Francoska vroča čokolada iz TikToka je najboljša pijača praznikov!

27. december 2022

Francoska vroča čokolada iz TikToka je najboljša pijača praznikov!

27. december 2022
Foto: Pexels

Bogata vroča čokolada v francoskem slogu, ki je trend na TikToku, je kot srkanje čokoladnega bonbona – kremasta, čokoladna in dovolj močna, da vas pogreje v mrzlem dnevu.

Dodajte malo stepene smetane in koščke čokolade in dobili boste najbolj okusno skodelico vroče čokolade, kar jih pozna človeštvo. Za pripravo potrebujete le nekaj minut in nekaj standardnih sestavin.

Za izjemno bogato vročo čokolado kuhar Michael Romano iz Fouquet’s New York priporoča razmerje ena, dva, tri za recept. “Najboljše razmerje med mlekom in čokolado je subjektivno glede na to, kako gosto in bogato vročo čokolado želite,” pravi. “Običajno rad uporabljam razmerje ena, dva, tri: en del smetane, dva dela čokolade, trije deli mleka. Tako je še vedno bogata in kremasta, vendar dovolj redka, da jo lahko pijete.”

@lifewithtuyen making the viral thick french hot chocolate at home ☕️✨ #hotchocolate #baking #coffee ♬ The Christmas Song (Merry Christmas To You) – Nat King Cole Trio

Začnite s segrevanjem mlečnih izdelkov v majhni ponvi na majhnem ognju. Čeprav mnogi radi uporabljajo smetano, se nekaterim morda zdi pretežka. Odločite se za pol-pol, kar je pol smetane in pol mleka, ali pa se držite razmerja chefa Romana.

Za zabavo lahko mlečnemu izdelku dodate tudi malo vanilje, cimeta ali espressa v prahu. Kdor se prehranjuje rastlinsko, lahko sestavine nadomesti tudi z vegansko smetano in mlekom. Romano priporoča ovseno mleko, ki ima visoko vsebnost maščob.

Medtem ko se mlečni izdelki segrevajo, čokolado nalomite na majhne koščke. Če se držite razmerja ena, dve, tri, boste potrebovali eno skodelico čokolade in eno in pol skodelice mleka. Pri tem se dobro obnese čokolada z visokim odstotkom kakava (več kot 50 odstotkov) – boljša kot je, bogatejša bo vroča čokolada.

Ko segrejete mleko in smetano s poljubnimi drugimi sestavinami, ki jih želite dodati (vanilja, cimet, espresso itd.), vse skupaj prelijte čez čokolado in mešajte, dokler se popolnoma ne stopi in emulgira.

Vročo čokolado prelijte v skodelico in dodajte sladko smetano ter za dekoracijo posipajte s koščki čokolade. Njam!

Avtor
Piše

K. F.

Style. Več novic

New Report

Close