ZZakaj vam partner očita hlad in odmik, ko postavljate meje? 🤔
Debata o “vračanju enakih čustev” ( https://forum.over.net/forum/tema/zapustiti-nekoga-se-odlociti-z-glavo-24833594/page/2/ ) odpira zanimivo vprašanje – kako biti pristno povezan z drugim, a hkrati ostati pri sebi? Kako najti pravo mero bližine in distance?
Predstavljajte si odnose kot nabor različnih dejavnosti v paru:
ZDRAVA DISTANCA vs. IZOGIBANJE?
– Zdrava distanca je kot prava postavitev pri plesu – dovolj blizu, da čutiva ritem drug drugega, a dovolj narazen, da se ne spotikava.
– Izogibanje je, ko sploh ne stopiva na plesišče. Ko že misel na ples sproži “ne zmorem, ne znam, bolje da grem”.
SOČUTJE vs. UTAPLJANJE?
– Sočutje je kot rešilni obroč – držim te, a sam stojim na trdnih tleh.
– Utapljanje je, ko brezglavo skočim v vodo brez ocene situacije, znanja – zdaj sva oba v težavah, noben od naju ne more zares pomagati.
MEJE vs. ZIDOVI?
– Meje so kot vrata – lahko jih odprem, lahko zaprem, vedno imam izbiro.
– Zidovi so… no, zidovi. Varni, a nas tudi osamijo. Nihče ne more do nas, pa tudi mi ne ven. Smo jetniki v ječi lastnih strahov.
To ni več nerazumljiva psihološka teorija, polna včasih težko razumljivih tujk. Je vsakdanje življenje. So trenutki, ko moramo izbrati – bom plesal ali bežal? Pomagal ali utonil? Postavil vrata ali zid?
In ravno posledice teh malih, vsakdanjih odločitev so tisti ključni dejavniki, ki določajo substanco nekega odnosa in našo usodo znotraj njega.
V duhu one znane, da bodimo pazljivi, česa si želimo, saj se lahko uresniči, me zanima, česa si zares želite.
💙
Eh, narobe sem podal povezavo. To sem imel v mislih:
Pravilno, 09.11.2024 ob 19:05
a zakaj, 09.11.2024 ob 18:16
ker je rzdrla družino. najbolj nagnusne ste pa tiste babe,ki zapeljujete poročene in ki imajo družine. upravičeno vam rečejo kurbe.
Že očitno v zakonu ni bilo vse ok, drugače ne bi varal. Bolje tako kot na dveh stolčkih.
Moj bivši se je tudi zaljubil v sodelavko. Za to ne krivim njo, ampak njega. Ko mi je rekel, da ne čuti do mene več ljubezni, sem mu sama rekla naj se odseli. Nikoli ne bi bila z moškim, ki mi ne vrača enakih čustev kot jaz čutim do njega. Sem že raje potem sama.
iDesi 🏍, 09.11.2024 ob 19:24
Preblisk: Praviš “… ki mi ne vrača enakih čustev, kot jaz čutim do njega… “ Zveni tako prekleto dobro, toda,… mar ni to koercivna kontrola? Čustveno nasilje, po domače. 🤔
Ne ni, 09.11.2024 ob 20:07
Tudi meni je vsa fora veze, da mi nekdo čustva vrača. Veze niso za hlad, cimerstvo, ekonomsko računico, fasado, ignoranco. Je bolje biti sam potem, kot da te zvečer nihče ne objame, zjutraj pritisne poljubček za dobro jutro in vse vmes, nežnosti, pogledi, nasmeh na obrazu, ko te zagleda, male fore in dolgi pogovori ko prideta zvečer iz službe. To je bistvo življenja in če tega ni, rabiš imeti sebe raje od druge osebe in oditi.
Zame osebno je to edina “psihologija” zadaj.
iDesi 🏍, 10.11.2024 ob 08:42
Ne ni, 09.11.2024 ob 21:50
@idesi, da ne povečujem klobase
V bistvu mislim kar isto, kot ti. Ne vem, kje si se zapel na tem odgovoru, meni deluje v mejah nekega razuma in ne popolne obsedenosti ali toksičnosti. Čeprav nikoli ne veš kaj je zadaj, a ponavadi taki potem rečejo: ne daješ mi dovolj, on nima tega, kar jaz rabim, itd. Nekdo, ki je obseden, pa ponavadi niti ne šmirgla druge osebe, ker je kot stvar na oddaljeni gori, nek sveti gral, ki izpoljnuje vse kriterije le s tem, da se je blagoslovil pribižati življenju te osebe. Tako obsedenost je težko vračati, tudi druga oseba rabi imeti neke narcisistične oz. Egoistične tendence, da mu/ji to prija.
Seveda ne ljubimo vsi enako, smo različni in tako je prav, a še vedno mora biti prisotna ljubezen in spoštovanje. Kot naprimer nekdo bi to ptico, ki naj bi bila svobodna vzel, kot nekoga, ki vara, kar je toksično, uničujoče za drugo osebo, če to dopušča. Potem je pa že treba nastaviti bodečo žico, da ne pride nazaj, drugače reže tvojo samospoštovanje in ljubezen do sebe. Vsi imamo svoje meje, svoboda ja, a ne za vsako ceno. Ljubezen ja, a spet ne za vsako ceno.
Veza je veza le, dokler je to dvosmerna cesta in je ljubezen prisotna, mislim, da je bolj to mislila, kot kaj drugega.
Tudi jaz ne vem, kakšen človek moraš biti, da gledaš nekoga totalno nesrečnega zraven sebe vsak dan, ko naj bi ga ljubil. Če ljubiš, oz. si neko normalno bitje z vsaj malo čustvene inteligence, tega pač ne moreš. Če ljubiš mu pa še toliko bolj privoščiš srečo in si želiš njegove sreče, čeprav ni s tabo. Ne pa kao, jaz te ljubim, bodi tu, reži si žile, če rabiš mislim no…
Mene je zmotil koncept. Ko nekdo reče, da ne bi mogel biti z nekom, ki mu ne vrača enakih čustev. To implicira čustveni vrtiljak, uničujočo spiralo. Nerealne predstave.
Nekako se čuti, da izhaja iz romantične predstave. A življenje ni pravljica. Vzemimo za trenutek predpostavko kot smiselno… in si predstavljajmo jezo. Ona občuti krivico zaradi nekega njegovega ravnanja. In po njenih besedah, naj bi on vračal z enakimi čustvi, kot čuti ona. In imamo oscilacojo. Kjer eden drugega ojačujeta v istem čustvu, dokler to ne preraste v uničujoč orkan.
To je tisto nezavedno, ki nas vodi in uniči naše odnose. Na drugi strani ne potrebujemo nekoga, ki nam bo vračal enaka čustva v enaki meri, temveč nekoga, ki zmore shajati z našimi čustvi, ne da bi jih nujno vsakič prevzel nase.
Po domače: če smo žalostni, ker nam je morda umrl bližnji, ne potrebujem res nekoga, ki se bo skupaj z nami utapljal v žalost. Ravno obratno. Dobro je, da je nekdo, ki ga ne preplavi naša žalost. Ki sočustvuje in hkrati regulira in nas podpira, da gremo mi skozi naš proces žalovanja v našem tempu, ne da bi sam nujno čutil enako in bog ne daj, da bi tudi on žaloval zato, ker ne prenese našd žalosti in se poskušal regulirati skozi nas.
To je razlika med patološko simbiozo in povezanostjo. Med toksičnostjo ter oporo in poživljanjem.
sota, 10.11.2024 ob 09:49
Hlad in odmik ob postavljanju mej očitajo liderji in liderke, ki so vajeni odnosov, v katerih jim vsi prikimavajo oziroma sledijo brez najmanjšega ugovora. Vsak odmik od tega vzorca je napad nanje in prav gotovo ima taka oseba neko diagnozo, ena bo že prava, hihi.
Kaj pa v vsakdanjem življenju? Misliš, da je to prisotno zgolj v takšnih krogih, ali se pojavlja tudi med povsem običajnimi ljudmi? 🤔
Najbolj preprosti ljudje, sploh na podeželju, so sposobni nekomplicirane prave medsebojne ljubezni. Zakaj imaš potrebo toliko secirat odnose, sebe, druge? Hladno in večno obsedeno analitično seciranje problemov ti ne bo prineslo ljubezni, prej odneslo. Taki ljudje delujete hladni in odtujeni. Večno ste nezadovoljnji, neizpolnjeni in nesrečni…a drugim bi solili pamet.
iDesi 🏍, 10.11.2024 ob 10:11
Kaj pa v vsakdanjem življenju? Misliš, da je to prisotno zgolj v takšnih krogih, ali se pojavlja tudi med povsem običajnimi ljudmi? 🤔
Gre za povsem vsakdanje življenje. Liderstvo je mišljeno kot način odnosa do kogarkoli, ki seveda ni enakovreden, čeprav ima možnost in bi moral biti, prijateljstvo, partnerstvo.
osamljenemu Desiju potreben pozornosti, 10.11.2024 ob 10:16
Najbolj preprosti ljudje, sploh na podeželju, so sposobni nekomplicirane prave medsebojne ljubezni. Zakaj imaš potrebo toliko secirat odnose, sebe, druge? Hladno in večno obsedeno analitično seciranje problemov ti ne bo prineslo ljubezni, prej odneslo. Taki ljudje delujete hladni in odtujeni. Večno ste nezadovoljnji, neizpolnjeni in nesrečni…a drugim bi solili pamet.
Si s podeželja? Povej nam kako zgodbo, ki nas bo navdahnila.
Razgalil si že vse črevesje, ne samo svoje, ampak tudi od familije. Res me zanima, kdo misliš, da še naseda tvojim “poglobljenim” tumarijam?!
Vseeno, čeprav mi je prebiranje vse klobase toliko nepotrebna izguba časa, da se bom omejila na del o vračanju čustev. Ljubezen je, da zmoreš tudi v obdobjih, ko čustva niso na višku, v partnerju še vedno iskati vse tisto dobro, kar vaju je v osnovi povezalo. Ker čustva nihajo, vsem, in upadu skoraj praviloma sledi tudi dvig, če si partnerja le dasta to priložnost. Nihče ne ljubi vse življenje na enako intenziven način, to bi bilo iluzorno pričakovanje, življenje pa monotono in brez izzivov. Največji izziv posameznika je, da zna v partnerju videti pozitivne lastnosti. Vsi imamo slabe, tudi mi sami, in vsi drugi nas imajo pravico soditi po vseh lastnostih. Samo ljubezen nima te pravice samoumevno, partnerja si morata biti složna tudi v temnejših, manj prijetnih plateh. Zakaj? Zato ker je to vzajemno. Zato ker razumem človek razume, da je tudi sam pol takih plati. Samo dvojnika po izgledu in mislih lahko vzajemno razmišljata, da sta si najboljše kar se jima je zgodilo. Vsak razmerje je namreč en sam kompromis.
Pravilno, 10.11.2024 ob 11:08
Stavek je bil narobe razumljen. To, da mi ne vrača enakih čustev, je bilo mišljeno, da se ne vidi več z mano. Če ti nekdo v obraz reče, da ne čuti več nič do tebe, je čas samo še za slovo. Pravilno?
Razumem. Saj zato tudi debata. Tudi sam sem se skoraj ujel v zanko. Sem čakal, če bo kdo opazil in me malce “privil”.
Nekaterim so taki pogovori odveč. Meni zadnje čase pridejo prav, ker sem ravno v fazi “prevrednotenja” na čisto osebni ravni.
V glavnem: no hard feelings. Pogovarjamo se, da se malce repozicioniramo. Da si zbistrimo misli in razširimo perspektivo. 😉
iDesi 🏍, 10.11.2024 ob 11:49
Razumem. Saj zato tudi debata. Tudi sam sem se skoraj ujel v zanko. Sem čakal, če bo kdo opazil in me malce “privil”.
Nekaterim so taki pogovori odveč. Meni zadnje čase pridejo prav, ker sem ravno v fazi “prevrednotenja” na čisto osebni ravni.
V glavnem: no hard feelings. Pogovarjamo se, da se malce repozicioniramo. Da si zbistrimo misli in razširimo perspektivo. 😉
Desi, veliko še imaš za premišljevati, če si se že lotil.
Za začetek nehaj mešati skupaj pojme, ki imajo za seboj globlji pomen ali več njih s pojmi, ki pomenijo le točno določeno lastnost.
Postavljanje meja je nekaj povsem drugega, kakor hladnost. Meje lahko postavi (tudi) vsaka zelo topla, čustvena in empatična osebnost, hladnost je pa lastnost, vezana na značaj človeka in sploh ne pomeni nujno, da tak človek zna postavljati meje.
Tebe preganja, da preveč naučeno, faktografsko in nedoživeto analiziraš določene pojave, hkrati jih pa ves čas skušaš razumeti skozi prizmo svoje osebne izkušnje. Tu te pa zanese. Glede na to, kar pišeš in razpravljaš, iščeš ves čas samo opravičila in hladnorazumske argumente za svoje pretekle odločitve.
Učbenika za medsebojne odnose ni, kakor tudi ne učbenika za življenje. Ker smo si ljudje tako različni, da lahko za vse veljajo le zelo splošne smernice, detajlov je pa nešteto in prav tam se zalomi, ko se zalomi.
Ne moreš pričakovati popolne (razumske in čustvene) pripadnosti od partnerja, če je sam ne daješ. Ti si ves čas jemlješ rezervo, hkrati pa reklamiraš požrtvovalnost in predanost. To je zlagano, pa če si priznaš ali ne. Po eni strani si želiš perfekcije, po drugi strani pa ne vlagaš celega sebe ali bolj natančno povedano, na nekaterih področjih si na 100%, pač pa na drugih pod 50%. Pri taki diskrepanci stvari ne morejo iti gladko, pa če se na glavo postaviš.
Ti bi strogo funkcionalno fural familijo po načelih, ki si si jih nekoč zadal (predvsem iz finančno-eksistenčnega vidika) kot alfa familije, po drugi strani pa ne bi vlagal sebe, svojega razumevanja, upošteval individualnosti partnerke, kaj šele možnosti, da za svojimi odločitvami zaradi zunanjih okoliščin ne boš mogel stati v enaki meri, ko si si zamislil, posledično boš pa izgubil status popolnega liderja. Potem se pa sklicuješ na svoje pretekle dosežke, jih poveličuješ in ne dopuščaš možnosti, da nisi bil tako popoln, kot si želel biti. Tudi, če razumsko to nekako sprejmeš, še vedno ne znaš biti dovolj samokritičen.
Kar tebi manjka, je čustvena inteligenca. Te se ne moreš naučiti na pamet, ampak imaš ali nimaš kapacitete, da jo uporabljaš skladno s kognitivnimi danostmi. Kar ni nič narobe, dokler ne bi rad po vsej sili prodajal (sebi in drugim) slike o popolnosti. Kar pa ti (sam sebi) kamufliraš kot postavljanje meja. Pa to niso meje, ampak trenutno prilagajanje situacije tvojemu trenutnemu navdihu.
Nekoč si bil družinski bankomat in takrat si meje postavljal povsem drugje, kakor jih hočeš postavljati sedaj. Torej nimaš konsistence, nisi zanesljiv. Jadraš po vetru, hkrati s tem pa prilagajaš tudi meje.
Sprijazni se, da pač čustveno nisi opremljen in si izbiraj temu primerne partnerke, ki tega dela osebnosti na moškem ne bodo pogrešale.
O svojih mejah pa le razmisli. Ti je že bilo povedano – skomuniciraj stvari že v štartu in potem za njimi stoj. Dokler boš pa nihal, bodo pa nihala tudi tvoja razmerja.
iDesi 🏍, 10.11.2024 ob 09:18
Debata o “vračanju enakih čustev” ( https://forum.over.net/forum/tema/zapustiti-nekoga-se-odlociti-z-glavo-24833594/page/2/ ) odpira zanimivo vprašanje – kako biti pristno povezan z drugim, a hkrati ostati pri sebi? Kako najti pravo mero bližine in distance?
Predstavljajte si odnose kot nabor različnih dejavnosti v paru:
ZDRAVA DISTANCA vs. IZOGIBANJE?
– Zdrava distanca je kot prava postavitev pri plesu – dovolj blizu, da čutiva ritem drug drugega, a dovolj narazen, da se ne spotikava.
– Izogibanje je, ko sploh ne stopiva na plesišče. Ko že misel na ples sproži “ne zmorem, ne znam, bolje da grem”.
SOČUTJE vs. UTAPLJANJE?
– Sočutje je kot rešilni obroč – držim te, a sam stojim na trdnih tleh.
– Utapljanje je, ko brezglavo skočim v vodo brez ocene situacije, znanja – zdaj sva oba v težavah, noben od naju ne more zares pomagati.
MEJE vs. ZIDOVI?
– Meje so kot vrata – lahko jih odprem, lahko zaprem, vedno imam izbiro.
– Zidovi so… no, zidovi. Varni, a nas tudi osamijo. Nihče ne more do nas, pa tudi mi ne ven. Smo jetniki v ječi lastnih strahov.
To ni več nerazumljiva psihološka teorija, polna včasih težko razumljivih tujk. Je vsakdanje življenje. So trenutki, ko moramo izbrati – bom plesal ali bežal? Pomagal ali utonil? Postavil vrata ali zid?
In ravno posledice teh malih, vsakdanjih odločitev so tisti ključni dejavniki, ki določajo substanco nekega odnosa in našo usodo znotraj njega.
V duhu one znane, da bodimo pazljivi, česa si želimo, saj se lahko uresniči, me zanima, česa si zares želite.
💙
Kaj, ko bi ti začel spet mal fukat, namesto, da cmizdriš za Lepooko.
iDesi 🏍, 10.11.2024 ob 14:13
Uf, tole nadlegovanje postaja pa že prav moteče. 🫣
Res je. Nadleguješ cel forum s tvojimi filozofijami. Pač pa si tipičen trmast ded. Dokler obvelja tvoja, nimaš meje z nakladanjem. Ko dobiš nastavljeno ogledalo, se pa počutiš najmanj nadlegovanega.
Po moje je točno tu tudi tvoj poglavitni problem in razlog, da je šla tvoja zveza po gobe. Ker si samosvoj, trmast in hladen.
Če bi bil ded na mestu, iskren in odprt, bi te tvoja obdržala tudi z vsemi dolgovi vred. Tako si pa sam iz sebe naredil bankomat brez duše. Zdaj si se spraznil, pa si le še prazna embalaža.
Se strinjam, 10.11.2024 ob 15:19
Res je. Nadleguješ cel forum s tvojimi filozofijami. Pač pa si tipičen trmast ded. Dokler obvelja tvoja, nimaš meje z nakladanjem. Ko dobiš nastavljeno ogledalo, se pa počutiš najmanj nadlegovanega.
Po moje je točno tu tudi tvoj poglavitni problem in razlog, da je šla tvoja zveza po gobe. Ker si samosvoj, trmast in hladen.
Če bi bil ded na mestu, iskren in odprt, bi te tvoja obdržala tudi z vsemi dolgovi vred. Tako si pa sam iz sebe naredil bankomat brez duše. Zdaj si se spraznil, pa si le še prazna embalaža.
Ma ja, včasih sem res moogoče preveč analitičen. Ne sprejemam pa, da je izzivanje dobrih namenov in pomoč drugim do lastnih uvidov nekaj napačnega. Tudi če sem pri tem včasih neroden.
Lahko se izurim v načinu podajanja idej. A svojega bistva – iskanja dobrega v ljudeh in želje pomagati – se ne bom odrekel.
Mi je pa zanimimiva ta neustavljiva potreba po razvrednotenju drugega. Se zavedate, kaj to pravzaprav pove o vas?
💙
iDesi 🏍, 10.11.2024 ob 16:05
Ma ja, včasih sem res moogoče preveč analitičen. Ne sprejemam pa, da je izzivanje dobrih namenov in pomoč drugim do lastnih uvidov nekaj napačnega. Tudi če sem pri tem včasih neroden.
Lahko se izurim v načinu podajanja idej. A svojega bistva – iskanja dobrega v ljudeh in želje pomagati – se ne bom odrekel.
Mi je pa zanimimiva ta neustavljiva potreba po razvrednotenju drugega. Se zavedate, kaj to pravzaprav pove o vas?
💙
Pravzaprav je to “povedano” tvoje ugibanje in v bistvu tvoj “pogled” na zadevo! Da seveda ne pišem o tem, da si ti sam pisal v superlativih o zakonu in o ženski, po kateri sedaj pljuvaš!
Kaj torej besede pomenijo? Realno stanj? Tvoj pogled? Ali naše psihološko počutje in zdravje?
A bomo ugibali, ali bomo verjeli človeku, ki pri 50 odkriva življenjska dejstva partnerstva?
povedano da, 10.11.2024 ob 16:09
Pravzaprav je to “povedano” tvoje ugibanje in v bistvu tvoj “pogled” na zadevo! Da seveda ne pišem o tem, da si ti sam pisal v superlativih o zakonu in o ženski, po kateri sedaj pljuvaš!
Kaj torej besede pomenijo? Realno stanj? Tvoj pogled? Ali naše psihološko počutje in zdravje?
A bomo ugibali, ali bomo verjeli človeku, ki pri 50 odkriva življenjska dejstva partnerstva?
To je seveda zelo zanimivo. Pogosto sem se tudi že v preteklosti čudil, od kje to doživljanje “superlativov” in drugih skrajnosti. Na to jaz nimam odgovora. Je pa zanimiv fenomen, ko to opazujem. Vsekakor so opazne določene mejne tendence pri mnogih komentatorjih. Meni se zdi srhljivo.
iDesi 🏍, 10.11.2024 ob 18:28
To je seveda zelo zanimivo. Pogosto sem se tudi že v preteklosti čudil, od kje to doživljanje “superlativov” in drugih skrajnosti. Na to jaz nimam odgovora. Je pa zanimiv fenomen, ko to opazujem. Vsekakor so opazne določene mejne tendence pri mnogih komentatorjih. Meni se zdi srhljivo.
Sam si zgoraj izrazil željo”no hard feelings”, a ne? Zdaj se pa iz tvojega zapisa zaznava užaljenost.
Dejstvo je, da ne zmoreš sprejemati kritike. Zate je edina realnost tvoja. Le tvoja percepcija je pravilna, vse ostale so zate moteče. Naj ugibam? Si južnih korenin ali iz kakega zelo ruralnega okolja? Tak način “moškosti” najdeš le na Balkanu in med zakrknjenimi katoliškimi vaščani iz preteklega stoletja. Mi smo pa leta 2024 in tudi ženske znajo misliti in se odločati.
Pusti ob strani, da so mnenja na forumu tudi zafrkantska, neokusna in butasta. Teh pač ne bereš. Vmes pa so vendarle uporabni razmisleki.Tisti pa te prizadanejo in si kot užaljena princeska, čeprav bi ti morala dati misliti. Konec koncev pa zaradi zbiranja odzivov svoje zgodbe tudi objavljaš.
Ko si že pri srhljivosti: meni se zdi zelo srhljivo razgaljati svoje intimno življenje na takem forumu, še posebej, ker sta oba z bivšo tukajšnja uporabnika, če prav razumem. Da ni posredi še kakšna maščevalnost? Potem si še bolj primitiven, kot je izgledalo na prvi pogled.
Se strinjam, 10.11.2024 ob 18:42
Sam si zgoraj izrazil željo”no hard feelings”, a ne? Zdaj se pa iz tvojega zapisa zaznava užaljenost.
Dejstvo je, da ne zmoreš sprejemati kritike. Zate je edina realnost tvoja. Le tvoja percepcija je pravilna, vse ostale so zate moteče. Naj ugibam? Si južnih korenin ali iz kakega zelo ruralnega okolja? Tak način “moškosti” najdeš le na Balkanu in med zakrknjenimi katoliškimi vaščani iz preteklega stoletja. Mi smo pa leta 2024 in tudi ženske znajo misliti in se odločati.
Pusti ob strani, da so mnenja na forumu tudi zafrkantska, neokusna in butasta. Teh pač ne bereš. Vmes pa so vendarle uporabni razmisleki.Tisti pa te prizadanejo in si kot užaljena princeska, čeprav bi ti morala dati misliti. Konec koncev pa zaradi zbiranja odzivov svoje zgodbe tudi objavljaš.
Ko si že pri srhljivosti: meni se zdi zelo srhljivo razgaljati svoje intimno življenje na takem forumu, še posebej, ker sta oba z bivšo tukajšnja uporabnika, če prav razumem. Da ni posredi še kakšna maščevalnost? Potem si še bolj primitiven, kot je izgledalo na prvi pogled.
Med kritiko in kritizerstvom je širok diapazon. Žal lahko zgolj ugotovim, da tudi ta zapis predstavlja v celofan zavito kritizerstvo. Popolnoma razumljivo, da se od takih mnenj človek ogradi. Pa menda ne pričakuješ, da se bo kdo zares ukvarjal z mnenji, iz katerih veje ideja “jaz najbolje vem, kako bi ti moral živeti”. Oz. kot temu bolj sočno rečemo: “opletati s tujim k***** po koprivah”. 😉
Moji zapisi so drugačni. Izzivam obstoječa prepričanja, a si ne domišljam, da bi lahko vedel, kaj je dobro za drugega. Zato tudi spodbujam k samorefleksiji. Kar se tiče “dobronamernih nasvetov” jih seveda ocenjujem iz vidika, koliko so kompatibilni z mojimi težnjami. In večina jih je na ravni nasvetov vozniku formule 1, kako streljati enajstmetrovko. Prosto po štoparskem vodniku po galaksiji – pretežno neškodljivih. 🤮
iDesi 🏍, 10.11.2024 ob 19:21
Med kritiko in kritizerstvom je širok diapazon. Žal lahko zgolj ugotovim, da tudi ta zapis predstavlja v celofan zavito kritizerstvo. Popolnoma razumljivo, da se od takih mnenj človek ogradi. Pa menda ne pričakuješ, da se bo kdo zares ukvarjal z mnenji, iz katerih veje ideja “jaz najbolje vem, kako bi ti moral živeti”. Oz. kot temu bolj sočno rečemo: “opletati s tujim k***** po koprivah”. 😉
Moji zapisi so drugačni. Izzivam obstoječa prepričanja, a si ne domišljam, da bi lahko vedel, kaj je dobro za drugega. Zato tudi spodbujam k samorefleksiji. Kar se tiče “dobronamernih nasvetov” jih seveda ocenjujem iz vidika, koliko so kompatibilni z mojimi težnjami. In večina jih je na ravni nasvetov vozniku formule 1, kako streljati enajstmetrovko. Prosto po štoparskem vodniku po galaksiji – pretežno neškodljivih. 🤮
ampak tebi gre slabo, kot tukaj pišeš, kaj naj sedaj vsi spremenimo svoj dokaj zadovoljiv način življenja in se gremo tvojih spoznanj?
Oprosti, ampak za vse si si kriv sam, popolnoma sam in tvoje napačne odločitve! Imaš 4 otroke, imaš torej vsaj dve bivši, verjetno še več in polno nepredelanega balasta in nerazčiščenih odnosov in to pri 50. Oprosti, zrel in na realno življenje pripravljen človek, tvojo prepvraševanje in odkrivanje tople vode, konča do 25 leta, ne pa, da se najprej gre družine, potem pa odkriva kdo je! Tako preprosto namreč je, če uporabljaš pamet.