Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Zunanji krog stadiona

Zunanji krog stadiona

punce živjo!

Se morad kateri kaj sanja, koliko znaša dolžina zunanjega kroga stadiona. Tečem na stadionu Kodeljevo, vedno po zunanjem krogu, naredim 20 krogov, pa me zanima, koloko dejansko pretečem.

hvala in lep večer

Kaj pa vem, a niso ponavadi krogi 400 meterski?

LP

Ali pa 300-metrski.

Stadioni so sicer tudi 150- ali 250-metrski, ampak na Kodeljevem je 400-metrski.
Kakšna je razlika med 1. in zadnjo stezo, žal ne vem. Mislim, da je dolžina nekje od 420 do 440 metrov. Kar ti verjetno ne pomaga prav dosti.

Na stadionu s standardnimi merami je približno takole:
prva steza: 400m, četrta steza: 421,6 m, osma steza 449,0 m.
Ne spomnim se, koliko stez ima stadion na Slovanu? Je pa notranja steza zagotovo dolga 400 m.
Če pretečeš 20 krogov je to po mojem cca 9 km. Si pa pridna. Kolikokrat na teden pretečeš to razdaljo in koliko časa tečeš teh 20 krogov? Če ni skrivnost…:-)

Ne spomnim se, koliko stez ima stadion na Slovanu? Je pa notranja steza zagotovo dolga 400 m.
Če pretečeš 20 krogov je to po mojem cca 9 km. Si pa pridna. Kolikokrat na teden pretečeš to razdaljo in koliko časa tečeš teh 20 krogov? Če ni skrivnost…:-)

Koliko stez pa ima?

Pri stadionu z 8 stezami, je zunanji krog dolg 453 m.

Od kod ti ta podatek? Resno me zanima.
Mislim, da ima stadion na Kodeljevem 6 stez.

Na Kodeljevem ima stadion 6 stez…tudi jaz tam tečem…mislim da ima zunanji kar več kot 453 m…pišuka, pa res nisem nikoli merila…si moram na novo kalibrirat, pa bom šla res izmerit…tekačica, žal ti ne vem povedati…bi pa zanimalo tudi mene.

Izmeriš zamak med prvo in drugo stezo ter množiš s številom prog, da dobiš vsaj približen podatek.

Bi pa tako na oko rekla, da je zamak kakšne 2 do 3 metre (to je pa strel čisto na pamet)

Lp, Maja

To ne bo držalo, kajti razlika med 1. in 2. stezo je manjša kot med 2. in 3. in tako dalje.
Če bi poznala vse mere notranjega kroga (torej dolžino ravnega dela, polmer krožnih delov – če sploh gre za krog?) in širino steze, bi bilo lažje.

Mere, ki sem jih navedel so standardne za atletske stadione, kjer se lahko prireja uradna tekmovanja.

Razmak med vsemi progami je enak. Vsaka proga je široka 1,220. Dolžina proge se meri 20 cm od zunanjega roba notranje črte. (razen proge 1)

Če pa spada stadion Kodeljevo v “standardne” stadione, pa ne vem.

Mala Metulja; če ima stadion samo 6 prog, potem zunanji krog nikakor ni daljši od 453 m. Po moje mora biti tam okrog 440m. “Foot pod” oz. merilec korakov je lahko zelo nezanesljiv. Natančen je samo, če ob kalibraciji le-tega tečeš z enako dolgimi koraki, kot potem ob uporabi. Kajti, če en krog prehodiš ali prešprintaš, ti bo pokazal različno razdaljo.

Če bo kaj pomagalo, je tukaj standard mednarodne atletske zveze: http://www.iaaf.org/mm/Document/Competitions/TechnicalArea/04/63/95/20081202044225_httppostedfile_Fig_2.2.1.6a_Marking_Outdoor_7462.pdf

Koliko temu ustreza stadion, o katerem teče beseda, pa ne vem.

če je širina med progami res 1,22 potem je 6. proga dolga 438,32m
Gre za OŠ matematiko….in vse kar rabiš vedet je razmik med progami.

Stadion na Kodeljevem je 6 stezni.

lej proga je vendo enako dolga, zato pa so zamaknjene štartne črte. razen če teče vedno od točke do točke kjer je začela.

ja, saj to je to…sem svojega i-poda že večkrat kalibrirala, pa nikakor ne prideva na skupen jezik…se mi zdi, da res ne kaže prav…na 1. stezi mi kaže 400 m, na zunaji pa kar 600…ja, čudno…

Kiri, lahko ti jaz povem za sebe…ravno včeraj sem pretekla 20 krogov, vedno tečem po zuanji strani, tekla sem 1 uro in 6 minut…ni ravno nek neverjeten rezultat, pa vseeno, glede na to, da sem se začela ukvarjati s tekom letos spomladi, je zame 20 krogov neprekinjeno uspeh. tečem 2-3 krat na teden, vmes še na bodyattack in na bodypump.

ju3; tole te pa ne razumem, kaj si hotela povedat. Ne, proga ni enako dolga. Če bi bila, ne bi bilo zamika na začetku, a ne?
Če tečeš 20 krogov po notranji stezi in 20 krogov po zunanji, je razlika, a ne. in sicer dober kilometer.

Kako pa naj teče drugače 20 krogov, kot od točke do točke??

New Report

Close