4 znaki, ki kažejo, če je res kavalir ali zgolj vrhunski manipulator

03. marec 2024

4 znaki, ki kažejo, če je res kavalir ali zgolj vrhunski manipulator

03. marec 2024
Foto: Instagram @nettenestea

4 znaki, ki kažejo, če je res kavalir ali zgolj vrhunski manipulator

03. marec 2024
Foto: Instagram @nettenestea

Vsaka je že naletela na pridaniča, ki je želel poljub ali drugo intimnost le zato, ker nam je plačal pijačo. Pravi kavalir rad dela lepe stvari za druge brez prisile.

Nekatere ženske so prepričane, da so džentelmeni izumrla vrsta, v kar še lažje verjamejo, če prebijejo noč na kakšni zabavi v klubu. A tudi tam se včasih najde mladenič ali moški, ki nam pade v oči zaradi svojega nenavadno uglajenega in gosposkega obnašanja. Videti je kot pravi kavalir, ni vsiljiv, pač pa tako očarljiv, da bi mu bile pripravljene jesti iz rok.

Vljuden je, kultiviran in razgledan, ravno prav zabaven, ne smeji se niti preveč, niti premalo, kaj šele preveč naglas, videti je, da ima kozarec vina in pitje pod nadzorom, daleč stran od prepovedanih substanc v primerjavi s sodobnimi mladimi fanti. Skratka ne glede na svoja leta je že videti kot Gospod Popolni. Njegova drža in način, kako je oblečen, kaj šele njegovo obnašanje, vas osupnejo in navdajo z upanjem, da kavalirstvo ni izumrlo in da imate pred seboj redek biser, morda kar diamant.

Foto: Instagram @aligordon

Toda: kaj pa, če je vaš novi predmet poželenja kljub (očitni) odlični vzgoji samo izjemno pretkan manipulator? Preberite nasvete od tistih, ki smo si na takih ‘diamantih’ že okrušile zobe in prepozno spoznale njihovo resnično naravo.

Če ima moški katero od naslednjih 4 lastnosti (te se pokažejo v nadaljevanju vajinega razmerja), ga nemudoma izpustite iz rok, gre namreč za manipulatorja, ki je apriori tudi sociopat in verjemite, nočete si uničiti življenja zaradi njega.

Foto: Instagram @deniscebulec

1. Obseden je s pravili in ga ne zanima, kakšno je vaše mnenje o njih

Pravi kavalir bo želel plačati večerjo, na katero vas je povabil in bo pohitel, da vam odpre vrata. Če njegovo ponudbo zavrnete, se ne bo jezil. Manipulator pa bo odreagiral z jezo in vas opomnil, da mu ne dovolite, da se pokaže kot džentelmen.

Vedite, da je glavna lastnost manipulatorjev in sociopatov ta, da mora biti vedno vse po njihovo, tako, kot so si oni zamislili, brez izjeme.

2. Pretirava s komplimenti

Vse ženske rade slišimo pohvalo ali kompliment (tudi moški jih imajo radi), a obstaja meja dobrega okusa. Pravi kavalir pozna to mejo in ne pretirava s pohvalami, medtem ko vas bo manipulator tako obsipal z njimi, da vam bo že nerodno. Lažni komplimenti in lažni džentelmeni vedno hodijo z roko v roki!

Foto: Instagram @aligordon

3. Hoče nekaj v zameno

Marsikatera je že naletela na pridaniča, ki je želel izsiliti poljub ali drugo intimnost le zato, ker nam je plačal kozarec pijače ali kosilo. Pravi kavalir rad dela lepe stvari za druge zato, ker se mu zdi to naravno prav, brez prisile. In tudi vas nikoli ne bo silil v nič.

Manipulator pa z ‘dobrimi deli in zaslugami’ v resnici samo išče pot do vaše postelje (ali svoje, vendar v kombinaciji z vašim telesom).

4. Dostojno se obnaša samo do vas

Vsaka, ki še ni videla filma Ameriški psiho, si ga mora obvezno ogledati, saj prikazuje šolski primer na videz družbeno odlično prilagojenega in premožnega sociopata/psihopata, zakrinkanega v prvovrstno poslovno obleko in platinaste kartice. Najboljši način, da prepoznate lažnega kavalirja, je ta, da opazujete, kako se vede do drugih ljudi, ki jih ne želi osvojiti.

Manipulatorji so tako manično osredotočeni na svoj plen, da pred drugimi ljudmi pozabijo igrati svojo ‘vlogo’. Če ga recimo zalotite, da je brezobziren do natakarja, je le še vprašanje časa, kdaj boste tudi ve odkrile pošast pod čednim obrazom in na videz brezhibnim obnašanjem.

Avtor
Piše

Kaja Flisar

Style. Več novic

New Report

Close