Župan Janković
Čakaj malo, stavba kjer je ameriška ambasada je slovenska in zemlja tudi.
Zemljišče na kateri bo stala džamija bodo kupili arabci in stavbo bodo zgradili arabci. in to bo njihovo za večne čase.
Američani imajo že preko 200 let demokracijo. Da je bolj nevarna amekarinizacija svetu kot pa muslimanski fundamentalisti ali muslimanski džihat, pa daj malo premisli. Ameriška politika gre nam v nos, ki smo toliko časa bili v socializmu in zaostali na vseh področjih. Države Evrope, ki pa so imele demokratično ureditev pa lahko z Ameriko urejajo odnose in jim ne gre Amerika prav nič v nos. Ja, krščanske stranke so ponekod, vendar sedijo v parlamentu kjer vlada parlamentarna demokracija. Čista krščanska država je edino Vatikan. In koga ogroža, če jo primerjaš s čistimi muslimanskimi državami? Govoriva o sedanjem času, da ne boš segal stoletja nazaj, ko je cerkvena oblast delala hudobije v imenu vere, kar je priznala, se pokesala in zaprosila odpuščanja.
V muslimanski državi je najvišji državnik tudi najvišji verski voditelj. In, če potekajo državni stiki s tako državo, poteka stik z verskim voditeljem. To sem hotel povedati. Upam, da razumeš. Atašeji take države so obenem visoki verski predstavniki, ki opravljajo to funkcijo. Praviš “sam v državne posle ne rint”. Avtomatsko bodo rinili v državne posle, ker imajo to tako urejeno. Vsak, ki se bo z naše strani, z državnega nivoja pogovarjal v zvezi z džamijo, se bo pogovarjal z gorečim muslimanom in ne samo z osebo, ki opravlja to službo in ni musliman.
Stanujem (že od rojstva) v okolišu, kjer takrat, ko smo se mi oz. moji starši priselili ni bilo cerkve. Potem so jo šli pa postavit med bloke. Predstavljaj si, kako ob nedeljah zjutraj lepo spiš, nakar začnejo razbijati zvonovi, vse se trese, dojenčki in majhni otroci se zbudijo in začnejo jokat…- zame je to razbijanje, pa imam posluh, pa tudi če bi bilo kakršnokoli petje na taki frekvenci, bi me motilo. V naseljih bi bilo po moje vsakršno zvonenje (in podobno) z zakonom prepovedati. Drugače naj si pa s svojim denarjem kakršnikoli verniki postavljajo kakršnekoli verske objekte hočejo, samo da ne motijo drugih.