Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Zvišani trigliceridi

Zvišani trigliceridi

Pred kratkim so mi odkrili povišane trigliceride. Pa čeprav imam vitko postavo:(
Sem bila precej presenečena.
Sedaj me pa nekaj zanima. Bom imela kakšne posledice, če NE spremenim prehrano?

Lp

Če ne boš pazila pri hrani, se bodo še povišali. So ti verjetno že povedali?

Sva že dve:-))

Adijo suhe klobase in rebrca ter salame, vampi, jetrca, perutničke, ocvirki…

Kaj pa je narobe z vampi?

So bogati s to nadlogo.

Sorry, sem se zatipkala;).

Upam, da so meritve ponovili oziroma vzeli kri še enkrat … včasih so vsi nad rezultati presenečeni.

Sicer pa je tako, da hrana je včasih glavni krivec, povečini pa ne. Jaz npr. jem samo “tako hrano” in to ogromne količine, pa še ponoči, pa imam premalo holesterola in premalo maščob v krvi. Nikomur nič jasno.

Ko enkrat imaš povišan holesterol, trigliceride, je treba paziti pri hrani. Ne samo, da tega in tega ne, tudi količine ne smejo biti velike /niti tistega dovoljenega/, pa nobenih “malic” ponoči t.j. po 20h. Jaz imam srečo, da ga nimam. Jem sicer dokaj zdravo, ker mi take stvari pašejo. Poznam pa ljudi, ki ga imajo /holesterol in trigliceride/, se pazijo, a jim nikoli ne “pade” na normalo.
Je pa res, da je menda stres tudi velik dejavnik.

Kaj pa je narobe z vampi?[/quote]

Z vampi čisto nič, je pa zlo narobe z menoj, ker sem jih do sedaj jedla, pa jih ne sme več. Nobene drobovine oooooo

Tudi jaz sem normalne postave in imam zvišan holesterol. Šele letos so mi odkrili, da imam kronični hipotiroidizem takoimenovani hashimoto. IN posledica pomanjkljivega delovanja ščitnice je tudi povečan holesterol.

Hecno, pa resnično, tudi stres baje zvišuje holesterol, tako da to je res hecna reč…

Pojdi na kakšno predavanje o zdravi prehrani in se pozanimaj kaj sploh moraš jesti, da znižaš to raven.

Če bi vedela kakšne stvari jemo, predvsem v raznih restavracijah, da ne govorijo o kakšnih McDonaldsih … bi te kap … Poglej si npr. film
http://www.imdb.com/title/tt0390521/

Boš menda kaj naredila za svoje zdravje, saj gre za alarm, da je nekaj s tvojim prehranjevanjem narobe. Prva stvar: upam, da kuhaš doma in da imaš svoj vrt.

Ok, hvala Vsem za odgovore. Čeprav pa nisem slišala, tega kar me zanima. Zanima me, kaj se lahko zgodi, če se bo raven trigliceridov še naprej višala.

Klobas, vampov, ocvirkov, reberc sploh ne uživam.
Moje življenje je precej stresno, to je res.

V večini primerov zvišanih trigliceridov in/ali holesterola gre res za neprimerno prehrano, včasih pa se zvišane vrednosti pojavijo tudi pri nekaterih ledvičnih boleznih, sladkorni in boleznih ščitnice. Vzrok so lahko tudi nekatera zdravila (za motnje srčnega ritma, hormonska). Pomemben dejavnik je tudi stres, ki vpliva tudi na žleze z znotranjim izločanjem, kar nadalje vpliva na presnovo maščob. Če si imela vrednosti le enkrat povišane in še to ne močno ter se prehranjuješ kolikortoliko zdravo, se ne obremenjuj preveč, seveda pa kmalu ponovi meritve.

tale super size me je eno nategovanje folka: http://www.fathead-movie.com/

Ne vem, zakaj takšno presenešenje. Poznam veliko ljudi, ki so zelo suhi in imajo holesterol. In veliko ljudi, ki so zelo debeli, pa ga nimajo.

Kdo pa nima povišanega holesterola. Praktično vsi ga imamo!

New Report

Close