi z fancy izobrazbo, ki pa potem mislijo kako so sposobni in ne želijo delat od začetka, njihova misel je še danes, hja, ker mam diplomo ne bom delal za manj kot 1.200 neto…… no potem se po par letih iskanja take službe spametujejo in bi delali tudi kaj nižjega oz. ”karkoli” ampak jih večina delodajalcev ne želi…. To pa zato ne, ker so preizobraženi in se delodajalcu ne splača investirat časa v njih da jih usposobi, ker ve da bodo hotli na koncu odit za neko boljšo službo čim bo prilika, raje vzame nekoga z poklicno izobrazbo in bo ”večno”’ tam delal….

To zgoraj je glavni razlog da je faks brezveze, oz. jaz bi osebno uzakonil da razen zlatih maturantov na maturah bi morali ostali ljudje imeti 3+ let delovnih izkušenj preden se lahko vpišejo na faks in 7+ let za magisterij za doktorat pa 15+

Tako bi naredili selekcijo, ne pa da maš danes DOKTORJE ZNANOSTI, brez dneva delovne dobe, kako si lahko DOKTOR ZNANOSTI, če nič nisi naredil, to je ja prestiž za nekoga ki je mel uspehe na poklicnem področju ne pa piflarija.

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

Prihajam iz revne, manj izobražene družina ja…..in kaj potem ?

Meni je pa smešno kok neki hvalte te zdravnike nesposobne, ki znajo samo simptome zdravit, pa napotnico za h kirurgu napisat. Kok enih stvari se da pozdravit samo s prehrano, pa ti ne bo noben nč povedu o tem, moraš vse sam raziskat.

Na Matkić, tole si poglej, od 1:12 do 2:20: https://www.youtube.com/watch?v=ec1VX-ula5c

Car je tisti, ki je sposoben narest preskok, se izvit iz tega… In? Ti bo ratalo enkrat?

Life is tough, but is tougher if you're stupid.

Am….mind your own business ?

Aja sej res, komu to pišem. Ti se po 10ih+ letih še vedno sprašuješ kako je živet z Melanijo Knaus…

Vau, a to so fenomenalni izobraženci, da vse dni tu gor visijo in se posmehujejo ljudem, ki nimajo blazno izobraženih staršev pa ker njihova družina ni tako izobražena?
Ja, to pa je pamet. A tako pamet dobijo na faksu ali kako?
Na katerem faksu pa učijo take zadeve, ki jih piše GF?
Sem hodila na faks, ga tudi končala, amapk takih bedarij me pa niso učili nikoli.

Imam narejeno SŠ.Stara sem 48,2 fanta pod 30.Gor sem ju spravila sama,imata podjetje,sta brata,poslovna partnerja in najboljsa prijatelja.Sta uspesna in oba brez fakultetne izobrazbe.Ravnokar se selim v manjso hisko,otroci si pa zidajo.
Sem pa iz neizobrazene,sicer ne zelo revne druzine.Dosegla sem,kar sem si zelela in sem ponosna nase.Formalna izobrazba se ne pomeni,da si sposoben,o tem kaksen je pa se kdo kot oseba,si pa lahko preberemo tudi na tem forumu..

To si napiš na svoj špegu, da bo prva stvar, ki jo vidiš zjutraj in zadnja preden greš spat. Mogoče pol dojameš kako patetično sam sebi kontriraš non stop s takimi izjavami.

Saj ne hvalim zdravnikov kot to kar delajo, ampak hvalim sposobnost bit študent in se učit 7 let itd…. jaz vem da ne bi naredo medicinske NIKOLI, ker se mi enostavno ne bi dalo….. to hvalim, in zato je ta faks težki niti ga ne nardi kar vsak…. razlika med medicino in kakim FDVjem in FFjem je več kot očitna….

In to hvalim, o tem kako potem oni zdravijo ali ne zdravijo in bolj ”zdravijo” je čisto druga debata.

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

Kako je na FDVju, pa filozofski ne vem, ker nisem tja hodu. Se mi pa še vedno zdi butasto, ko pravite, da je vsak sposoben izdelat faks. Pa skos s to medicinsko uletavate, kot da študenti samo na temu faksu pogrnejo, na vseh ostalih pa ne. Fakultete pač ni sposoben vsak izdelat, pa vem iz prve roke, ko sem se družil s takimi v 1. letniku, ko so se učili, ko zmešani, pa niso bili sposobni niti eno usrano 6ko skp spravit. Tko da ne mi tle bučke prodajat…

O zdravi prehrani, negativnih učinkih stresa in pozitivnih učinkih rekreativnega športa je bilo v zadnjem času itak napisanega toliko, da tega nobeden ne more zgrešit. Ljudje teorijo kar dobro poznajo, samo se jim enostavno ne da. Povprečen Slovenec bi desetletja živel nezdravo, s kupom razvad in potem pričakuje od zdravnika, da ga ta na hitro pozdravi. Oni ne bi spremenili svojega lajfa, oni bi čimprej antibiotik, blokade, protibolečniske in druge tablete. Tako to je. Kar poglej, koliko ljudi želi na hitro shujšati. Ampak oni ne bi uredili svoje prehrane in navad. Oni bi tablete za hujšanje pa rezultate v 1 mesecu. Kile so pa pridobivali npr. vsaj 7 let.
Preventivnih programov in programov osveščanja je tudi cel kup, ampak ljudi ne moreš prisilit, da naj sami začnejo odgovorno skrbet za svoje zdravje, če jim enostavno ni do tega.

Zdaj ne bom o tem, kakšni so zdravniki in zdravstveni sistem na splošno, ker to je spet zgodba zase.
To vseeno ne spremeni dejstva, da večina ljudi že sama pogrne pri skrbi za svoje zdravje.

Tle sm nehu brat.

Tako je. Ljudje želijo INSTANT rešitve, četudi s skalpelom in tableti. Hujšanje je najlažja stvar v teoriji, a v realnosti se zdi nemogoča. Praktično za shujšat rabiš po naslednjih korakih, odvisno kok/če bolan si. Ne jesti po 18:00, ali po 17:00 odvisno če se ura premakne, trenutno po 18:00. V drugi vrsti šteješ kalorije. V tretji pa preveriš, če nimaš res kakšno bolezen in ne moreš shujšati (ščitnica ipd- TO SE ZELO HITRO porihta vzrok, je redko, služi le bajsam za izgovor). Samo večina raje lepo papca, sploh zvečer ob TV. Gibanje je BULLSHIT za hujšanje. Z gibanjem “hujšajo” sabo bajse k se ne znajo obvladati pri hrani. Pol pa mislil kok je zase naredila pa se napapca po teku, samo solatko s 500kcal prelivom pa dva dunajca notr s sirom. ŠE huj pa je, da bajsa strada in alufa z ipadom na riti, tist Rocky mode, pol jo pa oživljajo z rešilcem, ker se ji telo sesede, ne more tok hitr špeha pretvorit v gorivo medtem k sestradana in dehidrirana laufa k za stavo.

Za nadzor teže je PREHRANA. Za kondicijo/vzdržljivost je KARDIO. Za mišice je FITNESS z utežmi. Konec. Ostalo je bullshit.

Vse kar sem napisal sem preveril v teoriji in praksi, na sebi in drugih. Lahko komu dokažem za dober denar oz. grem stavit 🙂 Vse ostalo je pa bullshit oz alternativa pomanjkanju samokontrole. Tako da je za mnoge bajse lažje, če si dajo obvod želodca kot to, da bi se uprle hrani, še posebej zvečer. Aja najboljša je ko naroči 2 supermenija in DIETNO kolo, haha! Poznam vse, to je večen posel, tako da razmišljam da bi odprl dejavnost s tem, takoj bi šel lahko mercedesa vplačati, ker bajse so življenjski naročnik (fiksni prihodek), shujšale itak ne bodo nikoli oz. se bodo hitro nazaj zredile, ker večina diet je v kurcu ker omejujejo ogljikove in jim sfuka psiho, tko da so še bol “lačne”. No tok o tem ostalo se pa plača 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close