Frizerka slavnih razkriva, kako skrbeti za lase, ko smo doma

24. marec 2020

Frizerka slavnih razkriva, kako skrbeti za lase, ko smo doma

24. marec 2020

Kaj storiti z “zoprnim” narastkom?

Sredi širjenja pandemije koronavirusa smo zaradi ohranjanja lastnega zdravja in zdravja drugih prisiljeni prekiniti običajno življenje in ostati doma.

To pomeni tudi začasno odpoved obiskovanja frizerskih, pedikerskih in kozmetičnih slonov. Nekatere izmed nas tako nismo prepričane, kaj bi storili z lasmi, še posebej če so barvani.

Rita Hazan, frizerska številnih hollywoodskih zvezdnic, kot so Jennifer Lopez, Beyonce, Mariah Carey in Michelle Pfeiffer, je razkrila svoje nasvete.

Ohranite lase zdrave

To je zelo preprosto: bolj zdravi so lasje, dlje časa bo obstojna barva. Barva hitreje bledi na poškodovanih laseh in razlog je v tem, da se barva nanje ne »lepi« dovolj dobro, zato hitreje izgine.

Najboljše je, da pri negi las uporabljate izdelke, ki ne vsebujejo sulfatov in parabenov. Rita poudarja, da je treba obarvane lase držati proč tudi od natrijevega klorida.

»Če je mogoče, se izogibajte izdelkom s silikoni, saj ti obtežijo lase,«

pravi. Poleg tega opozarja, da je treba biti pri izdelkih za nego biti previden, zlasti pri balzamih, saj njihova prekomerna uporaba povzroči kontra učinek.

Kar lahko storimo, je, da upočasnimo proces

Ne glede na to, kako skrbite za svoje lase, bo barva naravno zbledela ali potemnila zaradi okoljskih in mehanskih poškodb. Kar lahko storimo, je, da ta proces upočasnimo. Rita pa poudarja, kako pomembno je, da poleg šamponov in balzamov v svojo rutino vnesemo sijaj. To pomeni, da občasno uporabimo maske ali olja, ki lase negujejo in dajejo sijaj.

»Z lasiščem morate ravnati enako kot s kožo,«

razkriva. To pomeni, da morate lase redno umivati in ne uporabljati suhih šamponov, saj pogosta uporaba teh izdelkov zamaši pore na lasišču. Zato je pomembno, da jih sprostimo ter pustimo, da novi lasje brez težav rastejo.

Kaj narediti z narastkom?

Da bi popravila barvo las, se Rita izogiba barvanju celotnega lasišča, ampak uporablja preparate za barvanje narastka, vendar so nam trenutno ti izdelki zaradi zaprtih trgovin težje dostopni. Zaradi tega frizerji priporočajo, da ta čas preživimo brez barvanja las.

Pustite jim, da počivajo in največ, kar trenutno lahko naredite je, da jih negujete. Če vas narastek tako grozno moti, Rita predlaga, da spremenite frizuro in s pomočjo optične prevare pozornost preusmerite stran od narastka.

Pozabite na stroge prečke, lasje naj prosto padajo, ali pa si jih lahko zavežete v visok čop. Na vas je, da sprostite svojo ustvarjalnost.

Foto: Coveteur

Avtor
Piše

AnjaCajhen

Style. Več novic

New Report

Close