Cher prodaja svoj luksuzni dvorec, v katerem je živela 20 let

30. april 2023

Cher prodaja svoj luksuzni dvorec, v katerem je živela 20 let

30. april 2023
Foto: Profimedia

Hiša, ki jo je opremljala pet let, je bila njeno zatočišče.

Na najbolj popolni pečini v Malibuju stoji dom kultne pevke, oskarjevke, aktivistke, reševalke slonov in ene najbolj nadarjenih ikon na svetu, Cher. Potem ko je 20 let živela v tej čudoviti nepremičnini, se je 76-letna glasbena ikona odločila, da bo svoj dom poiskala na drugi lokaciji.

Še konec lanskega leta se je ta čarobna vila za kratek čas znašla v oglasniku s ceno 77 milijonov evrov, a so jo hitro umaknili. Nekaj ​​mesecev kasneje so jo vrnili na trg z nekoliko nižjo ceno – zdaj se prodaja za ‘borih’ 68 milijonov evrov.

Foto: Douglas Friedman

Hišo je urejala pet let

Hiša je eden od njenih številnih dosežkov in njeno zatočišče, ki je polno azijske umetnosti muzejske kakovosti in po meri izdelanega pohištva. Zgodba o tej veličastni stavbi se začne pred več kot dvema desetletjema.

Najprej je trajalo več let, da je Cher odkrila popolno lokacijo v Malibuju, leta 1998 pa končno kupila idilično mesto. Šele pet let kasneje je ta čarobna lokacija visoko nad Tihim oceanom začela dobivati ​​obrise njenega doma, kot ga poznamo danes.

Foto: Douglas Friedman

Kot odraz njenega edinstvenega okusa in vseživljenjskega zanimanja za arhitekturo in oblikovanje, je hiša nastala kot rezultat dolgih let potovanj, zasnova hiše pa spominja na beneške palače, velike renesančne vile v Evropi in Palače Alhambra, kjer je jasno viden mavrski vpliv.

Foto: Douglas Friedman

Ekipo, ki je sodelovala pri ustvarjanju tega veličastnega, skoraj 1500 kvadratnih metrov velikega dvorca, je vodil graditelj Wallace Tutt III. Pri gradnji so uporabili najboljše materiale: apnenec in marmor, uvožena iz Italije in Francije, ročno kovana bronasta vrata ter okovje in ploščice po meri iz Španije in Maroka, beneška marmorna balustrada iz 18. stoletja pa je bila kupljena iz zasebne zbirke Williama Randolpha Hearsta v San Simeonu.

Foto: Douglas Friedman

Nadarjeni umetniki so strope vile poslikali z orientalskimi motivi, ročno poslikana ogledala pa so pomagala ustvariti odsevno čarovnijo, ki je bila začinjena z romantično osvetlitvijo v maroškem slogu, ki je ogrela celoten dom.

Stene so oblazinjene s surovo svilo, draperije spalnice pa so oblikovane z mešanico čajnih listov in kavne usedline, pomešane s pigmenti umbre.

Foto: Douglas Friedman

Spalnica je njeno zatočišče

Spalnica je zanjo zelo poseben prostor. Cilj je bil poustvariti tradicionalne vzorce s kano, ki jih je Cher nekoč naslikala sama med poroko, ki se je je udeležila v Indiji, medtem ko so maroške lesene plošče Mashrabiya, ki obkrožajo zasebno sedežno površino, ročno izrezljane v Maroku.

“Moja spalnica je moje zatočišče, moja trdnjava, moje res, res posebno mesto,” pravi Cher.

Foto: Douglas Friedman

Vila se lahko pohvali tudi z ogromnimi okni, ki vse od prvih jutranjih žarkov do sončnega zahoda ponujajo osupljiv razgled na prekrasno pokrajino, iz vsake sobe v vili pa se vidi tudi ocean.

Prostori za zabavo so preplavljeni s svetlobo in zasnovani tako, da omogočajo čudovit razgled na okolico. Iz prostorne dnevne sobe se zdi, da se pogled neopazno razliva čez bazen, katerega neopazni robovi prekrivajo okna. Ko sedite v družinski sobi, se je nemogoče upreti občutku lebdenja na turkiznem morju.

Foto: Douglas Friedman

Strogi predpisi, ki so jih medtem sprejeli v Malibuju, bi v današnjem času preprečili gradnjo hiše te velikosti in danes, po več kot 20 letih, je Cher pripravljena ustvariti novo zatočišče.

“Ta hiša je bila ena največjih strasti v mojem življenju,” je rekla. ‘Uživala sem v vsakem trenutku njenega ustvarjanja in razvoja, zdaj pa je čas, da to čarobnost prenesem na druge.”

Avtor
Piše

K. F.

Style. Več novic

New Report

Close