Zvišanje preživnine
Pozdravljeni! Imam 12 let starega sina. Ko je bil star leto in pol sva se s partnerjem razšla. Sin dobila 45€ preživnine. Njegov oče je bil ves čas nezaposlen, prejemal socialno podporo. Je veliko zaslužil z delom na črno, vendar mu tega ne morem dokazati, niti ne morem dokazati njegovega premoženja, saj ima vse pisano na svojega očeta. Ima še dva otroka stara 5 in 7 let in tudi zanja je dolžan plačevati preživnino (so skupaj vendar imajo tako prikazano, da živijo vsak na svojem). Sinov oče se je pri svojih 35 letih prvič zaposlil januarja (preko javnih del) in prejema plačo cca. 700€ (ima 6. stopnjo izobrazbe). Jaz sem si ustvarila novo družino in imam 4 leta staro hčerko. Oba s partnerjem sva zaposlena in prejemava vsak 650€ plače. Moj novi partner je prav tako dolžan plačevati preživnino za svojo hčerko v višini 170€.
Zanima me, kake imam možnosti na sodišču za zvišanje preživnine? In koliko bi bila po vašem primerna preživnina za sina glede na zgornje podatke. Hvala
Spoštovani,
ker vaš bivši mož trenutno prejema plačo, bi s tožbo na zvišanje preživnine lahko uspeli. Višina preživnine se presoja od primera do primera in je odvisna od več okoliščin, zato vam ocene ne moremo podati.
S spoštovanjem!
Forum je zaprt za komentiranje.