Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Zvocna izolacija knaufa v bloku… POMOC

Zvocna izolacija knaufa v bloku… POMOC

zdravo… Zivim v bloku,kjer je moja stena iz knaufa in meji z sosednjim stanovanjem….slisi se dobesedno vse, tudi ponoci smrcanje… Kakse basse da sploh ne omenjam…z vsake strani je knauf, v sredini je votlo…kaj bi lahko naredil.. Koliko bi bilk stroska…

Pa menda res ni vmes knauf no. V nekaterih blokih se res sliši skoraj dobesedno vse, ker so med stanovanji “normalne” opečne stene namesto debelejših betonskih. Res dvomim, da imate take stene, da bi s pestjo udaril in bi bil pri sosedih.

Tudi jaz dvomim, da je tako. Sicer pa pojdi v gradbeno trgovino in kupi zvočno izolacijo. To je stiropor, kamena volna,.. in mojstra, da ti to, skupaj z letvicami montira.

Po čem veš, da je knauf? Med dvema stanovanjem je skoraj ziher zidana stena. Ampak, če se vse sliši, itak ni važno, kaj je. Verjetno bi bilo dobro narediti podkonstrukcijo za knauf, pod plošče pa daš kakšne zvočno izolativno polnilo.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

zal je tako….sem montiral klimo in ko je mojster videl,mu je bilo zelo cudno…pravi da tko zasluzijo vec na kvadratih…saj je logicno
Kot sem rekel,z vsake strani je 1 knauf,v sredini pa samo profil…pa votlo vse…niti prdnit ne smes da te ne slisijo ponoci

Če ni velika stena, potrgaj obstoječe plošče dol, pa daj med profile neko kameno volno in potem nove plošče nazaj gor na obstoječe profile.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Za boljšo zvočno izolacijo lahko daš dvojno oblogo plošč.

obstaja kaj takega tankega(cca 1 cm),da bi dal preko obstojece stene,nato pa novo knauf gor dal?

Da ima vsaka stran knauf plošč svoje profile in se ne dotikajo sosednje plošče. Vmes ponavadi steklena volna.
Tako da, če želiš mir, naredi kot je že nekdo predlagal, odstrani plošče, montiraj nove profile, ki se ne bodo dotikali sosedovega knaufa, nafilaš stekleno volno in nov knauf čez, lahko tudi 2x.

Knduf ploščo iz tvoje strani dol, potem not dati eno klasično mineralno izolacijo, ker ta ublaži visoke Frekvence, potem pa še eno gosto izolacijo, ki ublaži base. Še boljše bi bilo narediti tako, da se naredi na to steno še eno konstrukcijo, ki sejo fizično loči od te stene in se jo ne montira trdno na steno, ampak se jo montira na gumijasto podlogo, da se ne prenašajo basi, pa obvezno dvojno knauf oblogo. Zgubili boste 7cm, pridobili pa mir. Knauf ima vse zelo lepo ograzloženo na spletni strani. Sem sam delal stene iz knaufa doma, pa se skozi nič ne sliši (v mejah normalne seveda), samo pazljiv moraš biti na detajle…

Moraš vedet, da tanjše kot bo, slabša bo zvočna izolacija.

Na obstojec knauf nalepi bitumen izo cez se en knauf. Dupli efekt bo, ce nardis se eno steno se prav sendvic 2×bitumen vmes volno ali kaj drugega.

Pomembna je natancnost.

New Report

Close