Zunanji krog stadiona
Na stadionu s standardnimi merami je približno takole:
prva steza: 400m, četrta steza: 421,6 m, osma steza 449,0 m.
Ne spomnim se, koliko stez ima stadion na Slovanu? Je pa notranja steza zagotovo dolga 400 m.
Če pretečeš 20 krogov je to po mojem cca 9 km. Si pa pridna. Kolikokrat na teden pretečeš to razdaljo in koliko časa tečeš teh 20 krogov? Če ni skrivnost…:-)
Ne spomnim se, koliko stez ima stadion na Slovanu? Je pa notranja steza zagotovo dolga 400 m.
Če pretečeš 20 krogov je to po mojem cca 9 km. Si pa pridna. Kolikokrat na teden pretečeš to razdaljo in koliko časa tečeš teh 20 krogov? Če ni skrivnost…:-)
Mere, ki sem jih navedel so standardne za atletske stadione, kjer se lahko prireja uradna tekmovanja.
Razmak med vsemi progami je enak. Vsaka proga je široka 1,220. Dolžina proge se meri 20 cm od zunanjega roba notranje črte. (razen proge 1)
Če pa spada stadion Kodeljevo v “standardne” stadione, pa ne vem.
Mala Metulja; če ima stadion samo 6 prog, potem zunanji krog nikakor ni daljši od 453 m. Po moje mora biti tam okrog 440m. “Foot pod” oz. merilec korakov je lahko zelo nezanesljiv. Natančen je samo, če ob kalibraciji le-tega tečeš z enako dolgimi koraki, kot potem ob uporabi. Kajti, če en krog prehodiš ali prešprintaš, ti bo pokazal različno razdaljo.
Če bo kaj pomagalo, je tukaj standard mednarodne atletske zveze: http://www.iaaf.org/mm/Document/Competitions/TechnicalArea/04/63/95/20081202044225_httppostedfile_Fig_2.2.1.6a_Marking_Outdoor_7462.pdf
Koliko temu ustreza stadion, o katerem teče beseda, pa ne vem.
Kiri, lahko ti jaz povem za sebe…ravno včeraj sem pretekla 20 krogov, vedno tečem po zuanji strani, tekla sem 1 uro in 6 minut…ni ravno nek neverjeten rezultat, pa vseeno, glede na to, da sem se začela ukvarjati s tekom letos spomladi, je zame 20 krogov neprekinjeno uspeh. tečem 2-3 krat na teden, vmes še na bodyattack in na bodypump.