FOTO: Pravi obraz Marilyn Monroe

12. avgust 2020

FOTO: Pravi obraz Marilyn Monroe

12. avgust 2020

Življenje in osebnost hollywoodske ikone še vedno vznemirja javnost.

Dostikrat so bile že objavljene manj znane fotografije lepe Marilyn. Videli smo jo že brez ličil, urejene frizure ali umetelnega nasmeška.

4. avgusta je minilo natanko 58 let od smrti legendarne hollywoodske ikone, se spominjamo njenega lika skozi nekaj fotografij, ki so ujele njeno resnično naravo, iskrenost, krhkost in vznemirljiv šarm, ki ga je izžarevala.

Njeno življenje se je tragično končalo leta 1962, ko je bila stara le 36 let.

Še danes dejstva, povezana z njeno smrtjo, niso čisto razjasnena, čeprav obstaja utemeljen sum, da je šlo za samomor.

Številne stvari o življenju slavne igralke, pa tudi o njeni pravi osebnosti, so ostale nejasne in še naprej vznemirjajo javnost.

Manj znano je, da je bila Marilyn odlična kuharica in velika oboževalka knjig. Ker ni imela formalne šolske izobrazbe, je kupovala veliko knjig z različnih področij, ki jih je hranila v domači knjižnici.

Največja napačna predstava o njej je, da je bila neumna blondinka, kar je mogoče za koga logična posledica dejstva, da ni hodila v šolo, pa tudi zaradi vlog naivnih svetlolask, ki jih je ves čas igrala.

Slavnega newyorškega dramaturga Arthurja Millerja zagotovo ne bi zanimala puhla ženska, še manj pa si bi z njo želel ustvariti družine, če bi govorice o Marilyn samo na pol držale.

Njen biograf je ob priložnosti povedal: »Bila je zelo duhovita. Neumna blondinka je bila njena vloga. Bila je igralka, za božjo voljo! Pravzaprav je bila tako dobra igralka, da danes nihče ne verjame, da je bila v resnici kaj drugega, kot to, kot so jo prikazovali na zaslonu.«

Foto: Profimedia

Avtor
Piše

AnjaCajhen

Style. Več novic

New Report

Close